Jobbsafari är en del avschibsted logo

Socialsekreterare till enheten Barn och familj

Socialsekreterare till enheten Barn och familj

Karlshamns kommun · Karlshamn · Ansök senast 19 maj (4 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vi söker dig som vill arbeta som socialsekreterare hos oss inom Barn och familj

I Karlshamns kommun satsar vi på att skapa en effektiv och klientvänlig socialtjänst som bygger på tillgänglighet, bemötande och kompetens. Tillsammans inom enheten och vår öppenvård skapar vi en sömlös socialtjänst som arbetar förtroendeingivande med effektiva flöden. Med anledning av att två av våra kollegor går till nya tjänster inom vår enhet söker vi två socialsekreterare till våra nya team; Barnteamet samt Mottagning och service.


Arbetsuppgifter som Socialsekreterare
Vi arbetar alla tillsammans efter Signs of Safety, där delaktighet och samarbete med familjerna ses som en självklarhet. Du som socialsekreterare tror på föräldrarnas egen förmåga till förändring och ser deras egna resurser. Vi arbetar även med arbetssättet Barns behov i centrum, BBIC, som bidrar till en struktur för handläggning, genomförande och uppföljning av myndighetsutövning. 

För oss är det viktigt att du deltar i verksamhetsutveckling och samarbetar för att bidra till en välfungerande och kvalitativ verksamhet. Ditt arbete präglas av rättssäkerhet, kunskap och ett respektfullt bemötande.

Barnteamet
Vi arbetar i en konstellation med olika roller för att utreda, bevilja och följa upp insatser till barn i åldrarna 0-12 år. Insatserna kan gälla såväl barn i hemmiljö men även barn som är placerade. Tillsammans ansvarar vi för att ärenden handläggs enligt gällande delegationsordning, lagar och föreskrifter samt enligt mål och riktlinjer som är beslutade av nämnden.
 

Mottagning och service
Tillsammans tar vi emot ansökningar och anmälningar samt gör bedömningar av dessa. Här träffar vi barn och ungdomar mellan 0 och 18 år, och deras familjer. Ofta är du den första kontakten för barn som lever i en utsatt situation och deras behov står i fokus när du planerar och strukturerar ditt arbete. Även rådgivande insatser ges till såväl privatpersoner som andra myndigheter/aktörer.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
- socionomexamen
- flerårig erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom den sociala barn- och ungdomsvården
- god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska
- B-körkort

Det är viktigt att du är strukturerad och själv kan planera arbetet. Du behöver samtidigt vara van att kunna ställa om snabbt och omprioritera när förändrade omständigheter kräver det. Du gör korrekta avvägningar och fattar välmotiverade och rättssäkra beslut, även i akuta situationer. I din roll möter du barn, ungdomar och familjer i kris och därför behöver du kunna hålla dig lugn och professionell även i stressande och utmanande situationer.


Om arbetsplatsen
Enheten består av enhetschef med tre målgruppsanpassade team. Respektive team leds av en 1:e socialsekreterare som stöd i yrkesutförandet och till enheten hör även SSPF-koordinator, specialistsocionom samt placeringssamordnare som expertresurser.  Vi eftersträvar ett nära samarbete med förvaltningens samtliga enheter och arbetar gemensamt för en socialtjänst där det skall vara enkelt att komma till oss och få hjälp. Vi arbetar kontinuerligt med metodutveckling och kompetenshöjande insatser och för närvarande pågår ett aktivt arbete med att utbilda och implementera förhållningssättet Signs of safety inom barn- och familj.

Hos oss ska medarbetarna få möjlighet att utveckla ansvarsområden, då vi är av den uppfattningen att delaktighet och ansvar medför att vi tillsammans utvecklar vår enhet och vi ser att du har en viktig roll i detta arbete.

Du kommer att omges av kompetenta och engagerade medarbetare i en verksamhet där en dag inte är den andra lik men arbetsglädjen hög. Du erbjuds kompetenshöjande utbildningar, extern handledning, hälsopaus, personalklubb och flexibel arbetstid.

Information om tjänsten

  • Tillsvidare anställning
  • Heltid
  • 2 tjänster
  • Tillträde efter överenskommelse
  • Arbetstidens förläggning är på vardagar dagtid. Vi har också flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.
  • Individuell lönesättning tillämpas.
     

Sista ansökningsdag 2024-05-19

För ytterligare information kontakta

Enhetschef, tillika biträdande verksamhetschef Ann-Katrin Stenlycke 0454-818 52

Fackliga företrädare
Christina Gustafsson, Vision 0454-811 89
Akademikerförbundet SSR akademikerforbundetssr@karlshamn.se

Övrigt
Innan anställning erbjuds behöver du visa upp id-handling: pass eller nationellt id-kort.
Du kan läsa mer om hur Karlshamns kommun arbetar med rekryteringar HÄR.

Vi kommer att begära ett utdrag ur belastningsregistret. Beställ ditt utdrag först om du blir kallad på intervju. Utdraget som ska uppvisas är: 
Registerutdrag för arbete med barn - Annan verksamhet än skola eller barnomsorg

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Karlshamns kommun

Placering

Karlshamn

Kontaktperson

Karlshamns kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons