Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vill du leda och motivera ett team mot framgång inom trafikledning?

Vill du leda och motivera ett team mot framgång inom trafikledning?

Trafikverket · Solna · Ansök senast 2 maj (3 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens 17:2024:053 i din ansökan

Har du chefserfarenhet och är nyfiken på vår bransch inom trafikledning? Är du en förändringsorienterad och utvecklingsinriktad ledare samt är en chef som är duktig på att främja positiv arbetsmiljö och samarbete bland medarbetare? Då har vi rollen för dig!

Vill du leda och motivera ett team mot framgång inom trafikledning?

Arbetsuppgifter

Enheten Trafikstyra och trafikinformera väg på Trafikverket ansvarar för att utveckla och förvalta arbetssätt och systemstöd inom vägtrafikledning. Vägtrafikledningen står inför en del omvärldsförändringar, såsom elektrifieringen av vägnätet och hur trafikledningen ska skötas kring det på bästa sätt. En spännande framtidsfråga som du som chef kommer vara högst delaktig i! Att ta om hand ny infrastruktur, som t.ex. Förbifart Stockholm, och möjliggöra trafikledningen av den, är en annan spännande uppgift.

Ditt uppdrag

I din roll som enhetschef har du personalansvar för ca 20 medarbetare som sitter utspridda på flera orter i landet. I rollen ingår det även arbetsmiljö, verksamhets- och budgetansvar. Utifrån en tydlig arbetsgivarroll leder, planerar och följer du upp enhetens arbete så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkrat mot verksamhetsmålen. I uppdraget ingår det även att fånga upp behov av förbättringar för den operativa verksamheten inom Trafikverket samt från samarbetspartner, resenärer och näringsliv och arbeta in samt följa upp förändringar i arbetssätt, information och systemstöd. Utöver enhetens arbete har du också en viktig uppgift att bidra till helheten i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med dina chefskollegor. I din roll företräder du också avdelningen och Trafikverket både internt och externt. 

Övrig information

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Du har förmåga att skapa strategier, prioriteringar och använda resurser på ett sätt som skapar mervärde.

I denna rekrytering kan webbaserade tester användas som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! De första intervjuerna kommer att hållas via Skype vecka 20. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år. Det förekommer resor i tjänsten.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas i den här rollen är du en både en trygg och stabil ledare; som är coachande och duktig på att skapa goda förutsättningar för din grupp samt en förändringsorienterad, nyfiken och utvecklingsinriktad person som vågar tänka nytt och vågar driva innovation.

Erfarenhetsmässigt ser vi att du har en aktuell och relevant chefserfarenhet från en samhällsviktig organisation där det har ingått personal-, budget- och verksamhetsansvar. Då det i rollen kommer att ingå utvecklings- och förändringsarbete, ser vi att du bör ha med dig den erfarenheten (ex gällande förändrade arbetssätt och kultur). Din utbildningsbakgrund är från en universitets- eller högskoleutbildning på 180 hp (120 p) som är relevant för tjänsten, alternativt har du en annan typ av relevant utbildning/relevanta kurser som vi bedömer likvärdiga. Dina medarbetare kommer att befinna sig på olika orter i landet varpå vi ser det som en fördel om du har med dig erfarenheten av att leda på distans.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Det här får du som anställd hos oss!

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/#det_har_far_du_som_anstalld_hos_oss

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Solna

Kontaktperson

Trafikverket

Vid ansökan:Ange referens 17:2024:053 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons