Jobbsafari är en del avschibsted logo

Senior kulturmiljökonsult

Arkeologicentrum AB · · Ansök senast 11 maj (12 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Om arbetsuppgifterna

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att sammanställa kulturmiljöanalyser och bedömningar av kulturmiljöpåverkan, utföra arkeologiska utredningar och kulturmiljöutredningar, delta i samrådsmöten med myndigheter och allmänhet och i förhandlingar i mark- och miljödomstol. Resor och fältarbeten av varierande längd och i hela landet ingår, ofta i svårtillgänglig terräng vilket innebär krav på god fysik.

Omfattning: hel- eller deltid, huvudsakligen i form av distansarbete hemifrån men kontorsplats erbjuds i Östersund och/eller Visby. Tillträde snarast. Provanställning tillämpas. Kollektivavtal finns. Skicka ansökan (meritförteckning och levnadsbeskrivning) i pdf-fil, namngiven med ditt namn till e-postadress nedan. Ange löneanspråk.

Om oss

Vi är i dagsläget fyra arkeologer och en byggnadsantikvarie, fördelade med tämligen god spridning över landet, som arbetar med en mindre andel konventionell uppdragsarkeologi enligt kulturmiljölagen och en större andel kulturmiljöärenden med lagrum i miljöbalken. Bolagets säte är i Östersund, men verksamheten är med undantag av fältarbetena platsoberoende.

Om dig

Den vi söker har en lång branscherfarenhet inom privat eller offentlig kulturmiljövård, med stor bredd och gedigen kännedom om MB, KML och PBL, en väldokumenterad förmåga att genomföra uppdrag från ax till limpa, körkort B, hög integritet och pliktkänsla, förmåga att identifiera och hitta lösningar på kulturmiljökonflikter i kundernas utvecklingsprojekt och en dokumenterad inriktning på landskapsfrågor. Vidare behövs lägst en grundexamen med ämnen som arkeologi, etnologi, kulturgeografi, naturgeografi och GIS (QGIS). Forskarkompetens, utbildning som registrerare i Fornreg samt intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor är meriterande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Arkeologicentrum AB

Kontaktperson

Arkeologicentrum i Skandinavien AB

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons