Jobbsafari är en del avschibsted logo

Teatertekniker med arbetsledaransvar till Östgötateatern

Teatertekniker med arbetsledaransvar till Östgötateatern

Adm/Brücks · Norrköping · Ansök senast 1 maj (1 dag kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Teatertekniker i din ansökan

Vad erbjuder Scenkonst Öst dig?

Östgötateatern bildar tillsammans med ung scen/öst, Östgötamusiken samt Norrköpings Symfoniorkester Scenkonst Öst. Bolaget bildades 2016 och skapar scenkonst med både bredd och spets och verksamheten är till för alla i Östergötland. Organisationen består också av ett verksamhetsstöd omfattande avdelningar för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt.

Östgötateatern är landets största länsteater. Vår vision för Östgötateatern är att bli den modigaste och mest spännande teaterscenen i landet. Hos oss visas de nya musikalerna i Sverige och det är här den mest konstnärliga fascinerande cirkusen finns. Här får både den traditionella teatern och den experimentella scenen utvecklas.

Vad innebär rollen?

I tjänsten som teatertekniker med arbetsledaransvar ska du kunna arbeta med teaterteknik på de två stora teatrarna i Norrköping och Linköping. Detta inkluderar både bygge/rivning av scenografi, hantera grunderna i ljud- och ljusteknik samt kunna ta ansvar för körning av en föreställning. Du ska även kunna arbetsleda bygge, riv och överflyttningen mellan de två städerna. Detta arbete gäller även våra mindre scener samt i vissa fall på turné.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har ett genuint och brett intresse för teaterteknik i alla dess former. Du behöver vara prestigelös och trivas med arbetsuppgifter som spänner från att bygga dekor till att stödja det kreativa teamet med din kunskap. B-körkort är ett krav. Kunskaper i Q-lab, MA, WatchOut och övermaskineri är meriterande. Du har en teknisk utbildning i botten eller motsvarande arbetslivserfarenhet som passar rollen. Du har arbetat med eller har annan erfarenhet av att leda grupper och processer.

Du är social och har ett öppet sinne för människors olikheter. Arbetet är självständigt vilket ställer krav på förmåga att planera och självständigt lösa dina arbetsuppgifter inom ramen för uppdraget.

Kvalifikationer

  • Teaterteknisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Arbetsledarutbildning och/eller arbetsledarerfarenhet
  • Mycket goda teatertekniska kunskaper
  • Teatervana och då även på turné
  • Goda kunskaper inom riggning
  • Erfarenhet av el- och styr/reglerutrustning
  • Allmän hantverksskicklighet
  • Grundläggande kunskaper inom ritningsprogram som CAD, Sketch-up eller liknande
  • Mycket goda kunskaper i Office 365
  • B-körkort, C-behörighet är meriterande
  • God svenska och engelska i tal och skrift


Övrig information:

Anställningsform: Avtalad visstidsanställning fr.o.m. 29 juli – 15 december.

Omfattning: 100%. Tjänsten innefattar även kvälls- och helgarbete.

Tillträde: 29 juli 2024 eller enligt överenskommelse.

Placering: Norrköping/Linköping.


För frågor om tjänsten:

Johan Wallin

Teknisk chef

johan.wallin@ostgotateatern.se

Tfn: 073 - 620 53 29

Fackliga kontaktpersoner

Jenny Sandström, Fackförbundet Scen & Film

jenny.sandstrom@ostgotateatern.se

Tfn: 073 - 335 96 20


Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till jobb@ostgotateatern.se. Skriv ”Teatertekniker” i ämnesraden på mejlet. Senast den 1 maj 2024 vill vi ha din ansökan.


Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning eller ålder.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Adm/Brücks

Placering

Norrköping

Kontaktperson

Scenkonst Öst AB

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Teatertekniker i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons