Jobbsafari är en del avschibsted logo

Rektor/skolchef till Föräldrakooperativet Stjärnan

Rektor/skolchef till Föräldrakooperativet Stjärnan

Föräldrakooperativet Stjärnan ek. Förening · Södertälje · Ansök senast 9 juni (20 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Föräldrakooperativet Stjärnan är en liten förskola i centrala Södertälje med 23 platser för barn mellan 1 och 5 år. Förskolan är ett föräldrakooperativ, och ägs och drivs av förskolans vårdnadshavare. Vi söker en ny rektor/förskolechef som tillsammans med förskolans vårdnadshavare vill skapa en attraktiv förskola för barn, vårdnadshavare och personal.


Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som rektor och pedagogisk ledare ansvarar du för den pedagogiska verksamheten med barnens intressen och upptäcktslust i centrum. Tjänsten inkluderar personalansvar för 4 personer, och du ansvarar för att skapa en god arbetsmiljö där din personal trivs och har förutsättningarna att verkställa den pedagogiska planen, som i sin tur skapar en god och utvecklande miljö för barnen. Du har ekonomiskt resultatansvar och driver förskolans budgetarbete.

Som skolchef är du ansvarig för att säkerställa att förskolan uppfyller alla relevanta föreskrifter och lagar. I detta ingår att rapportera eventuella avvikelser till förskolans styrelse samt definiera och verkställa åtgärdsplaner.

Du vill ständigt utveckla och förbättra förskolans arbetsmiljö, och är lyhörd för personalens idéer att utveckla verksamheten. Som pedagog vill du skapa en trygg, lärorik och utmanande miljö för barnen, och kan ta tillvara deras intressen i det pedagogiska arbetet.

Eftersom vi är ett föräldrakooperativ, är vårdnadshavarna involverade i verksamheten. Du ser möjligheterna med detta och kan balansera verksamhetsmålen med krav och önskemål från vårdnadshavare och styrelsen.


Krav och kvalifikationer

Du har förskollärar- eller lärarlegitimation. Påbörjad/slutförd rektorsutbildning samt tidigare chefserfarenhet inom skola är meriterande.

Du är väl insatt i de relevanta lagar och styrdokument som omfattar förskola, och är bekväm med att ta fram, uppdatera och efterfölja regler och rutiner. Du kan formulera tydliga mål i det systematiska kvalitetsarbetet och definiera och verkställa planer för att uppnå de uppsatta målen.

Vi ser att du har god kommunikationsförmåga, och kan skapa och vårda relationer med många olika personer.


Vi Erbjuder

Föräldrakooperativet Stjärnan är en liten förskola i centrala Södertälje där du kommer att ha en nära relation både till förskolans personal och vårdnadshavare.

Du kommer ha stor frihet att utforma verksamheten. Förskolan är inte vinstdrivande och resurserna används uteslutande för att gynna verksamheten.

Verksamheten drivs i samarbete med vårdnadshavarna och vårt mål är att tillsammans skapa Södertäljes bästa förskola.


Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning på 6 månader.

Tjänsten förläggs dagtid som en heltidstjänst, där 50-65% förläggs som förskollärare i barngrupp och övrig tid förläggs som rektor. Omfattningen av rektorsuppdraget kan variera under året.


Ansökan

Skicka din ansökan till: Styrelsen@forskolan-stjarnan.se

Märk ansökan med “Rektor” och bifoga relevant CV och personligt brev och underlag som styrker din behörighet.

Vi rekryterar löpande.


Kontakt

Är du intresserad och vill veta mer kontakta:

Ordförande för styrelsen Aina Johansson, 073-6425647

För mer information om förskolan, besök vår hemsida:

https://www.forskolan-stjarnan.se/



Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Föräldrakooperativet Stjärnan ek. Förening

Placering

Södertälje

Kontaktperson

Föräldrakooperativet Stjärnan Ekonomisk Fören

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons