Jobbsafari är en del avschibsted logo

Stödpedagog/Metodstödjare till Viljero Sandviken & Viljero Gävle

Stödpedagog/Metodstödjare till Viljero Sandviken & Viljero Gävle

Affärsområde Omsorg · Gävle · Ansök senast 29 sep. (153 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Antal platser: 2

Vi ser nu fram emot att välkomna två stödpedagoger/metodstödjare som vill vara med och utveckla denna nya roll hos oss på våra barn- ungdomsboenden i Sandviken och Gävle.Viljero Gävle LSS är belägen i en ombyggd villa utanför Gävle och är ett boende för barn och ungdomar från 13 – 17 år med möjlighet att bo kvar så länge skolgången pågår. På boendet finns plats för upp till 5 barn. Målgruppen är personkrets 1 med särskilt fokus på individer med omfattande omvårdnadsbehov.Viljero Sandviken LSS är belägen i en större villafastighet utanför Sandviken och är ett boende för barn och ungdomar från 13-17 år med möjlighet att bo kvar så längeskolgången pågår. På boendet finns plats för upp till 5 barn. Målgruppen är personkrets 1 med särskilt fokus på individer med stort tillsynsbehov och utmanande beteende.

Om rollen

Som stödpedagog hos oss planerar, implementerar, leder och utvecklar du det pedagogiska arbetet i verksamheten i samverkan med verksamhetschef samtidigt som du har en del av arbetstiden förlagd i det vardagsnära kundarbetet. Du medverkar i samtliga arbetsuppgifter och arbetar stödjande och motiverande medbarnet/ungdomen, med lågaffektivt bemötande, bildstöd, tecken som stöd samt tydliggörande pedagogik. Du arbetar alltid med stor respekt för barnets/ungdomensintegritet, självständighet, delaktighet samt inflytande, med målet att uppnå goda levnadsvillkor för våra barn/ungdomar. Arbetet kräver lekfullhet och fantasi.

En av dina viktigaste arbetsuppgifter är att möta barnen där de befinner sig ochkommunicera barnens behov till arbetsgruppen genom att coacha och handleda kollegor i det vardagliga arbetet. Tillsammans med arbetsgruppen upprättar, genomför och följer du upp rutiner. Du kommer att ha en kollega anställd vid den andra verksamheten som du förväntas samarbeta med för att säkerställa högkvalitativt och jämlikt metodarbete i båda verksamheterna. Du kommer även att ha stöd av ett centralt metodteam. Du medverkar i verksamheternas kvalitetsutveckling och deltar i olika möten, utbildningar och handledning.

Vem är du?

Arbetsuppgifterna ställer krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Vi ställer höga krav på samarbetsförmåga, kommunikation och att du förstår vikten avteamarbete. Du behöver vara trygg i dig själv och ha en förmåga att behålla lugnet samt se lösningar. Det krävs att du som personal är lyhörd, tålmodig och har en förmåga att tolka och läsa av situationer och kunna hantera dessa lågaffektivt. Du är engagerad, intresserad och nyfiken på att lära dig mer under arbetets gång.

För att trivas i rollen behöver du tycka om att ta egna initiativ samt att driva utvecklings-och kvalitetsarbete framåt. Du har god kännedom om olika evidensbaserade metoder som du även arbetar utifrån i vardagen. Dokumentation ser du som en naturlig del av arbetet och du fungerar som ett stöd till kollegor i upprättandet av genomförandeplaner. Som stödpedagog hos oss erbjuds du ett utvecklande och ansvarsfullt arbete.

Ett fokusområde på enheten är att utveckla arbetet med bildstöd, tecken som stöd och den fysiska miljöns påverkan på barnen. Vi ser gärna att du delar vårt intresse för digitala hjälpmedel.

Arbetstiden är förlagd till dag/kväll och helg enligt schema.

Krav för tjänsten

Examen från stödpedagogutbildningen 200 YH poäng, alternativt 60 högskolepoäng inom pedagogik.

Erfarenhet av tydliggörande kommunikation och lågaffektivt bemötande.

Erfarenhet av att ha jobbat med människor med autism och utmanande beteende.Datorvana samt mycket goda kunskaper i svenska språket, i tal och skrift.B-körkort

Meriterande

Erfarenhet av arbete som stödpedagog/metodstödjare

Erfarenhet av digitala hjälpmedel.Utbildning i AKK, TAKK, Studio 3 eller Lågaffektivt bemötandeUndersköterskeutbildning är meriterande men inte ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Tillträdesdag: Omgående eller enligt överenskommelse

Om rekryteringsprocessen

Skicka din ansökan till oss via länken nedan, Rekrytering sker löpande, och tjänsten kan tillsättas under ansökningstiden. Vi rekommenderar dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Innan anställning hämtas belastningsregisteret in som en del av processen.

Eventuella frågor om våra boenden och tjänsten besvaras av VerksamhetschefSandra Hägglund, sandra.hagglund@olivia.se eller Biträdande VerksamhetschefAnette Bodén, anette.boden@olivia.se. Frågor om rekryteringsprocessen besvarasav Rekryteringsansvarig Andreas Ånäs andreas.anas@olivia.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Affärsområde Omsorg

Placering

Gävle

Kontaktperson

Team Olivia Omsorg AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons