Jobbsafari är en del avschibsted logo

Säkerhetshandläggare, placering i Uppsala

Säkerhetshandläggare, placering i Uppsala

Polismyndigheten i Västmanland · Västerås · Ansök senast 3 maj (4 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens A227.518/2024 i din ansökan

Arbetsplatsbeskrivning


Vi söker nu två handläggare med olika inriktningar. En handläggare är tänkt att ha sin huvudsakliga inriktning mot personalsäkerhet och medarbetarskydd, medan den andre handläggaren är tänkt att ha sin huvudsakliga inriktning enbart mot personalsäkerhet.


Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten för polisens medarbetare och ge dem förutsättningar att genomföra sitt arbete så säkert som möjligt och genom det minska brottsligheten i Sverige.


Säkerhetsavdelningens organisation består av centralt placerade nationella enheter samt enheter som är placerade på Polisregioner och Nationell avdelning. Säkerhetsavdelningen ansvarar för Polismyndighetens verksamhetsskydd och säkerhetsskydd, vilket omfattar bl.a. skydd av egendom, medarbetare, information samt hantering av säkerhetsprövningar och säkerhetsärenden. Arbetet leds av en regional säkerhetschef med placering i Uppsala.


Huvudsakliga ansvarsområden på Säkerhetsavdelningen Mitt:

  • Personalsäkerhet
  • Skydd av medarbetare
  • Fysisk säkerhet
  • Säkerhetsskydd och riskhantering
  • Incidenthantering
  • Informationssäkerhet
  • Risk- och sårbarhetsanalyser
  • Representera Säkerhetsavdelningen inom polisregionen
  • Signalskydd
  • Delta i nationella projekt inom Polismyndigheten
  • Utbilda internt i säkerhetsfrågor
  • Utbilda och skapa förståelse för polisens säkerhetsarbete på flera olika nivåer.
  • Säkerhetsskyddad upphandling-SUA
  • Stabsarbete kan förekomma

Arbetsbeskrivning


Som handläggare inom personalsäkerhet och medarbetarskydd arbetar du inom Region Mitt med fokus på Uppsala län och kommer att ha din fysiska placering i Uppsala.


Vårt behov gäller framförallt personalsäkerhet och medarbetarskydd men söker även en person som kan tänka sig att arbeta med alla våra arbetsområden då vi behöver kunna stötta varandra under särskilt hektiska perioder samt under semestrar etc. Det är därför meriterande om du även har kunskap inom andra för tjänsten relevanta säkerhetsområden.


Som handläggare med inriktning personalsäkerhet kommer du att genomföra grundutredningar på kandidater som söker anställning hos Polismyndigheten samt av intern personal som ska byta säkerhetsklass. Du genomför bakgrundskontroller, inhämtar och bearbetar information, genomför säkerhetsprövningsintervjuer, koordinerar dessa inom egen arbetsgrupp och intervjupooler samt handlägger säkerhetsärenden.


Som handläggare med inriktning medarbetarskydd kommer du att arbeta förebyggande genom stöd och rådgivning inom påverkansförsök, du kommer att handlägga ärenden inom otillåten påverkan, otillbörlig påverkan, självcensur, trakasseri eller kartläggning samt vara delaktig i avdelningens utvecklingsprocess.


Du ansvarar för dokumentation i dina ärenden och föredrar ärenden för den regionala säkerhetschefen. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att skapa och upprätthålla interna rutiner och du deltar i både regionala och nationella forum/möten. Gemensamt med dina kollegor håller du i utbildningar och informationstillfällen för olika delar av verksamheten i Polisregion Mitt.


I uppdraget ingår att ge stöd, rådgivning och att vara kravställare i säkerhetsfrågor inom flera områden. Ytterligare utveckling för kunskap mot andra arbetsuppgifter inom ramen för säkerhetsavdelningens uppdrag kan därför bli aktuella.


Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • För funktionen relevant utbildning/examen, exempelvis akademisk utbildning inom statsvetenskap, juridik, beteendevetenskap, underrättelseanalys eller polisexamen. Alternativt att du har motsvarande förvärvad yrkeserfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
  • Erfarenhet av arbete (i närtid) i en för tjänsten relevant roll, vi ser att du har minst något eller några års relevant yrkeserfarenhet
  • God kompetens av att genomföra intervjuer/svårare samtal/förhör eller motsvarande
  • God datavana och kompetens genom erfarenhet av att ha arbetat med IT-baserade ärendehanteringssystem, och Officepaketets program
  • B-körkort, och god vana att köra bil
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska, såväl i tal som i skrift


Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Meriterande


Följande är särskilt meriterande:

  • Erfarenhet av arbete inom Polismyndigheten med en god tillgodogjord kompetens kring myndighetens polisiära system samt god kännedom och förståelse för organisationen


Följande är i övrigt meriterande:

  • Arbete med säkerhetsfrågor utifrån säkerhetsskyddslagen
  • Kompetens inom signalskydd
  • Erfarenhet av att hålla utbildningar och genomföra presentationer
  • Utbildning och/eller kunskap om lagar och förordningar som reglerar säkerhetsskyddsområdet
  • Erfarenhet av att hålla säkerhetsrelaterade intervjuer
  • Erfarenhet av att ha arbetat med verksamhetsutveckling/förbättringsarbete, utveckla rutiner eller liknande


Personliga egenskaper


Arbetsuppgifterna ställer krav på att du kan strukturera ditt arbete på ett självständigt sätt, med god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån det kunna göra urval och prioriteringar. Som person är du noggrann med hög integritet, är trygg i dig själv och litar på din egen förmåga att göra bedömningar, driva processer och ta egna initiativ, parallellt med att du kan vara en lagspelare som kan samverka med andra på ett omdömesgillt och smidigt sätt. Med verksamhetens bästa i fokus har du en god förmåga att vid behov tempoväxla.


Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du har en mycket god kommunikativ förmåga, både skriftligt och muntligt där du har förmågan att anpassa din kommunikation efter målgrupp/mottagare.


En förutsättning för oss att lyckas med uppdraget är att vår grupp är inkluderande och består av individer med olika egenskaper, erfarenheter och bakgrund. Det som är gemensamt är lojaliteten med uppdraget och viljan att lösa problem, du är inte heller främmande för nya möten och sammanhang. Så känner du igen dig så kan det vara dig vi söker!


Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper.


För fullständig information om anställningen, och hur du ansöker se följande länk:

https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2024/april/sakerhetshandlaggare-med-inriktningar-personalsakerhet-och-medarbetarskydd-placering-i-uppsala/

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Polismyndigheten i Västmanland

Placering

Västerås

Kontaktperson

Polismyndigheten

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens A227.518/2024 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons