Jobbsafari är en del avschibsted logo

SSAB - Examensarbete - Undersökning av delaminering av höghållfasta stål

SSAB - Examensarbete - Undersökning av delaminering av höghållfasta stål

SSAB EMEA AB · Borlänge · Ansök senast 31 maj (12 dagar kvar)

Extrajobb, Visstidsanställning

Vill du ha ett spännande uppdrag och göra ditt examensarbete hos oss? Du kommer att få utvärdera höghållfasta ståls känslighet mot delaminering samt utvärdera olika provmetoder och dess lämplighet för att beskriva delaminering. För att lyckas med projektet tror vi att du är nyfiken person med stort tekniskt intresse och att du har ambition att skapa förståelse för kopplingen mellan egenskaper och tillverkningsprocess. Placeringsort Borlänge.

Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfast stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålproduktion är en av de branscher som släpper ut mest växthusgaser i världen. Det måste förändras. Vi har därför utvecklat världens första fossilfria process för stålproduktion och omkring 2030 kommer vi att vara i stort sett fossilfria. Som en del av SSAB kommer du att vara viktig för att förverkliga detta mål och därmed bidra till en grön omställning av hela stålindustrin.

Uppdraget

Termomekanisk valsning är en vanlig tillverkningsmetod för varmvalsade höghållfasta stål. Metoden bygger på styrning av temperatur och deformationsgrad, för att tillverka stål med fin kornstorlek och med ett lågt legeringsinnehåll. Vid högre hållfasthetsnivåer (sträckgränser över 600 MPa) kan dessa stål vara känsliga för delaminering (även kallat splitting). Delaminering innebär att plåten delar sig längs plan i plåtens tjockleksriktning och kan uppträda vid bearbetning som klippning och formning samt även vid mekanisk provning som drag- och slagprovning. Orsaken till delaminering är komplex där flera saker påverkar som till exempel; utskiljningar, stora korn, inneslutningar med mera.

Omfattning – 20 veckors heltidsarbete (30 hp).

Önskad period för genomförandet är hösten 2024.

Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

Studien ska presenteras skriftligt och muntligt på engelska.

Följande steg föreslås

  • Inläsning inom området delaminering
  • Ta fram aktivitetslista med tidsplan
  • Sätta upp provmatris
  • Utvärdering av resultat
  • Muntlig och skriftlig rapportering (engelska)
  • Förslag på fortsättning

Om dig

  • För att lyckas med projektet tror vi att du är nyfiken person med stort tekniskt intresse och att du har ambition att skapa förståelse för kopplingen mellan egenskaper och tillverkningsprocess.
  • Kanske studerar du till Civilingenjör med inriktning mot material- och bearbetningsteknik (300 hp) eller liknande.

Vårt erbjudande

På SSAB är mångfald och inkludering en del av vår kultur. Vi använder våra värderingar – drivande, äkta och steget före – i vårt dagliga beslutsfattande, alltid med kunden i fokus. Det gör oss alla till lagspelare, med en gemensam strävan att förbättra oss. När du börjar på SSAB blir du en del av en organisation med passionerade problemlösare som arbetar tillsammans med viktiga utmaningar. Vi kommer att stödja din tillväxt genom att erbjuda en säker och vänlig arbetsplats som bidrar till balansen mellan arbete och privatliv. På SSAB har du möjlighet att bredda dina kunskaper och växa.

SSAB betalar ut ersättning för godkänt examensarbete.

Rekryteringsprocessen

1. Ansök

2. Intervju

3. Kom och träffa oss

4. Hälsoundersökning

5. Signera

Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.

Har du frågor angående tjänsten?

Kontakta gärna Emil Gustafsson, Produktutvecklare, Product Development, Hot Rolled, Borlänge, tfn 0243-712 09

Vi undanbeder oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.

Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.

Några ord från en av dina handledare

”Jag heter Emil Gustafsson och kommer att vara en av handledarna i detta examensarbete. Jag har jobbat som produktutvecklare på SSAB sedan 2017 och är inriktad på varmvalsade konstruktionsstål. Innan jag började på SSAB utbildade jag mig till civilingenjör inom materialteknik och disputerade i hållfasthetslära med klippning av plåt som huvudområde. Under detta arbete nämndes delaminering av klippta plåtkanter, men det var aldrig något jag fördjupade mig inom. Det ska bli spännande att vara en del av detta examensarbete. Välkommen med din ansökan.”

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SSAB EMEA AB

Placering

Borlänge

Kontaktperson

SSAB Emea AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons