Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektledare

Meet a Groups kund · Göteborg · Ansök senast 30 apr. (1 dag kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbify är en jobbplattform för vassa kandidater. För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen: Vi söker en erfaren expert inom klimat och energi som vill stötta företag och andra verksamheter med beräkningar, strategier och åtgärder för att minska sin klimatpåverkan.

Om rollen

Som projektledare och expert i gruppen strategi och styrning kommer du leda och arbeta i projekt tillsammans med kollegor för både privata och offentliga kunder. Du kommer att ha en viktig roll i att utveckla gruppens tjänsteerbjudanden, hålla i kunddialoger och ingå i interna och externa nätverk och samarbeten. Det finns även möjlighet att delta i forskningsprojekt inom kompetensområdet. En roll att växa och utvecklas inom! Gruppen strategi och styrning stöttar verksamheter att stärka sitt strategiska hållbarhetsarbete och positionera verksamheten mot förväntningar, krav, risker och möjligheter. Vi arbetar med utredning och analys, utformning av strategi och styrning, implementering och rapportering. Vi gör det ofta utifrån olika standarder, lagkrav och internationella ramverk såsom GHG protokollet, CSRD, EU:s taxonomiförordning och Science Based Targets. Inom gruppen bedrivs också anslagsbaserad forskning inom hållbar utveckling. Gruppen Strategi och styrning ingår i IVL’s enhet Hållbart Samhälle som består av drygt hundra medarbetare placerade i Stockholm Göteborg och Malmö. Grupperna på IVL arbetar nära tillsammans. Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat att:
  • Leda och aktivt jobba i projekt inom klimat och energiområdet, såsom klimatberäkningar enligt GHG protokollet, klimatstrategier och transitionsplaner, mål enligt Science Based Targets och stöd för att uppfylla kraven i ESRS E1.
  • Aktivt arbeta med befintliga och nya kunder för att utveckla och etablera samarbeten.
  • Initiera nya projekt och skriva offerter.
  • Utveckla gruppens tjänster och erbjudanden i takt med att omvärld och krav utvecklas

Din bakgrund

För att lyckas i rollen har du:
  • Relevant högskoleutbildning, t.ex. civilingenjör, industriell ekologi, miljövetenskap
  • Minst fem års arbetslivserfarenhet, varav minst tre inom för tjänsten relevanta områden.
  • Erfarenhet av klimatberäkningar enligt GHG protokollet och att ha utvecklat strategier och målsättning för verksamheters klimatarbete, inklusive Science Based Targets.
  • Erfarenhet från klimatarbete inom industrin.
  • Projektledning.
Det är meriterande med erfarenhet av:
  • Klimatrapportering och klimatriskanalyser
  • Internationella lagar, regler och standarder så som TCFD, CSRD, ESRS och EUs taxonomiförordning
  • Konsultarbete och försäljning
  • Carbon pricing

Dina personliga egenskaper

Som person är du initiativtagande, analytisk och strukturerad. Du har ett affärsmässigt agerande och du bygger långsiktiga relationer. Du startar, leder och följer upp projekt och trivs att arbeta i team tillsammans med kollegor för att nå gemensamma mål.

Vad vi erbjuder dig

Vi arbetar i en kreativ och utvecklande miljö där alla har en stor del eget ansvar och goda möjligheter till personlig och professionell utveckling. Som medarbetare på IVL blir du del av en arbetsplats som värdesätter mångfald, samarbete, innovation och engagemang. Här finns en härlig gemenskap med såväl idrottsklubb, konstförening, fester, pubar och andra aktiviteter. Vi sitter i aktivitetsbaserade lokaler. Hos IVL får du möjlighet att arbeta med ditt hållbarhetsengagemang på riktigt!

Välkommen med din ansökan

Ansök med ditt CV genom att klicka på "Ansök här". Vi kommer att utvärdera ansökningar och intervjua kandidater löpande under ansökningsperioden så vänta inte med din ansökan. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Meet a Groups kund

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Meet a Group international AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons