Jobbsafari är en del avschibsted logo

VD till Folkuniversitetet, Region väst

Signpost AB · Göteborg · Ansök senast 5 maj (6 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

VD till Folkuniversitetet, Region Väst

Vill du leda och utveckla en av Sveriges viktiga utbildningsaktörer? Delar du vår idé om att kunskap förändrar och ger människor förutsättningar för ett rikare liv? Vi söker nu en samhällsintresserad chef med engagemang och intresse för utveckling, bildning och utbildning till Folkuniversitetet Väst.

Om Folkuniversitetet

Folkuniversitetet är en idéburen, oberoende stiftelse med nära anknytning till universitet och högskolor. Folkuniversitetet Region Väst bedriver folkbildning, skolor och uppdragsutbildning i Västra Sverige. I stiftelsen ingår kurs- och föreläsningsverksamhet, en gymnasieskola, konst- och kulturskolorna Balettakademien, KV Konstskola, Art College och Skara skolscen, uppdrag inom kommunal vuxenutbildning och ett 20-tal yrkeshögskoleutbildningar, bland annat vid Tibro Hantverksakademi. I koncernen ingår även Aventus AB och Folkuniversitetet Uppdrag Väst AB samt förlaget Folkuniversitetets Akademiska Press. Vi omsätter 345 Mkr och är ca 300 medarbetare.

Nära samverkan sker med universitet och högskolor i västra Sverige och med systerstiftelserna i Lund, Stockholm, Uppsala och Umeå. Folkuniversitet Väst är en av fem regionala stiftelser som ingår i riksorganisationen Studieförbundet Folkuniversitetet. Folkuniversitetet strävar efter att vara den främsta idéburna organisationen för det livslånga lärandet.

Ditt uppdrag

Som VD, tillika Rektor leder och utvecklar du verksamheten vid Folkuniversitetet, Region Väst. Folkuniversitetet har ett unikt brett utbud inom utbildning med allt från gymnasier till bred folkbildning där allt grundar sig i hög akademisk kvalitet. Uppdraget är att fortsätta utveckla och stärka verksamheten och skapa konkurrenskraftiga erbjudanden inom tjänsteutbudet tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare!

Stiftelsens huvudkontor finns i Göteborg och verksamheten bedrivs på kontor och skolor i till exempel Göteborg, Karlstad, Tibro, Trollhättan, Borås, Kungsbacka och Varberg. Du har fullt verksamhetsansvar som VD/rektor för stiftelsen och ordförande för bolagsstyrelserna och du rapporterar till styrelsen.

I uppdraget som VD och rektor ingår:

  • Att leda och utveckla koncernens verksamhet, tillsammans med och genom dina chefer.
  • Att ta det yttersta ekonomiska ansvaret för verksamheten och verka för en sund ekonomi som ger utrymme för utveckling av stiftelsen och koncernen.
  • Att strategiskt utveckla tjänsteutbudet för att skapa tillväxt och lönsamhet.
  • Att som chef och ledare verka för en god arbetsmiljö där du är en förebild och coachar dina chefer i sina respektive roller.
  • Att bidra till det nationella arbetet inom Studieförbundet Folkuniversitetet för att skapa ett angeläget väsentligt och attraktivt utbildningsutbud för alla. invånare i landet.
Din bakgrund

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av att framgångsrikt leda och utveckla en större komplex tjänsteorganisation. Du har relevant akademisk utbildning och dokumenterad god förmåga att skapa lönsamhet och tillväxt. Du har haft det yttersta verksamhetsansvaret som inbegriper personal-, budget- och resultatansvar. Du har skaffat dig en god förståelse för såväl det privata näringslivet som offentlig verksamhet.

Som person har du en helhetssyn som du använder för att skapa ett tillitsbaserat och tydligt ledarskap. Du är utvecklingsorienterad och skapar resultat med stark uthållighet. Du är kommunikativ och har en mycket god förmåga att bygga och bibehålla goda interna och externa relationer. Du är stabil, har en hög organisatorisk medvetenhet och kan åstadkomma bästa möjliga resultat ur många olika sammanhang. Du är nyfiken och öppen och vill alltid fortsätta utveckla dig själv och den verksamhet du leder.

Du drivs av ett brett samhällsintresse och livslångt lärande. Du vill också bidra till en positiv samhällsutveckling där utbildning och bildning är en viktig del. Du är nyfiken och öppen och vill kontinuerligt utveckla dig själv och den verksamhet du leder.

Nästa steg

Tillsättningen sker i samarbete med Signpost, som är specialister på chefsrekryteringar. Tycker du att tjänsten låter intressant och är redo för nästa steg i karriären? Varmt välkommen med din ansökan! Vi tillämpar löpande urval.

Vill du veta mer innan du skickar din ansökan kan du höra av dig till rekryteringskonsult Anna Rydbacken på 0709-815 873 eller anna.rydbacken@signpost.se. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Signpost AB

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Signpost AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons