Jobbsafari är en del avschibsted logo

Systemutvecklare till Projektportalen

Trafikverket · Göteborg · Ansök senast 29 apr. (Idag)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens 27:2024:055 i din ansökan

Vill du vara med och driva utvecklingen av stödverktyg för Trafikverkets projektverksamhet? Som systemutvecklare för Projektportalen gör du en stor skillnad, förenklar samverkan och säkerställer kvalitet i våra projekt!

Systemutvecklare till Projektportalen

Arbetsuppgifter

Som systemutvecklare i Team Projektportalen jobbar du huvudsakligen med utveckling och förvaltning av applikationen Projektportalen som bygger på SharePoint plattformen. Syftet med Projektportalen är att stödja den projektverksamhet som genomförs inom huvudprocessen "Genomföra åtgärder på vägar och järnvägar". Verktygets uppgift är att förenkla samverkan och kommunikation samt säkerställa kvalitet och spårbarhet. Detta uppnås genom en lättillgänglig, flexibel och strukturerad samarbetsyta med tillgång till all projektinformation, verktyg och styrning som är tillgänglig för alla berörda parter.

Du kommer bland annat jobba med att:

  • Designa, utveckla och underhålla applikationer
  • Samarbeta med andra teammedlemmar och kompetensområden, såsom kravanalytiker och produktägare, för att diskutera aktuella behov
  • Implementera nya funktioner baserat på behov och användarfeedback
  • Bidra till den övergripande förbättringen av utvecklingsprocesser och arbetsflöden inom teamet
  • Felsökning och lösning av problem som rapporterats av användare eller intressenter

På Trafikverket tror vi att goda prestationer kommer när du har förutsättningar för en god balans mellan arbete, familj och fritid. Vi erbjuder en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Du får en engagerad chef som ser till att skapa bästa möjliga förutsättningar för att du ska kunna göra ett bra jobb.

Övrig information

Placeringsort för tjänsten är Borlänge eller Göteborg. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns det möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype och planeras till v. 20.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, David Leitsén (david.leitsen@trafikverket.se) om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du trivs med att arbeta i team och samarbetar väl med andra. Du har en god kommunikativ förmåga och kan på ett pedagogiskt sätt prata och förklara ditt arbete för personer med mindre teknisk erfarenhet. Du tar på ett målmedvetet sätt ansvar för dina uppgifter, är nyfiken på nya tekniker och bidrar med förbättringsmöjligheter, initiativ och nytänkande till arbetsgruppen. Vidare ser vi att du har en god analytisk problemlösningsförmåga och bidrar med dina idéer och lösningar på uppkomna problem.

Vi söker dig som har:

  • en högskoleexamen om 180 hp (120p) med inriktning IT alternativt annan relevant utbildning i kombination med aktuell arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • ett par års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som systemutvecklare i SharePoint (gärna On-prem)
  • ett par års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som systemutvecklare i .NET
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • praktisk erfarenhet av automation (driftsättnings- och/eller testautomation)

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Trafikverket

Vid ansökan:Ange referens 27:2024:055 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons