Jobbsafari är en del avschibsted logo

Sektionschef till Regionalt It-brottscentrum RC3, Region Bergslagen

Sektionschef till Regionalt It-brottscentrum RC3, Region Bergslagen

Polismyndigheten, Region Bergslagen · · Ansök senast 6 maj (7 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens A227.688/2024 i din ansökan

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Om Arbetsplatsen

Den regionala utredningsenheten (RUE) ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid RUE utreds bland annat hat- och demokratibrott, miljö-och arbetsmiljöbrott, vissa IT-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid enheten organiseras regionens brottssamordning, bekämpandet av människohandel, aktionsgrupper samt brottsoffer- och personsäkerhetsarbete, regional spaningsverksamhet, forensisk verksamhet, kamerabevakning och teknikspaning.

I samverkan med andra ska vi vara ledande inom regionens arbete mot grov brottslighet, samt kunna hantera större kriser. Utredningsenhetens styrka i brottsbekämpning och uppklarning är den samlade specialistförmågan och enhetens förmåga att vara uthållig. Med vår samlade kompetens stärker vi lokalpolisområdena i arbetet mot grov brottslighet för ett samhälle som upplevs säkrare och tryggare av invånarna.

Regionalt It-brottscentrum (RC3) är en egen sektion under den regionala utredningsenheten. Sektionen består av It-forensiska grupper, ISÖB (internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn) regionens kameragrupper samt Deskgruppen med flertal specialiserade uppdrag.

Sektionen för it-brottscentrum i region Bergslagen är en av flera sektioner i Sverige och verkar mot brottslighet kopplat till cybermiljön. Sektionen är en regional resurs och verkar som stödverksamhet till andra enheter och polisområden men bedriver även egna utredningar. I uppdraget som sektionschef innebär att samverka med andra myndigheter. Uppdraget innebär också nationell och internationell samverkan med nationella motsvarigheten Swedish cybercrime center (SC3) och European cybercrime center (EC3). It-brottscentrum är en verksamhet under ständig utveckling och förändring och ställer krav på dig som sektionschef att vara lyhörd för verksamhetens behov kopplat till omvärldsförändringar vilket i sin tur innebär ett krav på att vara innovativ och en förmåga att driva verksamhetsutvecklingen framåt. It-brottscentrum är just nu i en expansiv fas med parallella pågående frågor och processer, både nationellt, regionalt och lokalt.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som chef för Regionalt It-brottscentrum

Som chef för It-brottscentrum rapporterar du till chefen för regionala utredningsenheten samt ingår i regionala utredningsenhetens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för sektionens verksamhet inom området vilket omfattar digital och teknisk utveckling, regionens kameraförmåga, it-forensik, specialinriktad utredningsförmåga och inhämtning samt regionens operativa och utredande arbete kring internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn. Till detta tillkommer verksamhetsansvar kring sektionens samlade resultat. Som sektionschef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • ett par års erfarenhet av att driva och leda tillsammans med andra chefer
  • ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
  • erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbeten
  • ingått i ledningsgrupp eller motsvarande ledningsforum
  • polisexamen eller annan, för funktionen, relevant akademisk examen
  • svenskt medborgarskap

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

  • minst ett års erfarenhet av att driva och leda genom andra chefer eller arbetsledare
  • erfarenhet av att driva utveckling i samverkan och gärna med andra samhällsaktörer
  • förståelse för och kunskap om den polisiära utredningsprocessen
  • omvärldsbevakning och/eller erfarenhet av internationell verksamhet
  • drivkraft inom den tekniska och digitala utvecklingen
  • chefs- och ledarskapsutbildning

Notera att det tydligt skall framgå av ditt CV på vilket sätt du uppfyller våra ställda krav och meriter, då det ligger till grund för vårt urval.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

  • analys och helhetssyn
  • mål och resultat
  • utveckling och förändring
  • social säkerhet
  • muntlig och skriftlig kommunikation
  • skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna via länken https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Övrig information:

Anställning

  • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
  • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning (gäller sökande som inte har pågående tillsvidareanställning inom Polismyndigheten)
  • Placering i Örebro, Karlstad, Falun/Borlänge

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av ett CV (inga betyg eller intyg) senast måndag den 6 maj 2024 via e-post till jobb.chef@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Märk din ansökan med ref.nr. A227.688/2024 i mailets ärendemening.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Polismyndigheten, Region Bergslagen

Kontaktperson

Polismyndigheten

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens A227.688/2024 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons