Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektledare brounderhåll

Trafikverket · Gävle · Ansök senast 30 apr. (1 dag kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens 18:2024:166 i din ansökan

Vill du vara en viktig spelare i Trafikverkets underhållsverksamhet? Som projektledare är du med och möjliggör för människor och företag att komma fram smidigt, grönt och tryggt.

Projektledare brounderhåll

Arbetsuppgifter

Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt. Inom enhet Infrateknik arbetar vi med underhåll av byggnadsverk (broar, tunnlar, bergsskärningar) och tekniska installationer. I vårt underhållsarbete ingår att bedöma tillståndet, planera och utföra förebyggande och avhjälpande åtgärder samt även utbyte av befintliga konstruktioner.

Som Projektledare inom brounderhållsplanering blir du en viktig kugge i förvaltningsuppdraget och arbetar i huvudsak i de tidiga planeringsskedena av kommande underhållsarbeten. Ditt ansvarsområde kommer vara planering av framtida underhållsåtgärder för broar på det allmänna vägnätet inom Mellersta regionen (primärt Gävleborgs och Uppsala län) med fokus på att vidmakthålla en fungerande anläggning. Du ansvarar för att broarna inom ditt område har ett aktuellt tillståndsstatus, att de inspekteras kontinuerligt och att rapportering sker i vårt förvaltningssystem BATMAN. Baserat på resultatet från inspektionerna planerar du kompletterande beräkningar, utredningar och mätningar som sedan ligger till grund för att upprätta en komplett underhållsstrategi. I egenskap av beställare leder du de uppdrag som har upphandlats av leverantör, till exempel projektering inför kommande underhållsåtgärd. För att nå dina mål arbetar du nära enhetens övriga projektledare samt de aktörer som utför drift- och underhållstjänster.


Övrig information

På Trafikverket arbetar vi för att genomföra fördomsfria rekryteringar och i linje med detta är vårt fokus riktat på kandidaters kompetens och potential. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer därför att ligga till grund för vårt första urval. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du även bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Vad händer härnäst? Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt strax efter att sista ansökningsdagen har passerat. För de kandidater som därefter går vidare till intervju sker dessa via Skype och är planerade att äga rum v. 20/ 2024 (preliminärt den 14 och den 16 maj). Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Kvalifikationer

Vem är du?

Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att inspirera och engagera. Ditt ledarskap präglas av att bygga förtroende, driva projekt självständigt och leverera resultat. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning (180 hp/120 p) med byggteknisk inriktning, men du kan även ha en annan utbildningsbakgrund kompletterad med relevant erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som Trafikverket bedömer som likvärdig
  • flera års aktuell arbetslivserfarenhet av inspektion eller planering av underhållsåtgärder inom byggnadsverk, alternativ har du i flera år arbetat i rollen som uppdragsledare, arbetsledare, platschef eller motsvarande med utförande av underhåll på byggnadsverk
  • erfarenhet av att ansvara för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift
  • giltigt körkort för manuellt växlad personbil.

Det är meriterande om du:

  • är godkänd vid Trafikverkets utbildning Inspektionsmetodik
  • har erfarenhet av konstruktionsarbete med inriktning broar
  • har kunskaper inom entreprenadjuridik (AB/ABT/AMA)
  • har arbetat i förvaltningssystemet BATMAN.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Gävle

Kontaktperson

Trafikverket

Vid ansökan:Ange referens 18:2024:166 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons