Jobbsafari är en del avschibsted logo

Stödfamilj

Borås Stad · Borås · Ansök senast 7 maj (8 dagar kvar)

Deltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens 30:2024:032 i din ansökan

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för kommunens funktionshinderverksamhet, socialpsykiatri-, och hälso- och sjukvårdsinsatser för nämnda målgrupper. Förvaltningen har cirka 1000 anställda och 45 chefer. Vi är inne i en spännande fas där utvecklings- och förändringsarbete har ett stort fokus med syfte att förbättra kvaliteten för de vi finns till för.

Vill du jobba extra med att göra skillnad i andra människors liv?

Vi söker dig som vill arbeta med att underlätta för människor i deras vardag. Det är ett viktigt uppdrag med ett mål att stödja och stärka personer till ett meningsfullt och självständigt liv.

Stödfamilj

Arbetsuppgifter

En stödfamilj till ett barn med funktionsnedsättning ger nya upplevelser till barnet och avlastning till föräldrarna. Uppdraget innebär att du tar emot ett barn med funktionsnedsättning i ditt hem. Du fungerar som ett extra stöd, trygghet och stimulans för barnet eller ungdomen och hens familj. För att bli stödfamilj krävs att du har tid och intresse att engagera dig i andra människor och att du är trygg och stabil. Det spelar ingen roll om du bor ensam eller om du redan har familj. Däremot är det bra om du bor i Borås Stad eller i någon av grannkommunerna.

Hur mycket barnet bor hos dig beror på vilket behov hen har. Vissa behöver komma någon helg då och då, medan andra behöver bo hos sin stödfamilj lite oftare. När barnet är hos dig gör ni vardagliga saker tillsammans, precis som i vilken familj som helst.

I detta uppdrag om 2 dygn/månad, som initialt endast kommer ske på dagtid och helgdagar, kommer du arbeta med en snart 13- årig pojke som har autism, ADHD och intellektuell funktionsnedsättning. Pojkens intressen är bland annat TV- spel, fotboll samt utflykter såsom djurparken. Det får gärna finnas andra barn och djur i familjen då detta är något pojken uppskattar.

Övrig information

Vi rekryterar löpande.

Urval och intervju sker löpande efter verksamhetens behov. Vi återkommer via telefon eller e-post. På grund av att vi får många intresseanmälningar har vi tyvärr inte möjlighet att ge personlig återkoppling till alla som söker.

Kvalifikationer

Du ska ha ett stort engagemang och intresse för andra människor och att vilja bygga upp en relation som varar en längre tid. Du som söker behöver vara ansvarstagande och det är meriterande om du kan bildstöd samt behärska svenska i tal och skrift för att underlätta pojkens kommunikation. Körkort och bil krävs då familjen bor utanför Borås stadskärna och kollektivtrafiken går begränsat. För att kunna arbeta hos oss behöver du visa ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Borås Stad

Placering

Borås

Kontaktperson

Borås kommun

Vid ansökan:Ange referens 30:2024:032 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons