Jobbsafari är en del avschibsted logo

Strateg miljömässig hållbarhet

Kiruna · Kiruna · Ansök senast 26 maj (9 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vill du vara med och göra skillnad på riktigt? Vi söker nu strateg med inriktning mot miljö i vårt arbete för att skapa bästa möjliga miljöprestanda för nuvarande och kommande verksamheter.

Koncernfunktionen Miljö och Hållbarhet stödjer och utvecklar LKAB:s hållbarhetsarbete genom att samordning, analys av hållbarhetsprestanda, omvärldsbevakning och strategiskt riskarbete. Funktionen förvaltar och utvecklar ledningssystem och processer inom hållbarhet och säkerställer efterlevnad och god kontroll. Som strateg på Avdelningen för miljö, energi och klimat deltar du i arbetet med att leda och implementera koncernens arbete inom miljömässig hållbarhet.

Framtidens viktigaste jobb

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Om rollen

I denna roll behöver du ha gedigen erfarenhet av miljöfrågor inom gruvindustrin eller likvärdig industri, samt god kunskap om hållbarhet generellt. Vi söker specifikt en expert inom miljö som tillsammans med oss kan:

  • Proaktivt identifiera områden som bör utvecklas med i enlighet med LKAB:s långsiktiga strategier och med utgångspunkt i omvärldsbevakning.
  • Delta i internationella och nationella branschorganisationer/nätverk och representerar LKAB i externa och interna forum.
  • Driva och utveckla projekt och processer inom avdelningen såväl som koncernövergripande i nära samarbete med andra delar av verksamheten.
  • Producera egna underlag och också samordna och kvalitetssäkra analyser och rapporter och identifiera möjligheter till kommunikation.

Du rapporterar till avdelningschef för miljö, energi och klimat. Stationeringsort för tjänsten är Kiruna, Malmberget, Luleå eller Stockholm och resor förekommer i tjänsten.

Det här har du med dig

Som strateg och expert inom miljö behöver du vara kommunikativ, analytisk och förstå systemperspektiv. Du har förmågan att driva förändring och förbättring inom hela miljöområdet.

Vi söker dig som har en högskole-/universitetsexamen inom miljöområdet samt har:

  • Flerårig erfarenhet av arbete med miljöfrågor och god förståelse av miljöaspekter i relation till gruvor eller likvärdig industri.
  • Mycket god process- och projektledningsförmåga.
  • Är tekniskt kunnig inom miljöområdet och rör dig obehindrat mellan en specialistroll och en strategisk roll med förmåga att se de stora dragen och omvärldssammanhang.
  • Är skicklig på att uttrycka dig verbalt och i skrift och duktig på att förklara komplexa frågor på ett pedagogiskt sätt, och förstå din målgrupp.

Det här får du

  • Motivationsprogram som belönar framgång
  • Friskvård och studiestöd samt tillgång till konstförening, fritidsförening, fjällstugor och familjeaktiviteter
  • Förstärkt föräldrapenning med upp till 90% av din ordinarie lön i upp till sex månader. (Efter anställning i ett år)
  • Hjälp med stöd vid sjukdom eller frågor om arbetsmiljö, hälsa, friskvård och rehabilitering
  • Skydds- och terminalglasögon samt ersättning för tandvård
  • Möjlighet att ansöka om stipendier både för dig och dina barn
  • Möjlighet att ansluta sig till vårt pensions-försäkringsprogram med förmånliga priser

Övrig information

Välkommen med din ansökan, innehållande CV samt personligt brev, senast den 26e maj 2024. Intervjuer kommer ske löpande under ansökningsperioden.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta avdelningschef Fredrik Pettersson: fredrik.pettersson@lkab.com alt. 070-314 20 48


Fackliga kontakter:

Fackliga kontaktpersoner:

Kiruna/Svappavaara

Sakari Alanko, Unionen, 0980-725 08

Malmberget/Luleå

Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076

SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532

Ledarna Södra – Annica Kaati 0970-76765


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Kiruna

Placering

Kiruna

Kontaktperson

Luossavaara-Kiirunavaara AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons