Jobbsafari är en del avschibsted logo

Specialister inom mark- och betongarbete till vår projektreferensgrupp

Specialister inom mark- och betongarbete till vår projektreferensgrupp

Sollefteå - Vattenfall · Sollefteå · Ansök senast 29 apr. (Idag)

Heltid · Tillsvidareanställning

Företagsbeskrivning

Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


Jobbeskrivning

Vattenfall Services Stationer Projekt fortsätter att satsa framåt och söker nu nya kollegor med kompetens och erfarenhet inom mark- och betongarbete. Våra uppdrag är till stor del totalentreprenader och vi söker dig som har erfarenhet av arbete i projektorganisationer. Du kommer att vara en viktig del i att skapa de bästa förutsättningarna för våra Projektledare och projektorganisationer vilket innebär högt säkerhetstänk, god framdrift, engagemang och kvalitet. Vår förhoppning är att du med din bakgrund och erfarenhet kommer att vara ett avgörande bidrag i vår verksamhet och därtill generera ytterligare möjligheter i ett samarbete med våra medarbetare, kunder och leverantörer.

Inom vårt Affärsområde genomför vi projekt och levererar helhetslösningar för el- och kontrollutrustning till ställverk och kraftstationer. Våra kunder är främst elnätsbolag och vattenkraftsproducenter. Vår leverans innehåller projektledning, byggnation, markarbete, konstruktion, programmering, konfiguration, montage och idrifttagning. Att i alla moment arbeta säkert är en självklarhet inom Vattenfall Services.

Din roll

I rollen som Specialist i Projektreferensgruppen bidrar du med din spetskompetens inom mark- och betongarbete, du kommer att verka nationellt och du arbetar både operativt på site där projekt utförs och från kontoret. Din kompetens kommer att vara ett komplement i vårt anbudsarbete där du granskar och analyserar inkomna offerter, men även deltar i arbetet med att ta fram förfrågningsunderlag. Du kommer att fungera som en specialistresurs och tillsammans med utsedd Projektledare driva våra projekt. Till er hjälp har ni Vattenfall Services kompetenta medarbetare och etablerade underentreprenörer.

Arbetet är självständigt, samtidigt som det kräver stort fokus på samarbete och kommunikation såväl internt som externt. Rollen rapporterar till Projektledare samt Affärsområdeschefen. Resor i tjänsten är en del av uppdraget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Delaktig i anbudsframtagning tillsammans med utsedd Projektledare och Anbud/Affärsstöd
  • Skriva förfrågningsunderlag och granska inkomna anbud
  • Stötta vid upphandling av entreprenörer, tjänster och material i samråd med Inköp, Projektledare och Anbud/Affärsstöd
  • Vara teknisk resurs inom ditt kompetensområde samt stödja kollegor inom projektorganisationen och verksamheten
  • Vara ett stöd till projektledare på byggmöten och i förhandlingar med kund eller underentreprenör
  • Säkerställa att organisationen och arbetssättet är ändamålsenliga genom proaktiv planering och delaktighet
  • Utifrån din bakgrund och erfarenhet från att driva projekt bidra till fortsatt utveckling av kollegor och organisation
  • Aktivt ta ansvar för att hålla dig uppdaterad inom ditt specialistområde
  • Arbeta fram standardiserade arbetssätt som är anpassade för verksamheten


Kravspecifikation

Vi söker dig som har förmågan att driva ditt arbete framåt på ett självständigt och effektivt sätt, samtidigt som du är duktig på att löpande kommunicera och informera andra. Du har affärssinne och är mål- och resultatinriktad. Ditt arbetssätt kännetecknas av struktur, gott samarbete, bra omdöme och att du agerar i enlighet med mål och riktlinjer med ett stort säkerhetsfokus.

För att vara framgångsrik i roller ser vi att du behöver:

  • Dokumenterad erfarenhet av att driva uppdrag kopplat till mark- och betongarbete
  • Erfarenhet av att ta fram och granska anbud
  • Erfarenhet av att driva investeringsprojekt
  • God kompetens inom branschens riktlinjer och regelverk ex. ABT, Mark AMA och kunders tekniska riktlinjer
  • Behärska svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du även har:

  • Erfarenhet som ledare


Ytterligare information

Vi erbjuder

Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!

Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.

Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här

Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier! 


Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB

Instagram – Vattenfallservices

Placeringsort: Tjänsten har ett nationellt ansvar med stationering på något av våra kontor i Kalmar, Helsingborg, Göteborg, Trollhättan, Norrköping, Stockholm, Sundsvall, Sollefteå, Umeå eller Luleå. Ange gärna din tilltänkta placeringsort i ansökan.

Kontakt

För mer information om tjänsten, kontakta affärsområdeschef Ronny Hjalmarsson på 070 323 17 25. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Angeliqa Haapanen på 070 235 73 21.

Fackliga representanter för denna tjänst är Christel Karlsson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast den 29 april 2024. Urval kan komma att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan till sista annonseringsdag.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sollefteå - Vattenfall

Placering

Sollefteå

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons