Jobbsafari är en del avschibsted logo

ST-läkare vid sektionen Allmän internmedicin VO medicin

ST-läkare vid sektionen Allmän internmedicin VO medicin

Region Örebro län · Örebro · Ansök senast 30 apr. (Idag)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens HoS:2024:240 i din ansökan

Då en av våra ST-läkare snart blir färdig specialistläkare inom sektionen, behövs nu en ersättare.

Sektionen för Allmän internmedicin består idag av snart 3 specialistläkare och då 10 ST-läkare. Sektionen ansvarar för läkarbemanningen på Akutvårdsavdelningen (AVA) samt bemannar Internmedicinmottagningen som inkluderar SVF-förloppet för "Allvarliga ospecifika symtom som kan vara förenliga med cancer".

Verksamhetsområde medicin är ett av universitetssjukhusets största och är organisatoriskt uppdelad i fem sektioner; endokrinologi och diabetes, gastroenterologi, hematologi, nefrologi, samt allmän internmedicin. Här vårdas patienter med bland annat diabetes, mag-/tarmsjukdomar, blodsjukdomar, njursjukdomar, samt patienter som behöver akut internmedicinsk vård, ofta äldre och multisjuka patienter. Varje sektion har en öppenvårdsmottagning. Här finns också tre vårdavdelningar för inlagda patienter.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

ST-läkare vid sektionen Allmän internmedicin VO medicin

Arbetsuppgifter


Huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillgodogöra sig tillräckliga kunskaper för att kunna erhålla specialistbevis inom allmän internmedicin. Detta uppnås genom arbete under handledning på specialistmottagning och avdelning. Tjänstgöring som primärjour på akutmottagningen ingår som viktig del i syfte att erhålla en bred kompetens inom akuta sjukdomar. Under tiden som ST-läkare kommer arbete som mellanjour att introduceras för att även skapa kunskaper och erfarenhet i att leda andra läkare.

Aktivt arbete med verksamhetsområdets utvecklingsarbeten ingår också i tjänsten. Deltagande i relevanta kurser, där vissa äger rum externt är likaså nödvändigt för att uppnå kunskapsmålen.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare eller AT-läkare som förväntas blir klar inom närtid och som har intresse för arbete inom internmedicin. Erfarenhet av forskning alternativt intresse av att börja forskning är meriterande. Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Örebro län

Placering

Örebro

Kontaktperson

REGION ÖREBRO LÄN

Vid ansökan:Ange referens HoS:2024:240 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons