Jobbsafari är en del avschibsted logo

Senior Elkonstruktör anläggningsprojekt

Service Norra Norrland · Skellefteå · Ansök senast 10 maj (11 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ta ditt nästa karriärsteg tillsammans med vårt globala team på ABB. Vi driver på omvandlingen av både samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid.

Inom ABB har vi som uttalat mål att främja alla aspekter av mångfald och inkludering: kön, HBTQ+, funktionsnedsättningar, etnisk bakgrund och ålder. Tillsammans befinner vi oss på en resa där vi alla, som individer och som kollektiv, välkomnar och värdesätter individuella olikheter.

Ta nästa steg i din karriär och hjälp ABB att elektrifiera och digitalisera Svensk industri. Process Industries är den affärsenhet inom ABB som levererar kompletta el- och automationslösningar till kunder inom industrin. Verksamhetens mervärde är djup branschkunskap i kombination med förmågan att integrera både el och automation för att förbättra produktivitet, säkerhet och driftskostnad.

Svensk industri expanderar kraftigt och efterfrågar i allt större utsträckning ABBs miljövänliga och intelligenta lösningar. Vi söker dig som vill delta i den gröna omställningen via elektrifieringsprojekt inom ABBs verksamhet.

Har du flera års erfarenhet som elkonstruktör och vill utvecklas ännu mer inom elkraft?

Vi söker just nu en senior elkonstruktör med placeringsort Skellefteå, Luleå, Västerås eller Karlstad. Rollen som elkonstruktör hos oss är krävande men också spännande och utvecklande eftersom den innebär att delta i alla delar av anläggningsprojekt. Du kommer främst att arbeta med konstruktion men även arbetsledning vid drifttagning och tekniskt stöd till projektledare och säljare.

Hos oss blir du del av ett trevligt, sammansvetsat team som gillar att jobba tillsammans och väldigt nära våra kunder. Vi är snabbfotade, lösningsorienterade och har stora möjligheter att ta egna initiativ. Om du vill skapa och delta i projekt med tydliga resultat som gör världen bättre så är en detta en roll för dig.

Dina ansvarsområden

  • I rollen blir du ansvarig för projektering och stöd till försäljningsingenjörer. Du kommer även ge stöd till projektledare med kalkyler, planering och tekniska frågor (i mindre projekt även en del projektledning).
  • Du kommer ge stöttning, ledning och inskolning av mer juniora ingenjörer och till viss del leda underentreprenörer på site.
  • Du kommer att hålla diskussioner och förhandlingar med beställare men också sköta uppföljning och support efter färdig leverans.
  • Du kommer arbeta med konstruktion och dokumentation av anläggningar för kraftdistribution, oftast på mellanspänning, men även lågspänning och högspänning upp till 130kV.
  • Du kommer göra inköp och klarering av kraftprodukter, huvudsakligen ställverk, reläskydd, transformatorer och kringutrustning.
  • Du ansvarar för konfiguration av reläskydd och i viss utsträckning andra produkter och system i elkraftstationer.
  • I rollen kommer du göra beräkningar och dimensioneringar, huvudsakligen av ställverk och kontrollutrustningar.
  • Att göra riskbedömningar och förebygga olyckor och tillbud ingår även i rollen.
  • Du kommer ha möjlighet att utveckla verksamhetens tjänster och strategier.

Din bakgrund

  • Du har en teknisk eftergymnasial utbildning med inriktning mot elkraft eller liknande.
  • Branscherfarenhet och mångårig erfarenhet av elkraftanläggningar och ställverk är meriterande.
  • För att lyckas behöver du vara en öppen, ordningsam och prestigelös lagspelare med stort intresse för teknik.
  • Du trivs i en roll där du får ta initiativ och lösa problem.
  • Du sätter kunden i fokus och du trivs med och har fallenhet för att arbeta tillsammans med andra människor både internt i externt med våra kunder.
  • Du har B-körkort.
  • Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Mer om oss

Divisionen Process Industries levererar kompletta elektrifierings- och automationslösningar, branschspecifika produkter och livscykeltjänster för många branscher. Genom att vi konstruerar och levererar automationslösningar från enhet till övervakning och styrning får våra kunder ut mer av sin investering. Digitaliseringslösningar inklusive samarbetsprojekt och förstärkt verklighet (AR) bidrar till att förbättra anläggningars och företags produktivitet och minska underhålls- och energikostnader. Vårt erbjudande med teknik, projektledning, tjänster och lösningar omfattar många olika branscher som gruvor, massa och papper, metallindustri, aluminium och cement, datacentra och livsmedel.

Rekryterande chef Martin Westin, +46 704 49 74 24, svarar gärna på dina frågor om tjänsten. Fackliga representanter: Sveriges ingenjörer: Mikael Blomqvist, +46 768 06 00 11; Ledarna: Leif Öhrberg, +46 724 64 40 16; Unionen: Joakim Broström, +46 706 70 94 31. Övriga frågor ställs till Talent Partner Sara Vestin, +46 724 64 46 88. Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Notera att anställningsprocessen på ABB Sverige inkluderar en referenskontroll, ett drogtest och vid vissa rekryteringar även en utökad bakgrundskontroll.

Vi ser fram emot din ansökan och uppskattar om ansökan är i PDF format. Om du vill läsa mer om ABB kan du gå till vår webbplats www.abb.com.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Service Norra Norrland

Placering

Skellefteå

Kontaktperson

ABB AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons