Jobbsafari är en del avschibsted logo

Security Incident Coordinator

Visma Tech AB · Växjö · Ansök senast 22 sep. (146 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Security Incident Coordinator

Vill du utmana dig själv och skydda andra? Då ska du bli en del av vårt team inom cybersäkerhet som Security Incident Coordinator, och hjälpa till att skydda våra företag, tjänster och kunder mot nya digitala hot!

Vad innebär rollen?

Hos oss kommer du att arbeta i en global organisation bestående av omkring 60 säkerhetsspecialister i världsklass. Tillsammans hjälper vi över 170 bolag och 15 000 anställda i Vismakoncernen att tackla sina säkerhetsutmaningar.

Som Security Incident Coordinator är du en nyckelperson i vår incidenthantering. I den här rollen är det viktigt att ha koll på vilka olika hot som dagens företag ställs inför och hur en effektiv och transparent incidenthanteringsprocess kan vända ett problem till en lärorik erfarenhet.

Ditt största ansvar är att samordna och fördela resurser vid incidenter som uppstår. Det är viktigt att du snabbt förstår vad som har hänt, och bildar dig en uppfattning om allvarlighetsgraden för att vi ska kunna prioritera insatserna rätt.Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innebära:

  • Samordna och fördela resurser under incidenter och rekommendera åtgärder.
  • Arbeta med efterarbete, för att se till att vi har hittat rätt rotorsaker och att vi tar tillvara på de lärdomar som har gjorts.
  • Internt förbättringsarbete för att göra vår incidenthantering smartare och effektivare i framtiden.
  • Arbeta förebyggande för att öka medvetenheten kring incident- och krishantering.

    Vem är du?

    Du har en teknisk bakgrund med ett genuint intresse för informationssäkerhet. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av SOC-arbete, IT-forensik, eller en ledarskapsroll inom säkerhet eller krishantering.

    Som person har du förmågan att vara lugn under press och du är inte rädd för att improvisera och ta beslut baserat på ofullständig information. Du kan agera med gott självförtroende och förklara komplexa problem på ett lättförståeligt sätt. Du är systematisk, noggrann och har öga för detaljer.

    Du är skicklig på att anpassa kommunikationen till olika mottagare. Du kommer behöva prata samma språk som teknikerna och samtidigt kunna kommunicera effektivt med andra icke-tekniska parter. Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift, är ett krav för tjänsten. Behärskar du fler språk är det meriterande.

    Du förstår hur GDPR och andra integritets- och säkerhetslagtiftningar påverkar vårt arbete, och hur en bra rapportering och uppföljning av incidenter hjälper oss att bli ännu bättre förberedda inför framtiden.

    Vad erbjuder vi?

    Hos oss får du chansen att jobba med engagerade medarbetare i en av Nordens största tech-koncerner. Vår ambition är att skapa en arbetsplats i världsklass. När vi frågar våra medarbetare varför de trivs hos oss svarar de flesta att det beror på vår sammanhållning i kombination med utvecklingsmöjligheter. Det är vi stolta över! För när du trivs, växer och vill göra skillnad utvecklas vi som företag. Vi blir bättre tillsammans helt enkelt!

    Du får full flexibilitet där du kan arbeta både hemifrån eller från ett av våra toppmoderna kontor.

    Ansökan

    Gör din ansökan med ett uppdaterat CV eller en länk till Linkedin-profil senast den 30 April. Har du frågor är du välkommen att kontakta Martin Öberg, Director of Security Operations, martin.oberg@visma.com.

    Varmt välkommen med din ansökan!Want to get to know Visma in 60 seconds?

    Do you want to know more about career opportunities? Check out our career site.

    Om arbetsgivaren

    Arbetsgivare

    Visma Tech AB

    Placering

    Växjö

    Kontaktperson

    Visma Tech AB

    Dela jobbannonsen

    Anmäl annons