Jobbsafari är en del avschibsted logo

Senior utvecklare BMC Remedy Helix/ Kubernetes, IT-avdelningen

Senior utvecklare BMC Remedy Helix/ Kubernetes, IT-avdelningen

POLISMYNDIGHETEN · Stockholm · Ansök senast 13 maj (14 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens A225.270/2024 i din ansökan

Är du redo för en större uppgift? Till gruppen utrustnings- och ärendesystem söker Polismyndigheten nu en flexibel och driven senior systemutvecklare. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Medborgar- och myndighetsservice ansvarar för de IT-system som stödjer e-tjänster, polisens webbplatser, resehandlingar, ekonomiadministration, personal och ärendehantering. Medborgar- och myndighetsservice ska i nära samverkan med de polisiära verksamheterna och de nationella avdelningarna kartlägga behov och föreslå lösningar inom de områden som berör kansli och stödfunktioner. Dessutom har medborgar- och myndighetsservice ett helhetsansvar för applikationsutveckling, registervård, säkerställande av att gällande riktlinjer och föreskrifter avseende säkerhet följs.

IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda. Våra kontor är belägna på flera orter i Sverige där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider.

Denna tjänst kan t ex placeras på någon av följande orter: Stockholm, Umeå, Sundsvall, Gävle, Borlänge, Falun, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Göteborg eller Malmö. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån 2 dagar i veckan.

Inom Polismyndigheten står vi inför en spännande tid med digitalisering, ny teknik och många spännande utvecklingsuppdrag. Vi söker nu en senior systemutvecklare som kan bidra till effektivisering av Polismyndigheten genom ökad digitalisering av vår ärendehantering.

Arbetsbeskrivning

Detta utvecklingsteam arbetar för att ta fram digitala lösningar som är effektiva för hela verksamheten. Vi arbetar med verktyg som i vissa fall är open-source, och i andra fall rör utveckling av standardplattform – men gemensamt är att vi gör egen applikationsutveckling och ansvarar för lösningarna under hela deras livscykel, från ny-utveckling till förvaltning. Vi är ett självorganiserande team, där du erbjuds stora möjligheter att påverka vår arbetsvardag samt val av arbetssätt.

Som systemutvecklare kommer du att få ett varierande tekniskt arbete med komplexa utmaningar. Hos oss kan en dag innehålla allt ifrån att medverka vid workshops med verksamheten kring ny funktionalitet, bygga ny kod med nya tekniker till att skapa en lösning för Polisens verksamhet. För att lyckas med detta kommer du ha mycket kontakt med flera andra funktioner inom IT-avdelningen. Du kommer även arbeta nära slutanvändare och löpande leverera nytta för verksamheten, vilket innebär att du kommer få en god förståelse för hur hela polisen arbetar och vilka behov olika målgrupper har.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
  • Mångårig och aktuell arbetslivserfarenhet inom systemutveckling och infrastruktur, företrädesvis mot BMC Remedy ARS/Helix-plattformen och/eller containers och kubernetes
  • Relevant arbetslivserfarenhet kring drift, system-/applikationsförvaltning
  • Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av:

  • Ärendehanteringssystem som t.ex. Jira, ServiceNow, Siebel
  • Utveckling av integrationer via REST/SOAP
  • Linux, CI/CD med Jenkins, Openshift eller motsvarande
  • Mobil-app-utveckling, gärna mot iOS
  • UX-design
  • Agila arbetsmetoder

Personliga egenskaper

Du är tekniskt intresserad, nyfiken och bra på att kommunicera med kollegor och verksamheten. Som person är du självgående, flexibel och prestigelös och tycker om att lösa tekniska problem och utveckla i nära samarbete med ditt team. Du är lyhörd och tycker om att dela med dig av dina kunskaper. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Magdalena Laggar, produktägare & gruppchef, 010-5672052/magdalena.laggar@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10

SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14

SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27

ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm, Umeå, Sundsvall, Gävle, Borlänge, Falun, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Göteborg alternativt Malmö

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Uppge även till vilken ort du i första hand söker till. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 13 maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A225.270/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

#LI-Hybrid

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

POLISMYNDIGHETEN

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Polismyndigheten

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens A225.270/2024 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons