Jobbsafari är en del avschibsted logo

Utvecklingsinriktad fysik- och mattelärare till LM Engströms gymnasium

Utvecklingsinriktad fysik- och mattelärare till LM Engströms gymnasium

LM Engströms gymnasium · Göteborg · Ansök senast 2 maj (3 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Fysik- och mattelärare i din ansökan

Om tjänsten

Vi söker en ny fysik- och mattelärare till LM Engströms gymnasium eftersom vår nuvarande fysiklärare går i pension (ca 55 procent). Utöver detta söker vi också en mattelärare om ca 40 procent. Den tjänsten är i nuläget ett vikariat. På sikt kan det eventuellt bli en tillsvidareanställning. Tillsammans blir det ca en heltidstjänst.

Båda tjänsterna innebär undervisning för elever på något av våra program (EK, ES, NA, SA). Fysikundervisningen är endast för elever som läser naturvetenskapligt program (NA).

I tjänsten ingår även mentorskap samt handledning i gymnasiearbete.

I ditt arbetslag kommer du ha en kollega som undervisar i fysik samt en handfull kollegor som undervisar i matematik.

Vi ser gärna att du som söker har tidigare erfarenhet av att undervisa på gymnasienivå. Viktiga egenskaper är förmåga att skapa goda elevrelationer, samarbeta med kollegor samt ett intresse av att utveckla undervisningen och prova nya arbetsformer. Vi ser gärna att du är med och utvecklar såväl ämnesgruppens arbete såsom skolans arbete i stort.

Vi ser det som positivt om du är med och bidrar till skolans kristna profil.

Om du som söker endast är intresserad av fysiklärartjänsten är det också av intresse. I så fall blir tjänstgöringsgraden ca 55 procent.

Anställningsformen är ferietjänst.

Tillträde augusti 2024.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Om skolan

LM Engströms gymnasium är ett fristående gymnasium med kristen profil i Svenska kyrkans andliga tradition beläget i centrala Göteborg med innerstadens pulserande liv alldeles inpå knuten. De traditionsrika byggnaderna har tidigare används av såväl Göteborgs äldsta gymnasium som Göteborgs stift till residens för biskopen. Till domkyrkan – där skolans elever och personal samlas varje vecka – är det bara någon enstaka minuts gångväg. På skolan går det ca 600 elever på något av de fyra program skolan erbjuder: ekonomi, estet, natur och samhäll. Skolan är ett populärt val för många elever vilket betyder att inte alla elever som önskar gå på LM kan erbjudas en plats. Personalen utgörs av ca 60 personer varav en stor majoritet är lärare. Skolans lärare tillhör något av de fem ämnesvisa arbetslagen. Många elever och anställda använder sig av de goda allmänna kommunikationsmöjligheterna som skolans centrala läge medger för att ta sig till och från skolan. Huvudman för skolan är Peter Isaac Béens utbildningsstiftelse som är en icke-vinstdrivande stiftelse.

Läs gärna mer på vår hemsida www.lme.nu där även annonsen ligger ute.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

LM Engströms gymnasium

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Peter Isaac Béens Utbildningsstift

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Fysik- och mattelärare i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons