Jobbsafari är en del avschibsted logo

Project Manager Offshore för Västvind

Eolus · Göteborg · Ansök senast 8 juli (50 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vill du leda Sveriges bästa samhällsbyggnadsprojekt Västvind?

Eolus är en ledande projektutvecklare i Europa inom förnybar energi, börsnoterat på Nasdaq Stockholm mid cap. Vi har utvecklat projekt inom förnybar energi sedan 1990 och är idag aktiva inom vindkraft, solkraft samt batterilagring i Europa och Nordamerika. Vi söker en senior projektledare till ett avvåra havsbaserade vindkraftsprojekt. Detta är en chans att komma in i ett väletablerat bolag med korta beslutsvägar med stora möjligheter att påverka. Du kommer bli del av ett team där stort värde sätts på din kompetens. Eolus kännetecknas av en prestigelös miljö, där vi värdesätter kreativ input och nya idéer som komplement till vår grundläggande struktur som möjliggör god effektivitet. Västvind är ett havsbaserat vindkraftsprojekt utanför Göteborg med möjlighet att förse Västra Götalandsregionen med stora mängder el före 2030.

I rollen som projektledare för Västvind får du möjlighet att säkerställa elförsörjningen till den expansiva Västra Götalandsregionen. Vi söker dig som kan säkerställa att projektet blir verklighet och levererar 4 TWh förnybar el till det svenska elnätet före 2030. Batterifabriker, elektrifiering och en grön omställning gör Göteborg till en av Sveriges snabbast växande områden och elbehovet är stort. Västvind har lämnat in tillståndsansökan för att uppföra en havsbaserad vindkraftspark och arbetar nu för att säkerställa elnätsanslutning och preliminär design i tät dialog med alla viktiga intressenter och partners till projektet. Till din hjälp har du engagerade kollegor, delprojektledare och konsulter som alla är måna om projektets framdrift. Du bör trivas med omväxlande arbetsuppgifter då rollen involverar så väl teknik, ekonomi som politik. I rollen som projektledare Västvind förväntas du även kunna representera projektet i externa sammanhang samt föra dialog med externa intressenter.

Vi söker dig som drivit större infrastrukturprojekt, gärna inom energibranschen, och har gedigen erfarenhet av komplexa projekt. Du har en utmärkt kommunikativ förmåga och kan prata med såväl nationella som lokala intressenter. Du är strukturerad och beslutsorienterad, men kreativ och drivs av att göra verklig skillnad. Du är engagerad och brett förankrad i Göteborgsregionen. Du har någon form av akademisk universitetsutbildning i botten men vi kommer att lägga störst vikt vid personlig lämplighet.

Då du i ditt arbete kan komma att arbeta med internationella kontakter, ser vi även att du förutom svenska har goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt.

Detta är en heltidstjänst med placering på Eolus kontor i Göteborg. Om du vill veta mer om denna roll, vänligen kontakta rekryterande chef Anna Lundsgård, 0730626526, anna.lundsgard@eolusvind.com och ansök med CV och brev via vår karriärsida.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Join us in shaping the future of renewable energy!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Eolus

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Eolus Vind AB (Publ).

Dela jobbannonsen

Anmäl annons