Jobbsafari är en del avschibsted logo

Sjukhusfysiker, Universitetssjukhuset Örebro

Sjukhusfysiker, Universitetssjukhuset Örebro

Region Örebro län · Örebro · Ansök senast 3 maj (3 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens HoS:2024:257 i din ansökan

Vill du hjälpa oss att utveckla röntgenverksamheten i Region Örebro län?

Inom hälso- och sjukvården i Region Örebro län pågår en dynamisk utveckling för att bygga en högkvalitativ och jämlik vård i hela länet - i stort och smått, i varje möte. Vi har en välutrustad maskinpark med tex fotonräknande CT och en akutröntgenavdelning i Örebro som invigdes 2022. Vi har ett nära samarbete med universitetet och forskning pågår inom flera fält. Vi är stolta över våra sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda. Som Sveriges yngsta universitetssjukhus är utvecklingen stark inom samtliga områden. Tillsammans med Örebro universitet bygger vi en modern akademi med kreativa miljöer för forskning och utveckling.

Sjukhusfysik ingår som en enhet i verksamhetsområde Röntgen och Sjukhusfysik. Enheten är indelad i tre sektioner; sektionen för strålterapi, sektionen för diagnostik och strålskydd samt radiokemisektionen. Du kommer att vara en av sju kollegor som tillhör sektionen för diagnostik och strålskydd, tre av dessa jobbar idag inom röntgenområdet. Inom röntgenverksamheten i Region Örebro län finns både spets och bredd, arbete inom intervention, DT, konventionell röntgen, dental röntgen och operationsverksamhet förekommer inom gruppen.

Som anställd inom Region Örebro så får du varje år ett friskvårdsbidrag och på sjukhuset finns det ett gym och tillgång till gruppträningspass.

Sjukhusfysiker, Universitetssjukhuset Örebro

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en sjukhusfysiker med inriktning mot röntgenfysik som tillsammans med övrig personal bidrar till optimering av röntgenundersökningar, kvalitetssäkring, dosberäkningar och utbildning. Du kommer också får medverka i upphandling av röntgenutrustning och i utvecklingsprojekt. Vi ser gärna att du har möjlighet att i rollen som strålningsfysikalisk ledningsfunktion och/eller som strålskyddsexpert driva vår verksamhet framåt.

Vi erbjuder individuell introduktionsutbildning anpassad efter din tidigare erfarenhet. Fortbildning och kompetensutveckling är något som vi tycker är viktigt och som vi strävar efter att erbjuda under hela yrkeslivet. Om du inte redan genomgått det internprofessionella ST-programmet, erbjuder vi möjlighet att medverka i det. Det finns pågående forskningssamarbeten inom röntgendiagnostik och goda möjligheter för dig att medverka i något av dessa.

Övrig information

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukhusfysiker och ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom röntgen- och strålskyddsområdet. Likaså är forskningserfarenhet meriterande. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Tjänsten innebär nära samverkan med andra fysiker och klinisk personal, därav läggs stor vikt vid personlig lämplighet såsom samarbets- och initiativförmåga samt förmåga att bidra till ett positivt arbetsklimat. Du bör också kunna arbeta självständigt och driva egna projekt samt ha god pedagogisk förmåga. Röntgenverksamhet bedrivs på samtliga tre sjukhus i regionen och tjänstgöring på samtliga sjukhus förekommer, men med Universitetssjukhuset i Örebro som utgångspunkt. B-körkort är meriterande.

Ansökan

Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan tidigt.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju. Ange om du erhållit legitimation från Socialstyrelsen samt om du innehar B-körkort.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Örebro län

Placering

Örebro

Kontaktperson

REGION ÖREBRO LÄN

Vid ansökan:Ange referens HoS:2024:257 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons