Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projekteringsledare enhet POP program Mälarbanan

Projekteringsledare enhet POP program Mälarbanan

Centio · Stockholm · Ansök senast 10 maj (11 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vi söker en projekteringsledare enhet POP program Mälarbanantill Trafikverket i Stockholm.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Centio Consulting Group AB och arbeta som konsult.

Tjänsten är på heltid.

Uppdraget innebär ett nära samarbete med kunden vilket ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.

Uppdraget

Mälarbanan är ett järnvägsprojekt mellan Stockholm och Örebro och Program Mälarbananomfattar sträckan från Tomteboda till Kalhäll som ska få fyra spår i stället för de tidigare två. Längst med sträckan byggs även tre nya stationer. I och med utbyggnaden kan pendeltågen separeras från övrig trafik (fjärrtåg, regionaltåg och godståg) vilket ger möjlighet till tätare turer,bättre punktlighet och kortare restid.Krav ställs på intern samordning mellan andra enheter. Aktuellt uppdrag är placerat i delprojekt Sundbyberg-Solna. Erforderlig projektering bedöms i huvudsak tidigast påbörjas eftersommaren 2025. Full produktion på framtagna bygghandlingar bedöms kunna påbörjastidigast under kv2 – 2028.Arbetena består av mark- och anläggningsarbeten för en fyrspårig järnvägsanläggning. Ingående anläggningsarbeten består främst av tunga konstbyggnadsarbeten motsvarande stödmurar, betongtråg samt omfattande betongtunnlar.BIM används genomgående i projektet och projekteringen skall ske modellorienterat

I uppdraget ingår även att vid behov bistå andra avdelningar inom verksamhetsområde Storaprojekt inom ramen för den beläggningsgrad som anges i UK § 1.I uppdraget ingår överföring av kunskap till anställda på Trafikverket avseende de arbetsuppgifter som resurskonsulten utför åt Trafikverket.Som projekteringsledare arbetar du inom projektledningen och arbetet utförs i ett nära samarbete med framför allt Projektledare, Samordnande projekteringsledare och Projektorganisationen men även externa intressenter.Arbetsuppgifter

Projekteringsledarnas arbetsuppgifter är att:• Leda projekteringsarbetet mot uppstälda mål inom tilldelat ansvarsområde• Vara ett stöd och rapportera till Projektledare och Samordnande projekteringsledare, enligt fastställda rutiner. • Följa upp att uppsatta mål och krav uppfylls• Medverka i projektering och planprocess. • Se till att arbetet genomförs i god samverkan• Följa upp leverantörs/entreprenörs projekteringsarbete och samordna med projektets teknikstöd, byggledare, datasamordnare och BIM-specialist. • Medverka till att arbetssätt och rutiner för projektering tas fram anpassade efter uppdragets omfattning och behov samt att arbetsmiljö och säkerhet beaktas i projekteringen.• Säkerställa samordning av projektering inom och mellan leverantörer/entreprenörer. Medverka i arbete med kravhantering, arbetsmiljörisker, riskarbete, tid-, kalkyl- och prognosarbete. • Identifiera och hantera risker• Hitta och paketera om uppgifter i tidigare framtagna handlingar och modellfiler• Leda/delta i möten så som projekteringsmöten, teknikmöten, arbetsmöten m.fl.• Leda/delta i arbetsforum med externa parter• Ta fram underlag och bevaka byggbarhet vid framtagande av järnvägsplaner, miljökonsekvensbeskrivningar mm• Uppföljning av tekniska specialisters arbete• Granskning av handlingar och modeller• Identifiera problemområden och kritiska moment• Övriga förekommande arbetsuppgifter

Krav (OBS, obligatoriska)

1 Universitets/högskoleutbildning motsvarande svensk civilingenjörsexamen med relevant inriktning, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som av beställaren bedöms likvärdig.2 Minst 4 års erfarenhet av rollen som projekteringsledare. 3 Projekteringsledare för minst 1 projekt avseende tekniskt sammansatt anläggningsprojekt med en entreprenadvolym motsvarande minst 500mkr.Med tekniskt sammansatt anläggningsprojekt avses här ett anläggningsprojekt innehållande geotekniska arbeten (såsom sponter och pålgrundläggning), konstbyggnadsarbeten (såsom tunnlar och stödmurar), bergarbeten (såsom losshållning för tunnel och/eller grundläggning).4 Minst 3 års erfarenhet av produktions eller projekteringsarbeten avanläggningskonstruktioner.5 God kunskap om relevanta standardavtal som exempelvis AB, ABK, ABT .6 Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande

Erfarenhet av genomförande av anläggningsprojekt med samverkan/partneringKonsulten har kunskap ocherfarenhet att arbeta med Trafikverkets tekniska regelverk och administrativa krav.Dokumenterad erfarenhetoch kompetens som konstruktör eller projektör inom teknikområdet konstbyggnadDokumenterad erfarenhetav arbete med digitala modeller för projektering och illustration.

Om oss

Centios övergripande mål är att vara ett konsultbolag som erbjuder smarta och hållbara lösningar som utvecklar samhället på ett positivt sätt.

Våra medarbetare erbjuds villkor som är anpassade för individen. Det innebär att arbetstider, arbetsomfattning, arbetsplats och kompetensutveckling så långt som möjligt anpassas utifrån medarbetarens behov.

Bland våra medarbetare hittar du engagerad personer som brinner för samhällsutveckling. Vi jobbar i små grupper där du kan bidra med dina erfarenheter samtidigt som du får ta del av andras kunskap och erfarenhet.

För oss är det viktigt med välmående och att hitta en sund balans mellan arbete och fritid. Därför har vi en nollvision mot stress och sätter trivsel och hälsa främst.

Läs gärna mer om oss på centio.se.

Vänligen skicka ditt CV på svenska.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Centio

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Centio Consulting Group AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons