Jobbsafari är en del avschibsted logo

Polyglott, molnglad och mångsidig mjukvaruutvecklare

Polyglott, molnglad och mångsidig mjukvaruutvecklare

Säkerhetspolisen · Stockholm · Ansök senast 29 apr. (Idag)

Heltid · Tillsvidareanställning

Har du arbetat med cloud native-utveckling mot de stora molnplattformarna och har åsikter runt allt ifrån DevSecOps till container-orkestrering? Är du en driven och påhittig utvecklare men saknar den personliga tillfredsställelsen du önskar inom branscher som fintech, musikstreaming eller färgglada dataspel? Hos Säkerhetspolisen kan du tillsammans med likasinnade teknikpionjärer bidra till något meningsfullt, på riktigt.

Vårt uppdrag är Sveriges säkerhet.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisens uppdrag är att skydda Sverige, det demokratiska systemet samt medborgarnas fri- och rättigheter. Det är vårt ansvar att det som inte får hända, inte heller händer.

Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi personer som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, och oavsett roll kommer du att samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också att arbeta självständigt och utvecklas i din roll. Oavsett arbetsuppgift är du med och bidrar till Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Det här är inget ordinarie arbete. Inte ens för att vara Säkerhetspolisen. Du ingår i ett team med påhittiga teknikpionjärer med uppdraget att leta innovationsmöjligheter som kan bidra till att effektivisera Säkerhetspolisens arbete inom alla områden. Teamet har ett mycket brett teknikkunnande och ni arbetar kort och gott med de tekniker, programmeringsspråk, ramverk, algoritmer och hårdvara som behövs för att slutföra uppdraget vad det än råkar vara.

Tillsammans med kollegorna omvärldsbevakar du teknikutvecklingen, både vad gäller nya produkter men också utvecklingsverktyg, utvecklingsspråk, ramverk och forskning.

Ditt uppdrag går ut på att tillsammans med övriga verksamheten ta fram och utvärdera hypoteser om hur Säkerhetspolisen skulle kunna arbeta ännu bättre genom att bygga prototyper. Ibland blir det nyutveckling, ibland blir det utvärdering av existerande produkter och ibland blir det verksamhetsutveckling. Det gäller att vara nyfiken både på teknik, Säkerhetspolisens verksamhet och människor.

Din placering är på huvudkontoret i Solna. Resor inom och utanför Sverige kan förekomma.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

  • Ingenjörsutbildning från teknisk högskola eller universitet, eller kompetens som Säkerhetspolisen bedömer likvärd
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i så väl tal som skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Det är meriterande om du kan bidra med:

  • Erfarenhet av molnplattformar som AWS, GCP, Azure och/eller OpenShift
  • Erfarenhet av Kubernetes

Eller med något eller några av följande:

  • Polyglottism inom programmeringsspråk, erfarenhet av en eller flera av Python, JavaScript, TypeScript, Ruby, Rust, Go, C++, Swift, Kotlin, Dart, Elixir eller andra mer exotiska programmeringsspråk
  • Kunskap inom it-säkerhet
  • Kunskap inom nätverk
  • Kunskap inom AI och machine learning
  • Kunskap av backend- och/eller frontendutveckling
  • Kunskap inom både relationsdatabaser och NoSQL-databaser (graf-databaser, dokument-databaser)
  • Kunskap inom mobilutveckling
  • Erfarenhet av hypotesbaserat arbetssätt
  • Erfarenhet av innovationsstyrning
  • Erfarenhet som scrum master


Det här är kollegan vi söker

För denna unika utvecklarroll ser vi att du är nyfiken och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Dina kollegor är precis som du nyfikna på ny teknik och myndighetens verksamhetsområden samt utvecklingen av dem. Ni arbetar tillsammans i en kreativ och öppen miljö och du delar entusiastiskt med dig av dina kunskaper.

Du finner glädjen i möjligheterna snarare än i de färdigställda lösningarna eller produkterna.

Rollen innefattar även många samarbeten med myndighetens övriga verksamhet och du behöver ha lätt för att skapa och förvalta kontakter.

Säkerhetspolisen ställer höga krav på säkerhet- och sekretess, därför förutsätter vi att du har ett högt säkerhetsmedvetande.


Anställningsvillkor och förmåner

Säkerhetspolisen prioriterar alla medarbetares goda hälsa och strävar efter balans mellan arbete och privatliv. Hos oss utövar du friskvård på arbetstid och vi erbjuder individuell träning och gruppträning i egna träningslokaler på vårt huvudkontor i Solna. Därutöver erbjuds alla medarbetare ett individuellt friskvårdsbidrag som går att utnyttja enligt Skatteverkets gällande regler för friskvårdsbidrag för motions- eller friskvårdsaktiviteter.

Som anställd vid en statlig myndighet har du fler semesterdagar än på många andra arbetsplatser. Till och med det år du fyller 29 har du 28 dagar semester per år. Från och med det år du fyller 30 har du 31 dagar semester och från och med det år du fyller 40 har du 35 dagar semester.

Utöver statlig tjänstepension (PA 16) har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal som ger alla anställda en extra månatlig pensionsavsättning, som motsvarar ungefär en halv månadslön per år. Vid föräldraledighet får du en extra föräldralön som innebär omkring 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs också godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 85. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du

Ansökan sker via vår hemsida, www.sakerhetspolisen.se

Ansökan ska ha kommit in senast 2024-04-29

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och eventuella meriter. Beskriv också hur dina personliga egenskaper bidrar i rollen.

Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Säkerhetspolisen

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Säkerhetspolisen

Dela jobbannonsen

Anmäl annons