Jobbsafari är en del avschibsted logo

Specialpedagog med uppdrag som biträdande rektor för Tora Vega Gymnasiet

Specialpedagog med uppdrag som biträdande rektor för Tora Vega Gymnasiet

Tora Vega Folkhögskola/Tora Vega Gymnasiet · Burlöv · Ansök senast 19 maj (20 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens Specialped/Biträdande rektor i din ansökan

Specialpedagog med uppdrag som biträdande rektor för Tora Vega Gymnasiet

Tora Vega Folkhögskola och Tora Vega Gymnasiet, Åkarp

Vill du vara med i uppbyggnaden när Tora Vega Folkhögskola startar gymnasieskola HT2025? Vill du arbeta som specialpedagog för hela vår utbildningsverksamhet samt vara biträdande rektor för Tora Vega Gymnasiet? Vill du jobba på en dynamisk bildnings- och utbildningsorganisation sedan 156 år tillbaka?

Vårt huvudcampus och Tora Vega Gymnasiet finns i Åkarp, men vi bedriver även verksamhet i Lund och på distans. Du kommer varje dag bidra tillsammans med oss alla att ge våra elever verktyg att komma vidare och du kommer personligen att utvecklas. Välkommen!

Arbetsuppgifter och placering

Du kommer att arbeta med uppstarten av vår nya gymnasieskola som öppnar i Åkarp till hösten 2025. Vi erbjuder Barn- och Fritidsprogrammet samt Försäljnings- och serviceprogrammet samt individuella programmet.

Du arbetar delar av din tjänst som undervisande lärare i de ämnen du har kompetens för samtidigt som du stöttar hela kollegiet som specialpedagog. I tjänsten ingår även ett förordnande som biträdande rektor för Tora Vega Gymnasiet.

I ditt specialpedagogiska uppdrag ansvarar du för och driva det specialpedagogiska arbetet på alla nivåer i hela skolan. Du ska bland annat säkerställa att rutiner om extra anpassningar och särskilt stöd efterlevs. Du kommer konsultera övrig personal inom det specialpedagogiska fältet. Du ska främst arbeta förebyggande och hälsofrämjande och bidra till att undanröja hinder kring lärande för våra studerande. Du bidrar också till dina kollegors utveckling och ökad kompetens i specialpedagogiska frågor.

Som biträdande rektor ansvarar du för uppföljning av kunskapsresultat och pedagogiska processer. I rollen ingår delat personalansvar för lärarna och andra administrativa uppgifter. Tillsammans med skolans skolledning driver du det systematiska kvalitetsarbetet och ansvarar för att verksamheten drivs enligt berörda styrdokument och mot uppställda mål.

Fördelningen av arbetsuppgifter som lärare, specialpedagog och biträdande rektor kan variera eftersom Tora Vega Gymnasiet är under en uppbyggnadsfas.

Tjänsten innebär arbete i huvudsak i Åkarp.

Den vi söker:

  • Du är behörig och legitimerad lärare med erfarenhet av arbete inom gymnasiet och/eller vuxenutbildning.
  • Examen och erfarenhet som specialpedagog är önskvärt.
  • Har erfarenhet som skolledare/arbetslagsledare eller förstelärare.
  • Är mycket bekväm med att använda olika digitala verktyg och media som en del av din pedagogik.
  • Du har en god pedagogisk förmåga, kan se till helheten och snabbt ta dig an förändringar av verksamheten. Dessutom trivs du med att arbeta i en miljö med höga krav på flexibilitet, ansvarstagande, handlingskraft och social kompetens.
  • Du är duktig på att motivera, coacha och stödja elever utifrån deras individuella förutsättningar, är trygg med att arbeta på en mångfasetterad arbetsplats och är en kreativ medarbetare.
  • Du har ett gott bemötande mot studerande och kollegor och trivs självfallet med samarbete och teamarbete.
  • Stor vikt (avgörande) kommer att läggas vid personlig lämplighet, dessa är avgörande för tjänsten.

Meriterande

Slutfört eller pågående rektorsprogram eller annan ledarskapsutbildning.

Erfarenhet av att leda förändringsarbete.

Du är legitimerad lärare i svenska, alternativt matematik eller annat ämne. Det är också meriterande om du är behörig inom både svenska och svenska som andraspråk.

Anställning

Tillsvidare, 100 %, 6 mån provanställning, semestertjänst med differentierad undervisningstid. Utdrag ur belastningsregistret krävs för anställning. Biträdande rektorsuppdrag är förordnat.

Tillträde

Snarast möjligt enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum:

25 maj 2024. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdagen. Ansökan genomförs via Tora Vega Folkhögskolans webbsystem https://toravega.se/lediga-tjanster/ och ska innehålla personligt brev och meritförteckning.

OBS! Vi tar inte emot ansökan via e-post eller post!

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser

Kontakt för information kring tjänsten

Eduardo Gran Villanueva-Contreras, skolchef/rektor Tora Vega Folkhögskola/Tora Vega Gymnasiet och skolchef för SFI, 076-546 44 02, eduardo@toravega.se

Jorun Koca Jakobsson, biträdande rektor Tora Vega Folkhögskola/SFI rektor, 073-150 96 68, jorun@toravega.se

Fackliga företrädare nås via växel, Tfn 040-464400

Om Tora Vega Folkhögskola och Tora Vega Gymnasiet - FÖR IMORGON SEDAN 1868!

Tora Vega Folkhögskola har efter 155 år bytt namn från Folkhögskola Hvilan. Med det nya namnet vill Sveriges äldsta folkhögskola hylla vårt arv och samtidigt bättre representera dagens och morgondagens verksamhet.

Vi är en religiöst och politiskt obunden och icke vinstdrivande ideell förening där mångfalden är viktig. Vi bedriver utbildningsverksamhet i Åkarp (Burlöv), centrala Lund och Staffanstorp samt erbjuder utbildningar på distans.

Hösten 2025 startar vi dessutom Tora Vega Gymnasiet i Åkarp!

För mer information se www.toravega.se eller www.toravegagymnasiet.se. Följ gärna oss via bl.a. Facebook, Instagram, TikTok eller LinkedIn.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Tora Vega Folkhögskola/Tora Vega Gymnasiet

Placering

Burlöv

Kontaktperson

TORA VEGA FOLKHÖGSKOLA

Vid ansökan:Ange referens Specialped/Biträdande rektor i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons