Jobbsafari är en del avschibsted logo

SFI-lärare till Folkuniversitetets SFI-skola i Borås

SFI-lärare till Folkuniversitetets SFI-skola i Borås

Folkuniversitetet · Borås · Ansök senast 26 maj (7 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vi söker en erfaren, legitimerad och behörig lärare till vår Sfi- verksamhet vid Sundbybergs Folkhögskola i Borås.

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse något som engagerar dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.

Om tjänsten
I arbetsuppgifterna ingår såväl undervisning som utveckling av verksamhet i samverkan med våra övriga utbildningsområden inom Folkuniversitetet. Undervisningen sker både dagtid och kvällstid för Sfi elever inom spår 2 och 3. Ansvarig chef har sin huvudarbetsplats i Göteborg och i den här tjänsten ingår att fungera som ett stöd för ledningen på plats i Borås. För att nå vår målgrupp behöver vi marknadsföra vår utbildning och därför är det viktigt att du har ett väl fungerande nätverk i Borås och närliggande omgivning.

Din kompetens och bakgrund
Du har lärarlegitimation och behörighet i Sfi/Svenska som andraspråk (minst 30 högskolepoäng), med lång erfarenhet av att undervisa i Sfi. Du har ett genuint intresse för språkutveckling i teori och praktik och för informations- och kommunikationsteknik (IKT) som pedagogiskt verktyg. Du har även mycket goda digitala kompetenser och erfarenheter från vuxenutbildningen

Som person är du nyfiken och flexibel med god förmåga att arbeta självständigt, strukturerat och lösningsfokuserat.

Som lärare på vår Folkhögskola förväntas du ha ett relationellt förhållningssätt både mot elever och mot kollegor, förmåga att se elevernas behov, att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential.  Vi ser också att du värdesätter verklighetsanknytning och kontakter med omgivande samhälls- och yrkesliv i språkutbildningen. Du skapar goda relationer till eleverna som motiverar dem att utvecklas. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid som inleds med en provanställning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-26 via vår e-rekrytering. Ladda upp ditt CV och Personligt brev. Bifoga också lärarlegitimation i ansökningsformuläret under ”CV/dokument”. Intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning av tjänsten kan ske före sista ansökningsdag.

För ytterligare information och frågor
Katarina Einald (verksamhetschef) katarina.einald@folkuniversitetet.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Folkuniversitetet

Placering

Borås

Kontaktperson

Folkuniversitetet Stift Kurs- Verksamheten

Dela jobbannonsen

Anmäl annons