Jobbsafari är en del avschibsted logo

Publikvärd till Slöjd och formcenter, Luleå

Region Norrbotten · Luleå · Ansök senast 29 apr. (Idag)

Heltid · Tillsvidareanställning

Region Norrbotten har i uppdrag att göra konst och kultur tillgängligt för dig som är norrbottning eller besökare. Kulturenheten tillhör avdelningen för Regional utveckling och har det samlade ansvaret för Region Norrbottens insatser inom kulturområdet utifrån kultursamverkansmodellen. Verksamheten utgår från den regionala kulturplanen och Region Norrbottens utvecklingsstrategi. Enheten innefattar ett kansli samt verksamheterna Norrbottens Museum, Norrbottensmusiken, Regionbibliotek Norrbotten samt kulturfrämjare och resurscentrum. På kulturenheten finns idag ca 90 anställda.

Vi söker
Vi söker dig med relevant eftergymnasial utbildning inom kulturområdena Slöjd, form eller hantverk eller hantverk samt med erfarenhet från serviceyrke. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har lätt för att möta andra människor och värnar om att bemöta alla utifrån deras förutsättningar och förstår olikheter bland såväl besökare som kollegor. Du värdesätter besökarens upplevelse och är utåtriktad men även inkännande. I din roll är du stresstålig, serviceriktad och en kreativ problemlösare. Du har lätt för att kommunicera muntligt på svenska och engelska och är trygg med att hålla muntliga framföranden. Du känner dig trygg med att leda en grupp. Du har god förståelse för vad kultur betyder för samhället och demokratin inklusive jämlikhet, jämställdhet och tillgänglighetsfrågor. Du har erfarenhet från serviceyrke. 

Vi välkomnar ansökningar från dig som har relevanta erfarenheter från närliggande branscher. Du har förmåga att arbeta självständigt och målinriktat, samverkar framgångsrikt med andra och agerar med fokus på god service och goda resultat. Du anstränger dig för att hitta lösningar, vara flexibel och värderar den långsiktiga betydelsen och konsekvenser av beslut och anpassar ditt arbetssätt till detta. 

Det här får du arbeta med
I rollen som kulturassistent är du också delaktig i planeringsarbetet för centrets kursverksamhet och stöttar upp i den pedagogiska verksamheten tillsammans med projektkoordinator. Du har god förståelse för vad kultur betyder för samhället och demokratin inklusive jämlikhet, jämställdhet och tillgänglighetsfrågor. Meriterande med kunskap och erfarenhet från liknande positioner inom programverksamhet och/eller pedagogiskt arbete. 

Slöjd och formcenter är ett 3-årigt projekt med syfte att stärka branschutvecklingen för yrkesverksamma utövare inom slöjd, konsthantverk, design, form och arkitektur men även för hållbar konsumtion och gestaltad livsmiljö. Detta genom att skapa en fysisk plats för utställningar, programverksamhet och aktiviteter för barn och unga inom områdena slöjd, form och småskalig design. Målsättningen efter avslutad projektperiod är att Slöjd- och formcenter blir en permanent institution i Norrbotten och på̊ sikt ett självklart nav inom branschen, såväl regionalt som nationellt och internationellt. Centret har en stark lokal förankring men också̊ en internationell utblick som bidrar till att koppla ihop Norrbotten med världen. 

Projektet drivs och leds av kulturfrämjande enheten vid Region Norrbotten. I rollen som kulturassistent kommer du att vara delaktig vid uppbyggandet av Slöjd och formcenter i Luleå och kommer att vara en aktiv del i besöksmötet på centret. Du arbetar i nära samverkan med projektledning och projektkoordinator. Som kulturassistent verkar du i anslutning till programpunkter, visningar, utställningar och andra evenemang. Du svarar för det publika mottagandet och ser till att allmänna besöksytor ger ett välkomnande intryck.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och bidra till Norrbottens hållbara utveckling  
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/

Information om tjänsten
Vi erbjuder en projektanställning till och med 31 december 2025, med chans till förlängning på 50-100%, 1-2 tjänster. Ange önskad sysselsättningsgrad (50% eller 100%) i din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Norrbotten

Placering

Luleå

Kontaktperson

REGION NORRBOTTEN

Dela jobbannonsen

Anmäl annons