Jobbsafari är en del avschibsted logo

Technical Trainer

Alstom Transport · Motala · Ansök senast 5 maj (6 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Alstom är ledande i samhället mot ett framtid med låga koldioxidutsläpp och utvecklar och marknadsför mobilitetslösningar som ger en hållbar grund för framtidens transporter. Vår produktportfölj sträcker sig från höghastighetståg, tunnelbana, monorail och spårvagnar till integrerade system, skräddarsydda tjänster, infrastruktur, signal och digitala mobilitetslösningar. Att arbeta med tillsammans med oss innebär att vara en del av ett omtänksamt, ansvarsfullt och innovativt företag där mer än 70 000 människor leder vägen till grönare och smartare mobilitet över hela världen.

Är du vår nya Technical Trainer?

Vill du jobba på ett världsledande företag i järnvägsbranschen?

Alstom Sverige söker en Technical Trainer med erfarenhet av järnvägsreglering, arbete i fordonsdepå med både underhåll och felsökning.

Du rapporterar till Bastiaan Westhoff (Head of Service Operations Nordics)

Du kommer att arbeta på en dynamisk avdelning vars ansvarsområden sträcker sig över hela Sverige. Ditt dagliga arbete kommer bestå av att utföra utbildningar på de fordonsflottor som finns inom Alstoms verksamhet och produktionstekniska utbildningar som hör verksamheten till. Du kommer att delta i planeringen och strategi kring utförande av dessa utbildningar samt utveckla vägen framåt för djupare teknisk kompetens inom Alstoms verkstäder för järnvägsfordon.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Att utföra utbildning för fordonsteknik och produktionsteknik inom järnvägen
  • Planera och koordinera utbildningar för olika depåer / site:er inom Alstom
  • Att skapa utbildningsmaterial för de olika fordonsflottor som finns inom Alstoms verksamhet
  • Att utveckla utbildningsmaterialet löpande efter förändringar i underhållsdokumentation, lagändringar, modifieringar på fordon och/eller lämplig feedback.
  • Att verka som ett tekniskt stöd för depåer / site:er och andra funktioner inom Alstoms verksamhet
  • Att följa Alstom Transports EHS, skydds- och säkerhetsinstruktioner samt lokala föreskrifter.
  • Att verka som ett föredöme i dagliga arbetet och under utbildning.

Erfarenhet och utbildning

  • Utbildning: servicetekniker, tågtekniker, felsökare eller liknande erfarenhet.
  • God kännedom om järnvägslagstiftningen
  • Diagnostisk kunskap inom fordonsflottor
  • Hög fordonskunskap inom området för de tilltänkta utbildningsområdena
  • Språk: Flytande svenska och engelska.
  • IT-vana

Personliga egenskaper

  • Beslutsam, ihärdig: sätter upp prioriteringar och reagerar omedelbart när problem dyker upp
  • God förmåga till att planera sitt arbete i samråd med övriga intressenter
  • Flexibel

Tjänsten är placerad på någon av våra depåer i Sverige.

Sånt du kommer att gilla

Följ med oss på en livslång transformativ resa - järnvägsindustrin är här för att stanna, så att du kan växa och utveckla nya färdigheter och erfarenheter under hela din karriär.

Att jobba för Alstom betyder att du blir en del av ett internationellt team med hög kompetens och att du kommer att få jobba med ett av de mest eftertraktade projekten inom järnvägssektorn i Sverige.

Vår arbetsmiljö är dynamisk och positiv och vår svenska organisation växer snabbt. Vi erbjuder en innovationsdriven kultur med bra internationella karriärmöjligheter. Du kommer att få marknadsmässiga anställningsvillkor, pension och försäkringar.

En agil, inkluderande och ansvarsfull kultur är grunden för vårt företag där alla erbjuds möjlighet att växa, lära och bygga en karriär. Vi tror på att uppmuntra våra anställda att nå sin fulla potential alltmedan vi värderar och respekterar dem som individer.

Har du den erfarenhet vi letar efter och vill du bidra till att utveckla en redan spännande arbetsplats? Ansök gärna så snart som möjligt.

Du behöver inte vara en tågentusiast för att trivas hos oss. Vi garanterar att när du kliver på ett av våra tåg med dina vänner eller familj kommer du att vara stolt. Om du är redo för utmaningen vill vi gärna höra från dig!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Alstom Transport

Placering

Motala

Kontaktperson

Alstom Transport AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons