Jobbsafari är en del avschibsted logo

Systemingenjör inom reaktorsäkerhet – Forsmarks Kraftgrupp

Systemingenjör inom reaktorsäkerhet – Forsmarks Kraftgrupp

Forsmark - Vattenfall · Östhammar · Ansök senast 15 maj (16 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Företagsbeskrivning


Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

Läs gärna mer om Forsmark på vår https://karnkraft.vattenfall.se/forsmark



Jobbeskrivning


Är du bra på att analysera information och vill arbeta med säkerhet inom kärnkraften? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det som systemingenjör inom reaktorsäkerhet på teknikavdelningen hos Forsmarks Kraftgrupp. Vi arbetar för fossilfrihet och för att nå vårt mål behöver vi fler engagerade medarbetare.


Vad ska du göra?

Gruppen du kommer tillhöra ansvarar för reaktorsäkerhetsfrågor. Du kommer bland annat arbeta med att göra säkerhetsgranskningar innan ändringar i anläggningen kan genomföras.

Som systemingenjör inom reaktorsäkerhet kommer du att ingå i ett sammansvetsat team med hög trivsel och en inkluderande och hjälpsam kultur. Gruppen består av en mångfald av personer från olika kön och åldersgrupper, med varierande erfarenhetsnivåer från nyexaminerad till nära pensionen.

Arbetsuppgifterna är varierande och består bland annat av att:

  • Genomföra säkerhetsgranskningar
  • Ansvara för delar av anläggningarnas säkerhetsredovisning och säkerhetstekniska driftförutsättningar
  • Utgöra stöd i reaktorsäkerhetsfrågor


Vi erbjuder dig en tjänst i en spännande bransch med stora utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder ett stort utbud av utbildningar och möjlighet till rotation och praktik på andra enheter för att utvecklas och bredda din kompetens. För oss är trivsel på arbetsplatsen viktigt och du kommer att bemötas av ett välkomnande och trevligt klimat.



Kravspecifikation


Vem är du?

Vi ser gärna att du har akademisk utbildning inom till exempel automation, elkraft, mekanik, process eller IT/OT, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Gällande språk behöver du ha goda kunskaper i både svenska och engelska.

Drifterfarenhet eller kännedom om kärnteknisk verksamhet samt erfarenhet av kravhantering, säkerhetsanalyser eller liknande arbetsuppgifter är meriterande.

För att lyckas och trivas i rollen hos oss behöver du vara analytisk och ha ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Analytisk förmåga utgör grunden i att genomföra granskningar, och ibland är det en hel del underlag som behöver analyseras och bedömas i våra granskningar. Många gånger kommer du att behöva söka efter information i olika frågeställningar. Detta innebär att du behöver vara handlingskraftig i ditt agerande och säkerställa att du får tag i de personer eller den dokumentation som kan hjälpa dig framåt. Då tjänsten innebär många kontaktytor inom organisationen på olika sätt, behöver du vara kommunikativ och ha en god samarbetsförmåga. Vi strävar hela tiden efter en god dialog där vi hjälper varandra att nå framgång.



Ytterligare information


Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Michael Åkman tfn 070 698 56 43 eller ställföreträdande chef Emma Zackariasson tfn 072 238 32 45

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Åsa Vallin tfn 070 277 12 46

Våra fackliga representanter är: Akademikerna - Hans Lindqvist, Ledarna - Anneli Persson och Martin Hägglund, SEKO - Conny Nordström, Unionen - Mia Friberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 06 maj 2024.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan!



Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Forsmark - Vattenfall

Placering

Östhammar

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons