Jobbsafari är en del avschibsted logo

Praktikant sökes till ungdomserksamhet

ABF Sydvästra Götaland · Mölndal · Ansök senast 31 maj (12 dagar kvar)

Extrajobb, Visstidsanställning

Information om ansökan:se annons

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. ABF kämpar för att utjämna klasskillnaderna, och för att ge alla samma möjligheter, oberoende av kulturell bakgrund, bostadsort eller ekonomisk situation. Övertygelsen om att demokratin ständigt måste återerövras är alltjämt en av grundtankarna inom organisationen.

Avdelningen ABF Sydvästra Götaland finns i kommunerna Ale, Kungälv, Lerum, Mölndal, Orust, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Om ditt uppdrag

Under hösten 2024 söker ABF Sydvästra Götaland en samhällsintresserad praktikant till området ungdomsverksamhet. Syftet med praktikplatsen är att stärka vårt arbete med folkbildning riktat till målgruppen unga. Som praktikant på Sveriges ledande studieförbund gör du skillnad på riktigt genom att möjliggöra så att fler människor kan ta del av bildning och kultur. Du bidrar också med nya perspektiv samtidigt som att du får träna på att tillämpa dina kunskaper under praktikperioden.

Praktiken kan med fördel kombineras med existerande arbete, studier och/eller examensarbete, så länge det knyter an till ditt huvudsakliga uppdrag. Det kommer också finnas möjlighet att bidra till våra övriga projektverksamheter inom integration, folkhälsa och inkludering.

Under din praktikperiod så kommer du bland annat:

  • Kartlägga hur många fritidsgårdar som finns i alla våra nio kommuner
  • ta reda på vilken typ av aktiviteter som erbjuds till ungdomar
  • stärka våra befintliga nätverk med lokala organisationer och kommunala verksamheter
  • kontinuerligt dokumentera dina resultat
  • sammanfatta dina slutsatser i en rapport

Vi tillämpar målstyrd arbetstid vilket innebär att dina arbetstider anpassas utifrån verksamhetens behov. Då många fritidsgårdar är tillgängliga under eftermiddagen och kvällen så får du därför vara beredd på att det kan förekomma mycket arbete under kvällstid. Du utgår från vårt huvudkontor i Mölndal men för att kunna täcka upp alla våra nio kommuner så kommer du också behöva vara beredd på att det kommer förekomma mycket resande under praktikperioden.

Det kommer finnas möjlighet att delvis arbeta på distans, men då stora delar av tjänsten går ut på nätverkande så prioriterar vi att du är tillgänglig på plats. Du kommer kunna gå bredvid din handledare under början av din praktikperiod men vi ser gärna att du därefter har möjlighet att arbeta självständigt. Det finns möjlighet till arvodering under praktikperioden. Vid arvodering tillämpas kollektivavtal.

Vad vi söker

För att lyckas i din roll som praktikant så ser vi att du helst är en högskole- eller universitetsstudent inom områdena samhällsvetenskap eller pedagogik. Alternativt studerar du till fritidsledare eller annan tjänst som innebär att erbjuda fritidsaktiviteter till unga.

Du brinner särskilt för ungdomspolitiska frågor och barns rätt till en meningsfull fritid och vill vara med och bidra till ett samhälle som bättre tar vara på ungas behov och intressen. Som person tycker du om att analysera din omvärld där du kan beskriva helheten på ett sätt som alla kan förstå. Du har lätt för att skapa nya kontakter och trivs i att arbeta över stora kontaktytor. Då rollen kan innebära mycket självständigt arbete så passar praktikplatsen också bäst för dig som är väldigt driven och tycker om att ta egna initiativ.

För att vara aktuell som praktikant på ABF Sydvästra Götaland förutsätter vi att du står bakom vår värdegrund. Ansök senast den 31 maj 2024.

Kontaktinformation

För mer information och ansökan, kontakta Verksamhetsutvecklare, Samuel Fridh på e-mail: samuel.fridh@abf.se. Vi går igenom ansökningarna löpande så rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

ABF Sydvästra Götaland

Placering

Mölndal

Kontaktperson

Abf Sydvästra Götaland

Information om ansökan:se annons

Dela jobbannonsen

Anmäl annons