Jobbsafari är en del avschibsted logo

Psykolog till WeMind BUP Växjö

WeMind · Växjö · Ansök senast 26 maj (27 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

WeMind är kvalitetsledande inom svensk öppenvårdspsykiatri och vår viktigast byggsten är självklart våra medarbetare. För oss är det viktigt med en trygg och trivsam arbetsmiljö där varje medarbetare har en stimulerande arbetssituation och att du dessutom har roligt på jobbet. Tillsammans jobbar vi för att ständigt förbättra psykiatrin i Sverige och genom effektiv, jämlik och evidensbaserad vård gör vi skillnad på riktigt.

Att jobba som Psykolog på WeMind BUP

Som psykolog på WeMind BUP i Växjö får du möjlighet vara med och driva och utveckla en verksamhet inom barn och ungdomspsykiatri på uppdrag av Region Kronoberg. Tillsammans med ett kompetent team med gedigen erfarenhet av psykiatri kommer ni att skapa den bästa vården för målgruppen. WeMind Psykiatri strävar efter att i alla situationer sätta patienternas behov i första rummet. Arbetet vilar på evidensbaserad metod och vi jobbar enligt strukturerade och samtidigt flexibla arbetssätt. Det dagliga arbetet präglas av prestigelöshet, samarbete och öppenhet.

Under hösten 2024 får vi tillgång till nya större lokaler och behöver bli fler till vårt team. Tillsammans i nuvarande teamet skapar vi trygghet och arbetssätt som utvecklar mottagningen för varje dag som går.

På WeMind utövar vi psykologisk behandling på evidensbaserat, strukturerat och manualbaserat sätt samt mäter behandlingsutfall och kan på så sätt följa upp att patienten får rätt behandling. Det krävs skicklighet att anpassa manual och sitt bemötande till de ofta komplexa patienter vi möter inom psykiatrin. Som stöd har du uppdaterat behandlingsmaterial och kunniga kollegor att bolla med. Träffa våra psykologer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utredning
  • Bedömning - en del av basutredningen för nya patienter, inför patienters deltagande i olika typer av insatser och vid förnyad vårdplanering
  • Behandling - alltifrån psykoedukativa insatser i grupp till individuella KBT-behandlingar
  • På sikt kommer du även få möjlighet att handleda våra PTP psykologer
WeMind erbjuder dig
  • Grundlig och strukturerad introduktion
  • Regelbunden utbildning och kompetensutveckling, både internt och externt. Exempel på intern utbildning är regelbundna lunchföreläsningar med framstående föreläsare om den senaste forskningen och digitala utbildningar via vår utbildningsplattform
  • Strukturerade och diagnosspecifika vårdprocesser för bedömning, utredning och behandling med utgångspunkt i nationella vårdprogram och den senaste evidensen
  • Ett aktivt och nära ledarskap av verksamhetschef och medicinskt ledningsansvarig
  • Kollegor i olika delar av landet som samarbetar och utbyter erfarenheter
  • Möjlighet att vara med att forma din nya arbetsplats både till att leverera riktigt bra vård och till att bli ett härligt ställe att arbeta på
Din nya arbetsplats

Mottagningen i Växjö ingår i vårdval barn- och ungdomspsykiatri och öppnade mars 2024. Det är en öppenvårdsmottagning som tar emot personer 6–17 år för psykiatrisk bedömning, utredning och behandling.

På mottagningen arbetar följande yrkeskategorier: specialistläkare i psykiatri, psykologer, sjuksköterskor och administrativ personal.Vår lokal ligger centralt i Växjö med närhet till goda kommunikationer.

Om dig
  • Legitimerad psykolog med arbetslivserfarenhet från barn- och ungdomspsykiatrin
  • Starkt intresse för samt utbildning inom KBT för olika psykiatriska diagnoser
  • Erfarenhet och intresse för neuropsykiatriska utredningar
  • Väl förankrad i evidensbaserad behandling och tycker att det är viktigt att följa utfall av vården

Du är van att arbeta självständigt och trivs med att ta initiativ och att utveckla arbetet framåt. Samtidigt är du flexibel och värdesätter delaktighet och samarbete med andra yrkesgrupper. Du har en positiv inställning och tycker det är viktigt med den sociala arbetsmiljön och teamkänslan.

WeMinds viktigast byggsten är självklart våra medarbetare

För oss är det viktigt med en trygg och trivsam arbetsmiljö där varje medarbetare har en stimulerande arbetssituation och att du dessutom har roligt på jobbet. Du får kollegor i olika delar av landet som samarbetar och utbyter erfarenheter samt färdiga arbetsprocesser för bedömning, utförligt behandlingsmaterial och förslag på upplägg för de vanligaste diagnoserna. Läs mer om vårt erbjudande.

  • Trygg anställning genom kollektivavtal, försäkringar och pension
  • Individuell lönesättning
  • Friskvårdsbidrag
  • Möjlighet till distansarbete och flexibla arbetstider
Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2024. Vi intervjuar löpande under ansökningsperioden och tjänsten kan komma att tillsättas under perioden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning

Omfattning: Heltid 100%, deltidsarbete möjligt enligt överenskommelse

Placering: Växjö med viss möjlighet till distansarbete

Tillträde: 1 september, enligt överenskommelse

Vid patientnära arbete inom WeMind tillämpas kontroll av yrkeslegitimation och utdrag ur belastningsregistret före beslut om anställning enligt gällande riktlinjer.

För frågor och mer information är du varmt välkommen att kontakta Ulrika von Sivers verksamhetschef ulrika.von.sivers@wemind.se

Vi ser fram emot att höra från dig och att få berätta mer om oss och hur vi arbetar på WeMind!

Varmt välkommen med din ansökan! Ulrika von Sivers

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

WeMind

Placering

Växjö

Kontaktperson

Wemind AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons