Jobbsafari är en del avschibsted logo

R&D Manager

SealEco AB · Värnamo · Ansök senast 7 juni (18 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Om SealEco AB

SealEco AB i Värnamo ingår i börsnoterade Nordic Waterproofing Group, en av Nordens ledande leverantörer av tätskikt för tak och klimatskärm för byggnader och konstruktioner. Grundläggande i erbjudandet är energi- och miljöbesparande produkter som är enkla att installera. Nordic Waterproofings verksamhet utgör ett väsentligt bidrag för att eliminera/förebygga några av de globala risker som World Economic Forum har identifierat; extremt väder, minskad biodiversitet och naturresurskriser. Det totala marknadsvärdet för produkter och lösningar i Norden bedöms uppgå till cirka 5 miljarder SEK.

From Värnamo to the world - på SealEco i Värnamo tillverkar och säljer vi gummibaserade tätskikt för en internationell marknad. Vi producerar mer än 6 miljoner kvadratmeter varje år och 90% av vår försäljning går på export.

SealEco erbjuder innovativa lösningar för byggnaders klimatskal som ger vatten- och väderskydd för ökad livslängd hos byggnader och konstruktioner. Våra tätskiktslösningar används även i liningapplikationer som geomembran för dammar, övertäckning av avfall eller tillverkning av tankar till industrin. Vi förstår och löser våra kunders behov med hjälp av kompletta och marknadsledande helhetslösningar som möter högt ställda krav på långsiktighet och miljötänkande.

Vi har säljorganisationer i - förutom Sverige - Belgien, Nederländerna, Storbritannien, Polen och Schweiz.

Vår vision är att skapa hållbara unika lösningar med syfte att etablera oss som marknadsledare.

R&D Manager

Vi söker nu en R&D Manager som kommer vara en viktig kugge i företagets fortsatta utveckling på både den svenska och internationella marknaden. Uppdraget innebär att säkerställa att produkter och skräddarsydda kundlösningar är konkurrenskraftiga och löpande uppfyller marknadens högt ställda krav. I uppdraget ingår även aktivt arbete med produkter och system för att ligga i framkant beträffande teknologi och långsiktig hållbarhet och som skapar mervärde i exklusiva erbjudanden.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Rollen omfattar bla följande:

  • Utveckla och implementera R&D-strategier som är i linje med organisationens och marknadens behov. Säkerställa detta i nära samarbete med marknad-, tillverkning- och försäljningsavdelningar.
  • Tillhandahålla teknisk vägledning och expertis inom produktutveckling och processoptimering.
  • Ansvar för samtliga globala produkter och system från koncept till slutförande. Tidsramar, budget, kvalitetsstandarder och certifikat.
  • Hålla sig uppdaterad inom relevanta lagar och standarder och säkerställa efterlevnad i projekten.
  • Ansvar för alla gummiblandningar; befintliga, anpassningar och nyutveckling.
  • Leda och driva SealEco´s hållbarhetsarbete och ingå i koncernens Sustainability Group.
  • Budget och personalansvar för Utvecklingsavdelningen; Utvecklingsingenjör och Product Managers.
  • Löpande uppföljning och rapportering.
  • Aktivt bidra i ledningsgruppen.

Profil och erfarenheter

Vi söker dig med en genuin passion för innovation och utveckling som driver gränserna för tekniken och ser affären i detta. Du har förmågan att samarbeta och bygga goda relationer för att navigera i en dynamisk och snabbrörlig miljö där det är väsentligt att förstå marknadens och kundernas önskemål och behov. Högt driv och engagemang och en förmåga att leda och motivera teamet att nå ambitiösa mål.

Du har en god förståelse för processerna inom tillverkande industri och/eller byggteknisk sektor. En god analytisk förmåga och arbetar strukturerat och noggrant. Har du kompetens inom projektledning eller erfarenhet från forskningsmetodik och produktutvecklingsprocesser är det meriterande.

Utbildning på akademisk nivå inom relevant område exempelvis materialteknik, kemi, byggteknik, produktutveckling alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet. En gummiteknisk examen är meriterande liksom kvalifikationer inom affärs- eller ledarskapsområdet.

Tjänsten är placerad i Värnamo, du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Visst resande internationellt ingår i tjänsten.

Hos SealEco verkar du i en familjär kultur med korta beslutsvägar och ett stort ansvarstagande från personalen. SealEco har sin värdegrund i Relationer, Etik och Tillförlitlighet.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Malin Classon 070-397 31 40 eller Martin Dambergs 072-206 20 84. Om du finner tjänsten intressant tveka inte att skicka in en ansökan innehållande CV samt personligt brev. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SealEco AB

Placering

Värnamo

Kontaktperson

Finnveden Executive AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons