Jobbsafari är en del avschibsted logo

SSAB - Automationsingenjör - European Graduate Program

SSAB - Automationsingenjör - European Graduate Program

SSAB EMEA AB · Borlänge · Ansök senast 5 maj (6 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

SSAB går i bräschen för att minska koldioxidutsläppen i stålindustrin med det modiga målet att bli i stort sett fossilfria runt 2030. Detta är början på en omvandling som kan driva hållbarhet på sätt som vi bara kan börja föreställa oss. För att klara av denna resa mot framtiden behöver vi en stark och driven arbetsstyrka som tror på sitt uppdrag och som vill bidra - och vi söker dessa personer via vårt SSAB European Graduate Program. Placeringsort Borlänge.

Ditt uppdrag som automationsingenjör blir att stödja SSAB Europe och Borlänges produktionsorganisation i utvecklingen av en mer digital driven produktion. Syftet är att kontinuerligt utveckla våra processer och våra sätt att arbeta mot ett datadrivet, faktabaserat beslutsfattande inom områdena Produktionsstabilitet, Process- och Kvalitetsutveckling samt Säkerhet. I denna roll kommer du aktivt samarbeta med många kollegor inom organisationer så som produktion, produkt/process- och systemutveckling. Du kommer även att arbeta nära ett antal av våra externa partners.

Programmet startar i september/oktober. Du blir väl omhändertagen på den plats där du kommer att ha din befattning. Under det 14 månader långa programmet kommer du att bjudas in till fysiska mötet med resen av deltagarna på så kallade Basecamps. Basecamps kommer att innehålla intressanta ämnen som kommer att stödja din kickstart i företaget, fabriksbesök och andra viktiga saker för att stödja din förståelse för SSAB i allmänhet och den utmanande men otroligt intressanta resa som ligger framför dig. Utöver Basecamps får du en egen senior mentor och ett individuellt introduktionsprogram kopplat till din specifika befattning där du tillsammans med din mentor planerar en individuellt anpassad studieresa till något av våra SSAB Europe-kontor som passar dig och din utveckling på bästa möjliga sätt och redan från början introduceras för de uppgifter som är kopplade till din befattning.

Läs mer om programmet här - European Graduate Program - SSAB https://www.ssab.com/en/company/careers/young-professionals/european-graduate-program

Dina huvudsakliga ansvarsområden

  • Du kommer att bidra till SSABs övergripande digitaliseringsstrategi samtidigt som du arbetar lokalt med kort- och långsiktiga aktiviteter samt projekt.
  • Skapa maskin/process modeller för digital hälsoövervakning samt simulering av processer.
  • Kombinera teori och praktik för att skapa en fungerande funktion.
  • Processutveckling och/eller produktutveckling i praktiken.

Om dig

  • Du har ett genuint intresse för automation.
  • Du har som lägst en kandidatexamen inom automation, elektroteknik, maskinteknik eller dylikt, en masterexamen är meriterande.
  • Goda kunskaper i engelska.
  • Goda kunskaper i det lokala språket för den tjänst du söker.

För att du ska kunna njuta av SSAB och få ut så mycket som möjligt av detta program måste du också

  • Vara driven
  • Ha ambitionen att driva fram utveckling och förbättring för både dig själv och företaget.
  • Ha förmåga att se helheten
  • Vara analytisk
  • Vara en lagspelare
  • Vara duktig på att kommunicera och vara socialt kompetent

Vårt erbjudande

På SSAB är mångfald och inkludering en del av vår kultur. Vi använder våra värderingar - drivande, äkta och steget före - i vårt dagliga beslutsfattande, alltid med kunden i fokus. Det gör oss alla till lagspelare, med en gemensam strävan att förbättra oss. När du börjar på SSAB blir du en del av en organisation med passionerade problemlösare som arbetar tillsammans med viktiga utmaningar. Vi kommer att stödja din tillväxt genom att erbjuda en säker och vänlig arbetsplats som bidrar till balansen mellan arbete och privatliv. På SSAB har du möjlighet att bredda dina kunskaper och växa.

Det är programmet ger dig

  • En kickstart för din utveckling i ett internationellt företag och en internationell miljö.
  • Fast anställning på SSAB.
  • Markandsrelevant lön.
  • Handplockad mentor för just dig i form av en mer senior medarbetare.
  • Trainee-"dejter" med de andra programdeltagarna, inklusive besök på anläggningen, föredrag och erfarenhetsutbyte.
  • En skräddarsydd studieresa till något av våra Europe-kontor (detta planerar du och din mentor gemensamt så att det blir en resa som passar dig och din utveckling på bästa möjliga sätt).
  • Ett brett internationellt nätverk.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på https://rekryteringslots.se/medflyttarservice/

Rekryteringsprocessen

  1. Ansök
  2. Digital logik- och personlighetstest
  3. Intervjuer
  4. Referenstagning
  5. Kom och träffa oss
  6. Hälsoundersökning
  7. Signera

Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som den del i rekryteringsprocessen.

Har du frågor angående tjänsten?

Kontakta gärna Jan Björk, Chef sektion Automation, jan.bjork@ssab.com

Vi undanbeder oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.

Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.

Några ord från din blivande chef

"Hej där! Jag är Janne, och leder ett härligt gäng på sju personer här i vårt kontor i Borlänge. Hos oss är det full fart från morgon till kväll. Men vi älskar utmaningar och tar dom med en härlig attityd. Som ledare tror jag på att ge mitt team frihet, men också att dom tar ansvar för sina uppgifter. Varje dag är en ny möjlighet att växa och lära sig nya saker. Om du är någon som trivs i ett team där varje dag är unik, älskar att jobba med olika människor och tar ansvar med en glimt i ögat, då är du precis den vi letar efter! Välkommen att ansöka och bli en del av vårt fantastiska gäng! OBS! AI-genererad text vilket vi också sysslar med."

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SSAB EMEA AB

Placering

Borlänge

Kontaktperson

SSAB Emea AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons