Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektledare

Ystad Energi Service AB · Ystad · Ansök senast 4 juni (15 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Arbetsbeskrivning

Vi på Ystad Energi förstärker vår organisation med en projektledare som ska arbeta med säkerhetsfrågor som rör alla våra verksamheter, strategiska frågor rörande elnätsverksamheten samt projektledning av större elnätsprojekt med tillhörande arbetsuppgifter.

Vill du vara med på vår förändringsresa där vi tillsammans med våra kunder och partners driver den gröna omställningen samtidigt som vi arbetar för att säkra energiförsörjningen i Ystad kommun? Vill du dessutom vara med och förverkliga visionen om att vi ger Ystad energi och är en engagerad kraft för en smartare framtid på en stark lokal marknad, då har du hittat rätt. Vi lever i en föränderlig omvärld med stort fokus kring att stärka säkerheten i landet och i våra verksamheter. Rollen är både bred och djup och du kommer att få en mycket spännande nyckelroll i ett modernt bolag inom energi och samhällsbyggnad.

Hos Ystad Energi erbjuds du ett varierande jobb med härliga kollegor där vi sätter säkerheten främst, i alla lägen.

Som projektledare ansvarar du för planering inom ditt ansvarsområde, för rapportering av uppgifter till myndigheter och att bevaka nya myndighetskrav mm. Du ingår i företagets elnätsavdelning och rapporterar till Elnätschefen. I rollen ingår också representation och arbete i olika arbetsgrupper inom kommunen, branschorganisationer och i liknande projekt. Rollen innefattar även att vara ett stöd vid större anslutningar och/eller abonnemangsfrågor. Löpande kundkontakt med våra större kunder förekommer också.

Arbetstid är dagtid 08.00-17.00 med flex. Övriga förmåner omfattas bla av ATF 63h/år, 25 dagar semester, friskvård 2ggr/veckan, kollektivavtal Energi, frukt och kaffe.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

I denna rekrytering samarbetar Ystad Energi med Randstad. Du ansöker på www.randstad.se innan den 2024-06-04. Vi gör löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Sofie Berg på sofie.berg@randstad.se eller 0729889508.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansvarsområden

Vad erbjuder rollen som Säkerhetsansvarig?

Du kommer att driva och leda det övergripande arbetet med säkerhetsfrågor med tyngdpunkt på informationssäkerhet, men också inom fysisk säkerhet, driftssäkerhet och personalsäkerhet. Du samarbetar med alla affärsområden med syfte att skapa en verksamhet som arbetar proaktivt med säkerhetsfrågor. Tjänsten är ny, vilket innebär att du får goda möjligheter att forma din roll, sätta strukturer och bidra med nytänkande. Tjänsten är varierande och innebär bland annat att:

● Identifiera och driva system och processutveckling som leder till effektivisering avseende att hantera och leva upp till lagkrav inom samtliga säkerhetsområden

● Bidra till ökad kunskap och säkert användande av IT för medarbetare

● Chefsstöd i kravtolkning kopplat till lagkrav som NIS, GDPR och andra relevanta förordningar

● Följa upp och rapportera organisationens efterlevnad av säkerhetsfrågor

● Utveckla organisationens förmåga att agera enligt krisorganisationens struktur och arbetssätt

● Genomföra säkerhetsskyddsanalyser med verksamheterna och stötta dem i arbetet med driftsäkerhet, inklusive beredskapsplaner och risk och sårbarhetsanalyser

● Identifiera och eventuellt klassificera skyddsvärda befattningar

● Samordnare för Rakel och hantering av sekretessavtal

Vad erbjuder rollen som Projektledare Elnät?

Som projektledare inom Elnät är du ansvarig att planera resurser, leda, fördela och följa upp arbetsuppgifterna i pågående projekt. Genom kontinuerlig och noggrann uppföljning samt kontroll ser du till att projekten följer upprättad kalkyl och tidsplan. Upphandling och inköp av produkter och tjänster av underleverantörer Du är kontaktperson för komplexa anslutningar till vårt elnät vilket innefattar bla framtagande och upprättande av diverse avtal, nätutredningar etc. Du deltar aktivt i externa bygg- och installationsmöten. Du är även projektledare för uppsättning av framtida flexibilitetsmarknad, revidering av nätutvecklingsplaner samt sätta dig in i regelverket RfG.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

● Gedigen erfarenhet av projektledning inom någon motsvarande bransch/område (elnät/säkerhet)

● Förmåga att driva säkerhetsfrågor och elnätsprojekt självständigt.

● Kunna tolka och implementera lagar och krav kopplade till informationssäkerhet, driftssäkerhet, fysisk säkerhet och personalsäkerhet.

Det är meriterande om du har:

● Bakgrund inom elkraft och gärna erfarenhet av projektledning av elkraftsanläggningar, kraft- eller elinstallationsentreprenader.

● A-auktorisation

● Erfarenhet av arbete inom säkerhetskänslig verksamhet

● Erfarenhet av säkerhetsarbete

För att trivas och bli framgångsrik i rollen tror vi att du har goda projektledaregenskaper, är förtroendeingivande och har en god kommunikativ förmåga där det krävs både ödmjukhet och hög integritet. Du har ett starkt säkerhetstänk och är självständig i hur du driver och utför ditt arbete.

Som person är du inlyssnande, pragmatisk och flexibel. Du har ett konsultativt förhållningssätt och en god förmåga att skapa struktur, prioritera och förmedla din kunskap till organisationen.

Om företaget

Ystad Energi Service AB

Ystad Energi AB står för kompetens, säkerhet och samhällsbyggnad inom elnät, elförsäljning, fjärrvärmeförsörjning och öppet stadsnät. Ystad Energi koncernen omsätter ca 260 Mkr per år och här arbetar ca 35 personer, koncernen består av fyra bolag Ystad Energi AB, Ystad Energi Elnät AB, Ystad Energihandel AB och Ystad Energi Service AB. På bolagen arbetar vi med Elnätsverksamhet som överför 200 GWh, fjärrvärmeverksamhet levererar 140 GWh värme, Öppet Stadsnät med fiberanslutning samt Energihandel försäljning av elhandelsavtal. Ystad Energi ägs av Ystads kommun. https://www.ystad.se/ystadenergi/

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ystad Energi Service AB

Placering

Ystad

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons