Jobbsafari är en del avschibsted logo

Organist

Gislaveds pastorat · Gislaved · Ansök senast 15 maj (16 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Gislaveds pastorat rustar för framtiden en Organist 100%

Gislaveds pastorat består av åtta församlingar och är beläget i Växjö Stift, Jönköpings län - mitt i ett av Sveriges företagstätaste områden. En bygd som präglas av ett omfattande entreprenörskap och andas framtidstro. Vi är stolta för vår regnbågscertifiering.

Landsbygsförsamlingar präglade av sammanhållning, bygdegemenskap med ett starkt driv för bygden där kyrkan är en viktig medaktör. Vi har en fantastisk natur och Isabergstoppen bjuder på äventyr så väl vinter som sommar.

Vi söker en Organist på 100% till Gislaveds församling. Som organist har du en nyckelroll i gudstjänstlivet och ett övergripande ansvar för kyrkomusiken.

I tjänsten ingår att spela på gudstjänster och förrättningar, leda en stor kyrkokör samt ordna och genomföra musikgudstjänster. Pastoratsövergripande ansvar kring orglar och samordning av kyrkomusikerträffar ingår.

Gislaveds kyrka har en läktarorgel med 22 stämmor bygd av Hammarberg och en kororgel med 10 stämmor bygd av Ålems orgelverkstad. I kyrkan finns även flygel och ett klockspel.

Arbetslaget i Gislaved firar gudstjänster även i Bosebo och Våthults församlingar. Vi har ett rikt gudstjänstliv där musikgudstjänster är en viktig del av tjänsten. Du har i arbetslaget en kyrkomusikerkollega på heltid och en organistkollega på 50% och i norra delen av pastoratet finns ytterligare två kyrkomusiker och ni genomför årligen gemensamma körsångsdagar.

Vi hoppas att du tycker om att samarbeta med andra och trivs med att tänka kreativt. Med din musikaliska kompetens och tidigare erfarenheter kommer det som du tar med dig till oss att vara viktiga bidrag när vi bygger vidare på en redan god grund.

Gislaveds församling ingår i Gislaveds pastorat, den norra delen. Det ingår viss förrättnings- och helgtjänstgöring i Anderstorp, Bosebo, Gislaved, N Hestra och Våthults församlingar.

Du är utbildad organist eller har någon annan utbildning som kan anses likvärdig. Självklart delar du Svenska kyrkans tro och är medlem i vår kyrka.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med schemalagd arbetstid.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Gislaveds pastorat

Placering

Gislaved

Kontaktperson

Gislaveds Pastorat

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons