Jobbsafari är en del avschibsted logo

Service Account Manager

ABB Kiruna · Kiruna · Ansök senast 5 juni (16 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ta ditt nästa karriärsteg tillsammans med vårt globala team på ABB. Vi driver på omvandlingen av både samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid.

Inom ABB har vi som uttalat mål att främja alla aspekter av mångfald och inkludering: kön, HBTQ+, funktionsnedsättningar, etnisk bakgrund och ålder. Tillsammans befinner vi oss på en resa där vi alla, som individer och som kollektiv, välkomnar och värdesätter individuella olikheter.

Divisionen Process Industries levererar kompletta elektrifierings- och automationslösningar, branschspecifika produkter och livscykeltjänster för många branscher. Genom att vi konstruerar och levererar automationslösningar från enhet till övervakning och styrning får våra kunder ut mer av sin investering. Digitaliseringslösningar inklusive samarbetsprojekt och förstärkt verklighet (AR) bidrar till att förbättra anläggningars och företags produktivitet och minska underhålls- och energikostnader. Vårt erbjudande med teknik, projektledning, tjänster och lösningar omfattar många olika branscher som gruvor, massa och papper, metallindustri, aluminium och cement, datacentra och livsmedel.

Som Service Account Manager kommer du att projektleda och ansvara för vår avtalsleverans på befintliga avtal, såväl som vidareutveckla och växa affären i befintliga och nya avtal.

Dina ansvarsområden

  • Du kommer vara ansvarig för en del i vår affärsutveckling, vilket innebär underhållsutveckling för kund och tillväxt av service- och avtalsverksamheten.
  • Du arbetar nära, och blir en viktig länk mellan våra kunder och serviceingenjörer där du utvecklar nya hållbara underhållslösningar anpassade efter kundens behov.
  • Du säkerställer kundnöjdhet och lönsamhet kopplade till avtalsaffären i nära relation med våra kunder och säljare.
  • Genom effektiv projektledning agerar du som spindeln i nätet internt och externt för våra serviceavtalsleveranser. Du ansvarar för att upprätthålla, vidareutveckla och kommunicera avtalsledningsprocesser och metoder för bästa effektivitet, kundnöjdhet och kontinuitet.
  • Rollen omfattar avtalsledning till ca 50% och resterande del kommer du arbeta mot antingen en sälj- eller teknisk inriktning inom service, beroende på ditt intresse och din bakgrund.

Din bakgrund

  • Du som söker har en teknisk högskoleingenjörs/civilingenjörsexamen, meriterande arbetslivserfarenhet eller en projektledarbakgrund med intresse för teknik och affärsutveckling.
  • Det är meriterande om du tidigare har arbetat med service och underhåll inom industrin.
  • Du har ett intresse för verksamhets- och säljutveckling.
  • Som person trivs du med att arbeta i team och agera i ledarrollen.
  • Du är lyhörd och kommunikativ i möten med kunder och medarbetare.
  • Du tar rollen som en naturlig lagledare och lagspelare i vår sälj- och leveransorganisation genom ett starkt eget driv, affärssinne och lyhördhet för kundernas behov.
  • Du har lätt för att utrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Mer om oss

Rekryterande chef Per Hellstrom, +46 724 64 41 30, svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Fackliga representanter - Sveriges Ingenjörer: Mikael Blomqvist, +46 768 06 00 11; Ledarna: Leif Öhrberg, +46 724 64 40 16; Unionen: Joakim Broström, +46 706 70 94 31. Övriga frågor ställs till Talent Partner Sara Vestin, +46 724 64 46 88. Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Notera att anställningsprocessen på ABB Sverige inkluderar en referenskontroll, ett drogtest och vid vissa rekryteringar även en utökad bakgrundskontroll.

Vi ser fram emot din ansökan och uppskattar om ansökan är i PDF format. Om du vill läsa mer om ABB kan du gå till vår webbplats www.abb.com.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

ABB Kiruna

Placering

Kiruna

Kontaktperson

ABB AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons