Jobbsafari är en del avschibsted logo

Teknikansvarig konstruktör civil

Göteborg - Vattenfall · Göteborg · Ansök senast 2 maj (3 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Företagsbeskrivning

Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet inom Business Area Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd.

Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla och långsiktigt säkra kompetens inom valda tekniska discipliner. Det är med fokus på högkvalitativ leverans och kompetens som FE&P skapar värde för Vattenfall och tryggar en säker och pålitlig elproduktion. Vi arbetar även aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller och metoder, för att Vattenfall skall vara bland de bästa inom våra områden.

Jobbeskrivning

Vill du bidra till fossilfrihet?

Fuel, Engineering & Projects (FE&P) är en affärsenhet på ca 350 personer inom Vattenfall som verkar som en intern teknik- och projektorganisation. FE&P stöttar Vattenfalls befintliga verksamheter inom alla kraftslag samt bidrar till utvecklingen inom energibranschen genom till exempel förstudie för ny kärnkraft, anläggningar för elektrobränslen, vätgas- och batterilager. Detta innebär bland annat verksamhet i form av konstruktion, projektering, projekteringsledning, utredningsarbete, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom FE&P är att utveckla vår kompetens och våra arbetssätt för att skapa värden för Vattenfall.

Teknikavdelningen på FE&P bidrar i flera stora energiprojekt där vi ofta kommer in i tidiga faser med t ex site-utvärderingar, konceptuella lösningar och kostnadsuppskattningar för anläggningarna för att sedan leda projekteringen genom hela projekten. Parallellt med nybyggnation utökar vi också vårt stöd till Vattenfalls befintliga anläggningar kopplat till t.ex. drifttidsförlängningar, effekthöjningar och tillväxtprojekt för kärnkraft och vattenkraft. Som teknikansvarig konstruktör kan du vara med från ax till limpa vid uppförandet av nya anläggningar eller anläggningsändringar som bidrar till energiomställningen och möjliggör ett fossilfritt liv.

Våra uppdrag är varierande och innebär många komplexa utmaningar inom bygg-, konstruktions- och anläggningsarbete. Det ställer höga krav på flexibilitet, säkerhetstänkande, samarbetsförmåga och konstruktiva lösningar.

Arbetsuppgifter

Som teknikansvarig konstruktör inom civil kommer du t ex att

  • ta fram och utveckla konstruktionslösningar
  • samordna civilfrågor i projektering och samverka med andra teknikområden
  • arbeta med kravställning och ta fram förfrågningsunderlag samt utvärdera anbud
  • arbeta i projekt eller uppdrag med t ex utredningsarbete, konstruktion och analysledning

Inom gruppen jobbar idag 14 teknikspecialister, konstruktörer och projekteringsledare inom framförallt bygg. Exempel på andra uppgifter som vi genomför är; tillståndsbedömningar, skadeutredningar och framtagande av åtgärdsförslag, hållfasthetsberäkningar, FE-analyser, 3D-modellering, utformning av instrumenteringsprogram och beredning av provtagning. Som teknikansvarig konstruktör kan du komma att leda kollegor och/eller externa konsulter i uppdragen/projekten. Det finns också stora möjligheter att bidra till och påverka utvecklingen av metoder och arbetssätt.

Kravspecifikation

Vi tror att du har en bakgrund inom konstruktion med erfarenhet från betong, stål, berg eller mark. Du har också erfarenhet av arbete med t.ex. förstudier, teknisk kravställning, tekniska beskrivningar, förfrågningsunderlag och upphandlingar samt goda kunskaper i konstruktionsverktyg och gällande regelverk. Vidare ser vi positivt på om du är intresserad av att agera mentor för yngre medarbetare.

Du är tydlig, handlingskraftig och lösningsorienterad. För att lyckas i rollen krävs förmåga till helhetssyn och att du förstår och hanterar ändrade förutsättningar och förändringar. Du har god samarbetsförmåga och du är i och med det bra på att skapa och bibehålla goda relationer. Du värnar också om din och andras arbetsmiljö.

Goda kunskaper i engelska och svenska, i både tal och skrift, är ett krav, liksom körkort B

Ytterligare information

Vi erbjuder

Hos oss får du möjlighet att, tillsammans med skickliga och motiverade kollegor, arbeta i tekniska projekt med stor variation. Det kan vara anläggningsändringar på kärnkraftverk och vattenkraftstationer med tillhörande dammar, projektering i projekt för ny kärnkraft eller vätgasproduktion, uppdrag inom säker avveckling av avställda reaktorer och slutförvar av utbränt kärnbränsle. Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i stort.

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Placeringsort: Stockholm, Västerås, Uppsala, Göteborg, Gävle eller Nyköping. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten men vi arbetar aktivt med tekniska hjälpmedel för att minska dessa,


För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Daniel Olsson (Öst) 073-062 85 25 eller Torbjörn Deshayes (Väst) 070-680 68 46. För frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare, Andreas Nordgren 070-002 67 97.


Fackliga representanter för denna tjänst är Adam Rush (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Philip Carendi (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 22 april 2024. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Göteborg - Vattenfall

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons