Jobbsafari är en del avschibsted logo

Specialistläkare BUP Dalarna

Region Dalarna · Avesta · Ansök senast 17 maj (18 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens HoS:2024:376 i din ansökan

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

BUP Dalarna har till uppdrag att utgöra Region Dalarnas specialistnivå för att tillhandahålla barn- och ungdomspsykiatrisk verksamhet för länets barn och ungdomar från 0 till 18 år med medelsvår till svår psykiatrisk problematik. I uppdraget ingår att utreda och ge insatser även till barn och unga med autism (utan misstanke av IF) from 6 år. Jourverksamhet bedrivs dygnet runt på Falu lasarett. I Falun finns även heldygnsvård med 4 vårdplatser samt ett akutteam. Förutom våra öppenvårdsmottagningar i Falun, Borlänge, Mora, Avesta och Ludvika finns det även länsgemensamma funktioner: Ätstörningsenheten, Könsidentitetsteamet och Familjeterapienheten som arbetar med psykoterapeutiska insatser i form av intensiv familjeterapi (IFT) samt ger insatser för små barn i åldern 0 - 4 år med späd- och småbarnspsykiatriska symtom och/eller betydande riskfaktorer för att utveckla symtom. I Dalarna gäller vårdvalssystem (LOV) inom den specialiserade Barn- och ungdomspsykiatrins öppenvård sedan 2022, vilket innebär att barn och ungdomar har rätt att välja privat eller offentlig vårdgivare för sin vård inom specialistpsykiatri. I BUP Dalarna kommer du att vara del av en länsgemensam läkargrupp som träffas regelbundet för fortbildning, kollegialt samarbete samt verksamhetsutveckling.

Specialistläkare BUP Dalarna

Arbetsuppgifter

Arbetet är mångsidigt och innefattar initiala, akuta och fördjupade bedömningar. Patientbesök kan ske genom fysiska möten men också digitalt. Arbetsuppgifterna är att i enlighet med lokala kliniska rutiner genomföra:

  • Inledande, akuta och fördjupade bedömningar
  • Neuropsykiatriska utredningar (vilket sker i samarbete med bl a psykolog)
  • Läkemedelsbehandling enligt befintliga evidensbaserade rutiner och vårdplanering.
  • Ingå i bakjourslinje (innebär ett beredskapsupplägg)
  • Eventuell klinisk handledning av ST och AT-läkare
  • Tillgodose mottagningsbehov av förskrivning av läkemedelsrecept
  • Utfärdande av intyg

Utöver ovanstående arbetsuppgifter förväntas du också aktivt bidra med:

  • kunskap inom LPT
  • kunskap inom barn och- ungdomspsykiatriskt arbete till övriga på mottagningen
  • deltagande i vårdplanering för våra patienter
  • deltagande i kontinuerligt förbättringsarbete på arbetsplatsen

I arbetet ingår nära samarbete med bl.a. socialtjänst, skola, habilitering, barnmottagning och vuxenpsykiatri.

Övrig information

Kvalifikationer

Specialistkompetens inom i första hand Barn- och Ungdomspsykiatri och i andra hand Psykiatri är ett krav. Vi söker dig med intresse för och erfarenhet av psykiatriskt arbete med barn och ungdomar och god kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du bör även ha ett intresse för att arbeta med barn och ungdomar med komplex problematik. Du har en god klinisk erfarenhet och är van att jobba evidensbaserat och enligt beprövad erfarenhet. Du är van att arbeta självständigt med eget ansvar och har samtidigt förmågan att skapa goda relationer och samarbetar väl med kollegor i teamsammanhang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Region Dalarna - Jobba med oss

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Detta arbete innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och/eller ungdomar. Innan erbjudande om anställning kan ske, måste du som sökande uppvisa utdrag ur Polisens belastningsregister i obrutet kuvert alternativt via ett digitalt registerutdrag, enligt lag 2013:852 eller 2000:873. Mer information finns här: Belastningsregistret - begär utdrag (polisen.se).

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.

Fackliga kontaktuppgifter

Fackförbund - Region Dalarna

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Dalarna

Placering

Avesta

Kontaktperson

REGION DALARNA

Vid ansökan:Ange referens HoS:2024:376 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons