Jobbsafari är en del avschibsted logo

Rektor

LÖA SKOLA EK.FÖR. · Lindesberg · Ansök senast 5 juni (16 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Ansökan rektor i din ansökan

Verksamhetsbeskrivning:

Löa friskola ligger vackert i bergslagsbygden mitt i kulturbyn Löa ca 2,5 mil norr om Lindesberg. Friskolan drivs sedan 1994 av Löa skola ekonomisk förening med föräldramajoritet i styrelsen. Löa skola ekonomisk förening driver förutom skolverksamhet från förskoleklass till åk 6 även förskolan Trollebo och fritidshemmet Kantarellen. Många av våra elever börjar hos oss redan i förskolan för att sedan fortsätta in i skolverksamheten och vi ser närheten mellan verksamheterna som en tillgång. Som arbetsplats präglas vi av engagemang, kompetens och flexibilitet. Vår närhet till naturen ger oss unika förutsättningar för utomhuspedagogik året om. Vi lagar egen mat från grunden i vårt skolkök och har egen skolskjutsverksamhet. Förskolan Trollebo har ca 35 barn, skolan har ca 90 elever i försskoleklass till årskurs 6 och fritidshemmet Kantarellen har ca 40 elever. Vi arbetar för att alla elever och personal ska känna trygghet, motivation och arbetslust. Varje individ är viktig och alla ska få förutsättningar och utmaningar för att utvecklas.

Vi söker nu en Rektor till skola, förskola och fritidshem på 75-100%.

Vi söker dig med högskoleutbildning inom pedagogik och lärande. Vi ser gärna att du har arbetat som rektor eller har haft andra ledningsuppdrag i förskola eller skola. Du bör ha erfarenhet av att leda förändringsarbete och ser möjligheterna i förändringar. Samarbetsförmåga och flexibilitet är viktiga egenskaper.

Vi vill att du:

- Har en pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet, gärna kompletterad med erfarenhet/utbildning inom ledarskap och personalledning.

- Har kunskaper om aktuella styrdokument som skollag, skolförordning, läroplaner, kursplaner, behörighetsregler etc.

- Är en lyhörd, trygg och drivande ledare som törs utmana pedagoger och elever för att nå högre måluppfyllelse.

- Lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet och har viljan att hitta flexibla lösningar för att få verksamheten att fungera väl.

- Brinner för att öka delaktigheten för elever, personal och styrelse.

Erfarenhet av rektorsuppdrag samt budgetarbete ses som meriterande.

Arbetsuppgifter:

Som rektor ansvarar du för den pedagogiska ledningen av verksamheten, vilket innebär personalansvar för pedagoger och övriga medarbetare samt ledning av skolans utvecklingsarbete. I uppdraget ingår att planera, utveckla, följa upp, analysera och kvalitetssäkra skolans pedagogiska verksamhet mot uppsatta mål. Tillsammans med skolans styrelse ansvarar du även för det samlade arbetet att driva och utveckla friskolans förskola, förskoleklass, grundskola 1–6 samt fritidshem med organisation och budget. Som rektor utvecklar du kontakter med elever, vårdnadshavare, personal, stat och kommun samt övriga interna och externa aktörer.

Är du intresserad av att driva en kreativ skola och förskola tillsammans med engagerade medarbetare ska du snarast skicka din intresseanmälan till oss.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! Läs gärna mer om våra verksamheter på www.loaskola.se

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

LÖA SKOLA EK.FÖR.

Placering

Lindesberg

Kontaktperson

Löa Skola Ek.För.

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Ansökan rektor i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons