Jobbsafari är en del avschibsted logo

Skolpsykolog

Södertälje kommun · Södertälje · Ansök senast 22 maj (3 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vikarierande skolpsykolog till Resurscentrum i Södertälje

Är du psykolog och intresserad av att arbeta med att främja både lärandet och den psykiska hälsan hos eleverna på Södertäljes skolor? Tycker du att det är spännande och meningsfullt att arbeta utifrån ett relationellt perspektiv, skapa samarbeten som gör skillnad och att sprida psykologisk kunskap?  Då kan detta vara något för dig!

I dagsläget har vi åtta legitimerade psykologer i psykologgruppen varav en nu ska vara ledig under ett läsår. Skolpsykologerna är centralt anställda på kommunens Resurscentrum, och varje psykolog har egna kontaktskolor där man ansvarar för psykologinsatsen. Psykologerna ingår i elevhälsan och är en del av elevhälsoteamen på sina kontaktskolor.

I uppdraget ingår bland annat att stötta skolan i att anpassa undervisning och skolsituation så att alla elever ges förutsättningar att lära sig och utvecklas. Främst arbetar skolpsykologerna förebyggande och främjande med till exempel handledning och konsultation till lärare och skolpersonal. I arbetsuppgifterna ingår även begåvningsutredning med frågeställning intellektuell funktionsnedsättning, för elever som eventuellt har rätt att läsa enligt den anpassade grundskolans läroplan. Vid händelse av allvarlig krissituation är en av skolpsykologens uppdrag att samråda med skolledning och bistå personal på skolorna med krisstöd i ett initialt skede.
 

Vem är du?

Krav:
- Du är legitimerad psykolog
- Du har förmåga att översätta och anpassa teoretisk kunskap till praktisk tillämpning
- Du har kunskap om och kan genomföra utredningar med frågeställning intellektuell funktionsnedsättning med god kvalitet
- Du har kunskap om och intresse för konsultation/handledning
- Du kan kommunicera tydligt på svenska i tal och skrift
- Du har körkort. Tjänstebil finns att tillgå.  

Meriterande:
- Tidigare erfarenhet av arbete som skolpsykolog.  

Personliga egenskaper:
- God kommunikativ förmåga
- God samarbetsförmåga
- God förmåga att föra samtal och förklara och fördjupa

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
 

Vi erbjuder dig  

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.
Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida: https://www.sodertalje.se/formaner

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete där du har chansen att göra skillnad för elever i grundskolan. Dina närmaste kollegor kommer att vara Resurscentrums övriga psykologer, som du kan samråda med och få stöd av. Psykologerna har handledning i grupp av en extern psykolog och regelbundna professionsmöten med närmaste chef och PLA.

Du kommer även regelbundet att träffa Resurscentrums övriga medarbetare i olika forum. På Resurscentrum arbetar bl.a. kommunövergripande specialpedagoger och speciallärare, utvecklingslärare, skolsköterskor och skolläkare. Vi arbetar 39 timmar i veckan och tillämpar årsarbetstid, vilket ger möjlighet till flexibilitet i arbetstiden.
 

Välkommen till oss!  

Resurscentrums nyrenoverade lokaler ligger centralt belägna i Södertälje, nära bussar och bara några minuter från pendeltågsstationen Södertälje Centrum.  
Låter detta intressant? Sök då och ta chansen att prova på hur en skolpsykolog arbetar.
Dra dig inte för att höra av dig om du har frågor eller funderingar till:  
Anna Appelgren Verksamhetschef HSL via telefon: 08 52302534 eller mail: anna.appelgren@skolasodertalje.se

Facklig : Ola Hildonen   ola.hildonen@skolasodertalje.se Psykologförbundet  Du behöver innan anställning uppvisa utdrag ur belastningsregistret samt din psykolog-legitimation.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden

Tillträde: 24 09-01

Vikariat 100 %

Välkommen till oss!

Övrigt

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Södertälje kommun arbetar med kompetensbaserad rekryteringmetodik i syfte om att motverka diskriminering och främja mångfald på arbetsplatsen.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Södertälje kommun

Placering

Södertälje

Kontaktperson

Södertälje kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons