Jobbsafari är en del avschibsted logo

Yrkeslärare inom industri till vuxenutbildningen

Yrkeslärare inom industri till vuxenutbildningen

Karlskrona kommun · Karlskrona · Ansök senast 15 maj (14 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

I Karlskrona är våra ambitioner höga och vi brinner för att utveckla den moderna staden i havet. Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad. Välkommen till Blekinges största arbetsgivare, där dina möjligheter att utvecklas är goda.

Tjänst och arbetsplats
Vuxenutbildningen i Karlskrona är en del av kommunens arbetsmarknadsförvaltning. Varje år har vi ca 2 000 studerande i ålder över 20 år på våra kurser inom lärvux, svenska för invandrare, grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning inklusive yrkes- och lärlingsutbildning. Vi har ett nyckeluppdrag i samhället att ge invånarna bättre förutsättningar till arbete eller högre studier genom kompletterande studier hos oss. Vi fokuserar mycket på det individuella lärandet och olika individers egna förutsättningar att nå framgång i sina studier.

Initialt kommer huvudfokus i ditt uppdrag vara att utforma framtidens industriutbildning, inom ramen för styrdokumenten tillsammans med rektor, studie- och yrkesvägledare och kollegor. Som lärare på industriutbildningen planerar du och genomför utbildningsupplägg med undervisning utifrån varje elevs behov. Du har med fördel ett nätverk inom industribranschen i Blekinge, är aktiv i omvärldspaning och har ett intresse av att samarbeta med lärarkollegor, studie- och yrkesvägledare samt branschen. 


Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har vana av undervisning, det är en fördel om du är utbildad yrkeslärare men det är inte ett krav. Meriterande för tjänsten är om du har stor branschvana och ett utbyggt nätverk då samverkan med olika branscher kommer vara centralt i tjänsten. Du kommer arbeta med inriktning mot industrin inom svetsteknik, underhåll och automation. Stor del av din tjänst kommer innebära praktiska moment i en verkstad. Du kommer att arbeta tillsammans med vår nuvarande industrilärare och ingå i ett arbetslag med lärare inom industri, el och bygg.

Som lärare tar du egna initiativ, driver dina egna processer och uppnår resultat. Du är bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt, samt att du sätter upp och håller tidsramar. Du ska kunna stödja individen såväl som gruppen i kunskapsutvecklingen och kunna vara flexibel i ditt sätt att undervisa. Din förmåga att möta eleverna där dom är och ha ett lösningsinriktat förhållningssätt är avgörande för att kunna planera en individanpassad utbildning. Du ska kunna leda heterogena grupper i undervisning och under komplexa lektionstillfällen. Du ska även kunna handleda elever ute på arbetsplatser och samarbeta med handledare på de olika arbetsplatserna där eleverna kommer ha sitt arbetsplatsförlagda lärande. I uppdraget ingår att genomföra trepartssamtal med elev och handledare, samt vara mentor för elevgrupper. 

Du trivs att arbeta nära andra människor och du är duktig på att skapa och underhålla relationer. För att lyckas i den här rollen måste du ha en förmåga att leda, lyssna och anpassa dig till olika individers förutsättningar men samtidigt behålla helhetsperspektivet för undervisningen.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser positivt på om du har planer på att utbilda dig till yrkeslärare, om du inte har en lärarlegitimation, och stöd för det kommer erbjudas inom ramen för den här tjänsten. 
Vi ser även att du har kunskap och är van vid digitala läromedel, digital undervisning och arbete i lärplattformar såsom Google Workspace for Education (GWE) eller likvärdig programvara.


Anställningen

Anställningsform: Tillsvidare, semesteranställning 
SYsselsättningsgrad: 100 %
Tillträde till tjänst: 2024-08-01 eller enligt överenskommelse
Registerkontroll samt referenstagning kommer att föregå beslut om anställning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 15 maj, 2024.

Karlskrona kommun använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är fri från diskriminering. Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder. Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktperson 
Charlotta Kihlbert, rektor, 0455-30 41 74

Facklig företrädare 
Anette Andersson, platsombud vuxenutbildningen Sveriges lärare, 0455-30 40 78, anette.andersson@skola.karlskrona.se
Helén Olausson, biträdande platsombud vuxenutbildningen Sveriges lärare, 0709-303986, helen.olausson@skola.karlskrona.se


Förmåner
I Karlskrona kommun har du som medarbetare ett flertal förmåner. Några av de förmånerna är extra semesterdagar när du når en viss ålder, friskvårdsbidrag, möjligheten att gratis simma i någon av kommunens simhallar och ett riktigt bra tjänstepensionsavtal. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Karlskrona kommun

Placering

Karlskrona

Kontaktperson

Karlskrona kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons