Jobbsafari är en del avschibsted logo

Senior Laboratory Microbiologist, Getinge Halmstad

Senior Laboratory Microbiologist, Getinge Halmstad

Getinge Sterilization AB · Halmstad · Ansök senast 5 maj (6 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Tillsammans gör vi skillnad

På Getinge är vi engagerade i att hjälpa våra kunder att rädda liv och säkerställa utmärkt vård. Vi erbjuder innovativa lösningar för operationsrum, intensivvårdsenheter, steriliseringsavdelningar och för Life Science och institutioner. Ett jobb hos Getinge kommer att ge dig karriärmöjligheter som både inspirerar och utmanar.

Arbetar du idag med mikrobiologi i labb och är redo för nästa utmaning i en internationell miljö där du erbjuds stora möjligheter att både bidra och påverka? Kanske har du också ambitionen att bli expert inom ett område och motiveras av att arbeta i en organisation som arbetar för att rädda liv och säkerställa utmärkt vård?

Då vår nuvarande mikrobiolog går vidare till nya spännande utmaningar internt söker vi nu en ny duktig medarbetare som vill fortsätta driva arbetet framåt i vårt mikrobiologilabb.

Om rollen

Affärsområdet Surgical Workflows och produktområdet sterilisation arbetar med både nyutveckling och vidareutveckling av produkter i rullande produktion. Vår R&D avdelning i Getinge strax utanför Halmstad, består av ett drygt 30-tal motiverade och erfarna medarbetare inom varierade tekniska områden. R&D driver utvecklingen av en ny produkt, med ny teknik, som kräver att erfarenhet och kunskap inom mikrobiologi behövs till gruppen för test och verifiering. Teamet består idag av 8 medarbetare som arbetar i och underhåller vårt testlabb. Testlabbet är över 500 m2 varav en del är dedikerat och specifikt utrustat för mikrobiologiskt arbete. Här arbetar det en mikrobiolog och en labbassistent.

Som mikrobiolog på Getinge kommer du i tillägg till det dagliga arbetet med analyser och provtagning att jobba med att utveckla och specificera metoder och rutiner men också att validera och exekvera de metoder som krävs för att påvisa och säkra effektiviteten i produkten.

I ditt dagliga arbete ingår även följande arbetsuppgifter:

  • Utveckling, validering och användning av metoder för:
  • Inokulering av typiska testobjekt (endoskop, lumen etc.) med en viss mängd sporer.
  • Skörda sporer efter att testobjekten har steriliserats och bedöma/analysera effektiviteten.
  • Framodling av bakterier samt arbeta med till exempel Viable Count och CFU.
  • Förbereda och analysera testobjekt.
  • Vara delaktig i dialogen med externa laboratorier och experter där våra egna anläggningar och/eller vår kunskap är otillräcklig.
  • Successivt växa in i rollen som ansvarig för mikrobiologilabbet, innefattande processer, rutiner och utrustning.
  • Utvärdera, tillämpa och säkerställa att applicera standarder och ”best practice” inom mikrobiologisk testning och hantering följs.
  • Då uppdragen inom mikrobiologilabbet kan variera i beläggning över tid så kommer även andra aktiviteter, primärt inom vår test och verifieringsavdelning, att komplettera din arbetsdag vid behov.

På grund av rollens karaktär är arbetet förlagt mestadels på plats på kontoret i Getinge. Tjänsten är en tillsvidareanställning och resor i tjänsten kan förekomma. Du rapporterar till ansvarig gruppchef inom test och verifiering.

Vad du har med dig

Vi söker dig som har god erfarenhet av att arbeta med mikrobiologi i labbmiljö. Då du kommer verka i en nyckelposition inom aktuellt område ser vi att du har tidigare erfarenhet av en liknade roll. Det är av stor vikt att du känner dig trygg i yrkesrollen, är engagerad och genuint intresserad av mikrobiologiskt arbete, samt motiveras av möjligheten av att utveckla rollen i framtiden. Har du erfarenhet av att arbeta efter olika standarder är det ett plus.

Vi ser att du har mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift, då all dokumentation från test och verifiering sker på engelska. Goda svenska kunskaper är fördelaktigt då många av interna möten hålls på svenska.

Som person är du en resultatinriktad, drivande och självständig i ditt arbete, med en god förmåga att kommunicera såväl inom bolaget som med externa intressenter. Du är strukturerad och nyfiken på att hitta optimala lösningar till våra produkter. Det är ett litet kompentent team du kommer in i vilket gör att du måste trivas med att arbeta med många olika uppgifter och på olika nivåer.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett konkurrenskraftigt kompensations- och förmånspaket, inklusive friskvårdsbidrag, familjeförmåner och gemensamma aktiviteter och föreningsliv. Allt detta för att säkerställa att vi stöder ditt välbefinnande och dina mål. Vi har en öppen dialog mellan ledare och medarbetare, samt mellan teamen. Vi fokuserar på att utveckla människor och tillsammans skapar vi en plan för lärande och kompetensutveckling när du börjar din karriär hos oss.

Ansökan

Ansökningar kommer att granskas löpande och vi rekommenderar därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5:e maj. Vi ber dig att skicka in din ansökan i vårt rekryteringssystem genom att klicka på knappen "ansök nu". På grund av GDPR tar vi inte emot ansökningar via e-post.

Om du har några frågor angående rollen, vänligen kontakta rekryterande chef Martin Davidsson på martin.davidsson@getinge.com eller rekryterare Sofia Ekstrand på sofia.ekstrand@getinge.com.

Vi ser fram emot din ansökan. Vi hoppas att du vill följa med oss på vår resa mot att bli världens mest eftertraktade medicintekniska företag.

About us 

Getinge is on an exciting transformation journey constantly looking for new ways to innovate together with our customers to meet the healthcare challenges of the future. We are committed to diversity, equity and inclusion and to sustainability with a goal to be CO2 neutral by 2025. We believe in giving our employees the flexibility they need and make every effort to foster a learning culture that supports their personal development and creativity. Our passionate people hold our brand promise ‘Passion for Life’ close to heart. 

If you share our passion and believe that saving lives is the greatest job in the world, then we look forward to receiving your application and resume. We hope you will join us on our journey to become the world’s most respected and trusted Medtech company.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Getinge Sterilization AB

Placering

Halmstad

Kontaktperson

Getinge AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons