Jobbsafari är en del avschibsted logo

Systemspecialist

Stockholm Vatten Och Avfall · Stockholm · Ansök senast 1 juni (33 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Systemspecialist till Stockholm

Rollen som systemspecialist hos Stockholm Vatten Och Avfall - Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag som jobbar för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad - passar dig som är en driven problemlösare och gillar att ta initiativ i en central roll i bolagets arbete med teknisk dokumenthantering, beslutsstöd och integrationer. Är detta en roll som matchar dig och dina erfarenheter?

Stockholm Vatten Och Avfall levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering för 1,5 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet varje dag. Hos oss arbetar ca 800 medarbetare med att säkerställa produktion och leverans av dricksvatten, ta hand om och rena avloppsvatten, hantera dagvatten samt ansvara för vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag. Det ställer höga krav på utveckling och infrastruktur, där vår verksamhet är en förutsättning för regionens tillväxt.


Vad tycker Maria Hermansson, systemförvaltare ProjectWise, om livet på Stockholm Vatten Och Avfall?

"Jag har arbetat med IT-utveckling i ca 20 år, främst inom värdepapperssystem och djurförsäkringar. Jag har nu varit här på Stockholm Vatten Och Avfall i ett och ett halvt år och trivs väldigt bra. Det mest stimulerande med jobbet är att vi stöttar en samhällsviktig verksamhet och att det dyker upp nya utmaningar varje dag.

Stämningen i teamet är mycket god. Alla är positiva och engagerade och behöver man hjälp finns det mycket erfarenhet i teamet och vi hjälper gärna varandra. Utöver den goda lagandan inkluderar fördelarna intressanta arbetsuppgifter, flexibla arbetstider, trevligt kontor, utvecklingsmöjligheter, och möjligheter för träning på arbetsplatsen."


Om rollen

Som systemspecialist har du stor involvering i verksamhetens arbete med teknisk dokumentation, t.ex. gällande anläggningsritningar och projektdokumentation för bolagets anläggningsförvaltning och investeringsprojekt. Du deltar i utveckling och förvaltning av bolagets dokumenthanteringsprocesser samt utvecklar och anpassar systemstöd för teknisk dokumenthantering. Idag är bolagets centrala system för teknisk dokumenthantering ProjectWise.

Dina arbetsuppgifter innefattar:

  • Ansvar för applikationsdriften av ProjectWise
  • Kravställning och samarbete med leverantör för serverdrift samt applikationsleverantör
  • Medverka i förvaltning, projekt och utvecklingsarbeten som säkerställer ett optimalt systemstöd för teknisk anläggningsinformation inom bolaget
  • Medverka i support till användare, hantera intern systemadministration samt delta i applikationsdrift och systemuppgraderingar


Vad har Åsa Lindblom, IT-chef, att säga om tjänsten och företaget?

"Jag valde att börja jobba på Stockholm Vatten Och Avfall för att jag vill bidra till en samhällsviktig verksamhet med fokus på miljö och hållbarhet, vilket har stor påverkan på mänskligheten. Vi arbetar med aktuella samhällsutmaningar där IT spelar en central roll.

Jag leder ett team där vi ser till att tillsammans nyttja våra specialistkunskaper och personligheter för en framstående IT-leverans, där alla i teamet är viktiga. Att ha roligt på jobbet och känna sig trygg i sitt uppdrag är något jag ser som viktiga förutsättningar för en hög trivsel där vi coachar och supportar varandra till framgång varje dag. För att trivas här bör man gilla att jobba i team och förstå helheten av bolagets kärnverksamhet där IT är en bidragande faktor. "


Om dig

För att passa in som systemspecialist hos oss behöver du ta initiativ och vara strukturerad, då arbetet innebär mycket frihet under ansvar. Vi behöver en problemlösare med ett analytiskt angreppssätt, som kan säkerställa struktur och kvalité i system. Då rollen innefattar många kontaktytor behöver du gilla samarbete och att bygga goda relationer. I rollen behöver du vara serviceinriktad och på ett pedagogiskt sätt kunna utbilda användare och ge förståelse för systemets förutsättningar.

För att lyckas i rollen som systemspecialist behövs flera av följande erfarenheter:

  • Relevant utbildning med teknisk inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Databaskunskaper, SQL och gärna PowerShell-programmering
  • Förståelse för teknisk informationshantering och infrastrukturprojekt
  • Erfarenhet av teknisk dokumenthantering tex. inom processindustri, för anläggning eller projekt
  • Erfarenhet av serverdrift

Vi erbjuder

I rollen som systemspecialist på Stockholm Vatten Och Avfall erbjuds du ett hållbart arbetsliv i balans med privatliv, där intressanta arbetsuppgifter, stimulerande utvecklingsmöjligheter och en god arbetsmiljö är viktiga delar.

Hos oss får du:

  • Vara med och säkerställa en enormt samhällsviktig verksamhet
  • Utveckla hållbara, innovativa lösningar med miljöfokus
  • Ständigt utveckla dig själv
  • Ta ansvar och vara med och påverka

För oss är medarbetarnas hälsa i fokus. Vi underlättar för dig att göra hälsosamma val och att kunna kombinera arbete, fritid och familj. Vi erbjuder därför många av våra medarbetare förmånligt flextidsavtal och möjlighet att jobba hemifrån.

Läs mer om oss på vår hemsida svoa.se/jobb.

Då vi är en arbetsgivare som värnar om och strävar efter en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och vår samhällsviktiga funktion kommer du som slutkandidat att genomföra ett drogtest hos vår hälsopartner.

Kontakt och ansökan

Stockholm Vatten Och Avfall jobbar tillsammans med Intenso Teknikrekrytering i denna rekrytering, och vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Tina Kervall, 0720–762334, eller Anders Johansson, 072- 306 35 26.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Stockholm Vatten Och Avfall

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Intenso Teknikrekrytering AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons