Jobbsafari är en del avschibsted logo

sjuksköterska vana med intravenöst och subkutan injektioner för barn

sjuksköterska vana med intravenöst och subkutan injektioner för barn

FÖRBUNDET FÖR BLÖDARSJUKA I SVERIGE · · Ansök senast 30 maj (33 dagar kvar)

Heltid · Säsongsjobb

Ansök via mejl

Förbundet Blödarsjuka i Sverige söker en sjuksköterska med stor vana med intravenöst och subkutan injektioner för barn för ett kortare uppdrag.

Förbundet Blödarsjuka i Sverige anordnar varje år ett sommarläger för blödarsjuka barn i åldrarna 8 -16 år. Med på lägret finns vuxenledare, ungdomsledare. Blödarsjuka barn innefattar för oss barn med sjukdomar så som med Hemofili, von Willebrands sjukdom, Immunologisk trombocytopeni (ITP) och andra blödningsrubbningar. Dessa barn är en utsatt grupp som behöver stöd, rehabilitering och information. Oberoende av sjukdomens svårighetsgrad och komplikation behöver denna möjlighet att delta i lägervistelser under medicinskt betryggande former för självständighetsutveckling, för att träna egenvård och för att lära känna andra i samma situation. Ett av målet är att lära barnen att ta sin egen behandling intravenöst eller hos vissa subkutan.

Vi söker

En leg. sjusköterska med stor vana med intravenöst och även subkutant injektioner för barn för ett kortare uppdrag som sjuksköterska på vårt sommarläger 20 juli – 27 augusti 2024. Du har förmågan att arbeta patientfokuserat, självständigt men även med unga kolloledare och föräldrar som är ledare. Vårt sommarläger är i Stockholm under en veckas tid. Barnen är där utan föräldrar. Vårt önskemål är att hitta en sjuksköterska som förutom de sedvanliga uppgifterna ex behandling även kan hålla utbildningar/workshop för barnen i just hembehandling/egenvård som innefattar behandling antingen intravenöst faktorkoncentrat behandling eller subkutant behandling. Övervägande barn har intravenös behandling. En del av patienterna har även behandling via tabletter eller annan typ av medicinering. Barnen har med sig den medicin de behöver. Kortare ”journalhantering” från vårdnadshavaren medföljer där behandlingsstrukturen står.

Arbetsuppgifter

Omvårdnad -Medicindelning/administrera av barnens behandling varje morgon. Olika behandlingar beroende på patientens sjukdom. Oftast intravenöst faktorkoncentrat behandling direkt i blodkärl eller subkutan behandling.

Dokumentation kring barnens behandling/blödningar/skador mm under veckan.

Workshop om Blödarsjuka och genomförande av våran ”Stick-skola” ett par gånger under veckan

Tillgänglig för vanliga omvårdnad över vanliga situationer som kan uppstå under en lägervecka

Planering av workshop/stickskola och annat

Inköp och planering av material till workshops och sjuksköterskans mottagning.

Övrigt

Vårt önskemål är att du ska var delaktig under lägerveckan, inte som kolloledare i vanlig bemärkelse, men vi har sett att om man ”är med i gänget” i stort ökar barnens vilja att träna egenvård och man når barnen bättre. Vi har även våra tre koagulations center medvetna om att lägret genomförs och vid större trauman eller annat kopplar vi in koagulationen och koagulationsjouren.

Du bör ha vana med barn och intravenöst behandlingssätt. Alltså du ska vara duktig på att ”sticka”. Vi önskar även att du ska ha körkort. Du ska även har arbetat inom yrket ett par år.

Anställning

Kortare uppdrag mellan perioden 20 juli – 27 juli samt förberedande tid och möten kvällstid gällande före och efter lägret. Vi kräver även utdrag från belastningsregistret.

Ansökan

Skicka in din ansökan idag då intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag. Sista datum för ansökan är 2024- 05-30 Ansökan mejlar du till info@fbis.se

Om oss

Förbundet Blödarsjuka i Sverige bildades 1964 och är en rikstäckande organisation med tio regionföreningar. Vi är en del av funktionshinderrörelsen och organiserar personer med hemofili, von Willebrands sjukdom, Immunologisk trombocytopeni (ITP) och närbesläktade blödningsrubbningar. Vi har ungefär 1300 medlemmar som både har sjukdomen eller är anhörigt till någon med sjukdomen.

Läs mer om oss på vår hemsida www.fbis.se.

Lön

Fast arvode på 15 000 kr minus skatt.

Anställningsvillkor:

Kortare uppdrag, Resa T/R till Stockholm från bostadsorten. Kost & logi på lägergården under veckan.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

FÖRBUNDET FÖR BLÖDARSJUKA I SVERIGE

Kontaktperson

FÖRBUNDET BLÖDARSJUKA I SVERIGE

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons