Jobbsafari är en del avschibsted logo

Vector Nordic söker operativ VD!

HRM Affärsutveckling AB · Stockholm · Ansök senast 2 maj (3 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Söker du efter en kul utmaning i en spännande bransch där du har ansvaret för en hel verksamhet tillsammans med en fantastisk kollega? Då är det här tjänsten för dig! Vi på Vector Nordic söker en engagerad, operativ och driven individ som är redo att axla rollen som VD.

Om Vector Nordic

Vector Nordic tillhandahåller resebyråer och researrangörer med nödvändiga finansiella säkerheter för att uppfylla lagstadgade krav på resegarantier. Bolaget grundades av Svenska Resebyråföreningen numera Svenska Resebranschföreningen (SRF) år 2015. Vector har ingått ett strategiskt samarbete med Gar-Bo Försäkring AB, där Gar-Bo agerar som försäkringsgivare och Vector som anknuten försäkringsförmedlare.

Idag ägs Vector av SRF, Gar-Bo, samt SRF:s motsvarigheter i Finland (SMAL) och Estland (ETFL), samt ett sjuttiotal resebyråer i Norden och Estland. Med en solid kundstock på cirka 400 företag i samtliga nordiska länder och ett långsiktigt samarbete med Gar-Bo har Vector etablerat sig som en betydande aktör på resegarantimarknaden. Organisatoriskt består Vector av en VD och en Portfolio Manager.

Om tjänsten

Som VD på Vector Nordic kommer du att ha helhetsansvar för verksamheten, vilket innebär att du tar ledningen inom ekonomi, kunderna samt har det operativa ansvaret. 

Rollen ger dig möjligheten att vara en nyckelperson i företagets dagliga drift och strategiska ledning. Som operativ VD kommer du att vara direkt involverad i alla aspekter av verksamheten. Då vi på Vector Nordic är ett mindre bolag får du möjlighet att ha en betydande inverkan på företagets framgång och utveckling.

Du kommer att få möjlighet att driva nyförsäljning och bygga långsiktiga relationer med våra kunder. Genom att aktivt nätverka och skapa förtroende kommer du att vara nyckeln till att utöka vår kundbas och öka företagets intäkter.

En central del av rollen innebär att genomföra finansiella analyser av både nya och befintliga kunder inför nyteckning och förlängning av garantiförsäkringar. Din förmåga att bedöma risker och fatta informerade beslut kommer att vara avgörande för Vectors framgång på marknaden.

Du förväntas rapportera till styrelsen, och regelbundet presentera resultat, utveckling och framtidsplaner.

Befattningens huvudsakliga arbetsuppgifter kan sammanfattas som:

  • Helhetsansvar för verksamheten inklusive ekonomi och bokföring.
  • Driva nyförsäljning samt underhålla befintliga kundkontakter.
  • Genomföra finansiella analyser av nya och existerande kunder inför försäkringsteckning.
  • Leda och utveckla organisationen.
  • Rapportering till styrelsen.
För att lyckas i rollen

Vi söker dig med en akademisk bakgrund, helst inom ekonomi, bank eller försäkring, som har minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet och är van vid att hantera helhetsansvar med fullt P&L-ansvar. Du ska ha vana att analysera finansiella rapporter. Du har erfarenhet av att arbeta med olika ekonomi- och CRM-system samt använda Excel. Erfarenhet av försäkringsförmedling/kreditbedömning är meriterande. Även tidigare arbete inom resebranschen kan vara ett plus. Du måste ha goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skift. 

Om du är en driven, teamorienterad och analytisk person med erfarenhet av ekonomisk analys och försäljning, och vill vara en del av ett framgångsrikt företag, så är den här rollen för dig.

Ansökan och kontakt

Låter detta intressant är du välkommen att skicka in din ansökan i form av CV och ett personligt brev genom att klicka på ”Ansök här”. 

Vi behandlar ansökningarna fortlöpande och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

I denna rekrytering samarbetar Vector Nordic med HRM Affärsutveckling. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Anderberg, helena.anderberg@hrmab.se eller researcher Albin Lindeberg, albin.lindeberg@hrmab.se. 

Vi ser fram emot din ansökan! 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

HRM Affärsutveckling AB

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Hrm Affärsutveckling i Stockholm AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons