Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vill du vara Ebbas assistent i sommar?

Ågrenska · Mölndal · Ansök senast 31 maj (31 dagar kvar)

Deltid · Tillsvidareanställning

Om Ågrenska

Ågrenska är en unik, utvecklande mötesplats och ett nationellt kompetenscentrum. Vi bedriver olika verksamheter utifrån ett helhetsperspektiv för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras anhöriga samt professionella. Ågrenska ägs av Ågrenska Stiftelsen som är en icke vinstdrivande organisation. Som assistent på Ågrenska omfattas du av kollektivavtal, har rätt till ersättning för friskvård och får kontinuerlig utbildning i din roll som personlig assistent. Läs mer på www.agrenska.se

Är du en person som motiveras av att skapa en meningsfull och rolig vardag för människor? Då kan du vara rätt person för Ebba!

Vem ska du jobba med?

Ebba är 14 år, har en sällsynt diagnos som heter Retts Syndrom och bor med sina föräldrar och sin lillasyster i Lindome, inte långt ifrån Lindome station, femton minuter med tåg från Göteborg.

Ebba trivs med personer som är idérika, initiativtagande och gillar att hitta på saker. Hon älskar musik, rider och tycker om att bada. Som hennes assistent kommer du tillsammans med Ebba träna kommunikation med hjälp av ögonstyrd dator, genomföra träningsprogram från sjukgymnast samt hjälpa henne med andra grundläggande behov. Ebba har lindrig Epilepsi, behöver hjälp att matas och får medicin via PEG-knapp. Du kommer också vara Ebbas möjlighet till interaktion med andra i hennes omgivning och hennes stöttning i hennes kommunikation utåt.

Omfattning av tjänst

Ebba söker någon som först och främst kan vara hennes assistent i sommar när hon har sommarlov. Det kan sedan i höst bli aktuellt att fortsätta som assistent. Du jobbar då 50% på ett rullande schema, eftermiddag/kväll på vissa vardagar, varannan helg samt extra vid skollov. Vissa nätter sover man även jour hos Ebba. Tjänsten går bra att kombinera med studier och skola.

Vem är du som söker? Vad som är viktigt för att du skall trivas i rollen som Ebbas assistent är framför allt rätt personkemi mellan dig, Ebba och familjen. Både Ebba och hennes familj sätter stort värde på personlig mognad hos dig som assistent, att du helt enkelt är lugn och trygg i dig själv, att du är självgående och initiativtagande, har en stor empatisk förmåga och vet när det är läge att ta plats och när det är läge att ta ett steg tillbaka.

Ebba vill helst ha kvinnliga assistenter.

  • Körkort och bil meriterande med inte ett krav
  • Du behöver kunna tala och förstå svenska.

Vi kräver att du uppvisar utdrag från belastningsregistret. Ansök om detta redan nu via nedan länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Vill du läsa mer om Rett Syndrom så tipsar vi dig att läsa vidare på följande länkar:

https://www.agrenska.se/globalassets/dokumentation/515-retts-syndrom-2016.pdf

https://www.socialstyrelsen.se/kunskapsstod-och-regler/omraden/sallsynta-halsotillstand/retts-syndrom/

Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ågrenska

Placering

Mölndal

Kontaktperson

Ågrenska AB (svb)

Dela jobbannonsen

Anmäl annons