Jobbsafari är en del avschibsted logo

Virkesköpare till Hilmer Andersson

Andersson, AB Hilmer · Eda · Ansök senast 24 maj (24 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vill du arbeta som Virkesköpare på ett av Sveriges modernaste familjeägda sågverk och vidareförädlingsindustri i Värmland? Ser du även fram emot att få jobba i en roll med stort eget ansvar, högt givande tempo och dessutom i ett erfaret team som jobbar tight och stöttande? Då kan Skogsavdelningen på Hilmer Andersson vara arbetsplatsen för dig!


Om jobbet

Som medarbetare på vår Skogsavdelning kommer du att tillhöra ett team på 5 personer som ansvarar för sågverkets råvara i form av virkesinköp och virkesflöde samt tillhörande miljö- och kvalitetscertifieringar inom skogsbruksverksamheten. På avdelningen sköts även affärer med skogsägare samt upphandlingar/avtal och löpande kommunikation med maskinentreprenörer och leverantörer samt skogsvård.

Du kommer att erbjudas en gedigen upplärning och gå vid sidan av erfarna kollegor för att lära känna verksamheten och arbetsuppgifterna. I arbetet ingår:

  • Drivningsplanering – ansvara för ett antal avverkningslag.
  • Råvaruinköp – göra affärer med befintliga och nya skogsägare inom Västvärmland.
  • Fältarbete – genomföra naturvärdesbedömningar i fält samt dialog med leverantörer.
  • Uppföljning – utvärdera genomfört arbete i fält som naturvärdesbedömningar, utförda åtgärder samt kommunikation mellan berörda parter (skogsägare, leverantörer, entreprenörer) i syfte att hela tiden förbättra kvaliteten på vårt dagliga arbete.


Vem är du?

Vi söker dig som har en skoglig högskoleutbildning och även gärna skoglig yrkeslivserfarenhet vilket dock inte är ett krav för rollen. Viktigast är att du har ett genuint intresse för skogsbruksverksamhet samt förståelse för kvalitet- och miljöarbete. Hilmer Andersson erbjuder löpande de utbildningar som tjänsten kräver. B-körkort en förutsättning för jobbet.

För att trivas är det viktigt att du är samarbetsvillig och uppskattar att arbeta i grupp likväl som du har stor frihet i rollen att planera dina dagar självständigt. Problem som uppstår löser du gärna tillsammans med teamet med en ärlighet och öppenhet för bästa lösning. Du är flexibel och motiveras av att arbeta i ett högt tempo med framledes ökade volymer råvara.

Om oss

I Korterud, västra Värmland, driver AB Hilmer Andersson sågverk och hyvleri sedan fyra generationer tillbaka. En modern och högteknologisk processindustri som till stor del producerar varor mot kundens order. Högklassigt sågtimmer hämtas från avverkningar runt om i de värmländska skogarna och hamnar sedan här hos oss. Våra kunder finns huvudsakligen inom industri och byggproduktion runt om i världen men naturligtvis även i vår egen lokala bygghandel XL Bygg Hilmer. Från det lokala till det globala. Av tradition har vi alltid uppdaterat vår produktionsanläggning ofta, för att nå en hög kapacitet och teknisk kvalitet på de producerade varorna.

Idag är vi ca 70 personer anställda fördelat på produktionspersonal, mekaniker, elektriker, inköp samt ledning/admin. Vi strävar alla efter ständig utveckling av verksamheten och vår företagskultur kännetecknas av hjälpsamhet, korta beslutsvägar och att agera framför att enbart reagera.


Om tjänsten

  • Start snarast möjligt
  • Tillsvidare med tillämpad provanställning 6 mån
  • Lön enligt det lokala avtalet
  • AB Hilmer Andersson är kollektivavtalsanslutna
  • Sista ansökningsdag: 24 maj


Har du frågor angående tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta Jonas Nilsson på telefon 072-713 67 20 eller Kenth Olsson på telefon 070-207 81 89.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Andersson, AB Hilmer

Placering

Eda

Kontaktperson

AB Hilmer Andersson

Dela jobbannonsen

Anmäl annons