Jobbsafari är en del avschibsted logo

Objektspecialist till enheten Vårdstöd, Region Norrbotten

Objektspecialist till enheten Vårdstöd, Region Norrbotten

Region Norrbotten · Luleå · Ansök senast 26 maj (6 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Enheten Vårdstöd Systemförvaltning är en del av Hälso-och sjukvårdsavdelningen. Avdelningen stödjer Region Norrbottens hälso- och sjukvårdsverksamheter i deras arbete med att fullgöra sina uppdrag. Inom avdelningen finns bland annat områdena patientsäkerhet, smittskydd, vårdhygien, forskning, utbildning, folkhälsa, hälsoinformatik och systemförvaltning. Tillsammans har avdelningen både bredd och spetskompetens inom olika områden och vi hjälps åt för att underlätta för vården att göra sitt arbete. Nu söker enheten Vårdstöd Systemförvaltning ett antal samordnare som kommer att jobba som objektspecialister. Exempel på användningsområden kopplat till kommande journalsystem, Cosmic, är Vårddokumentation, Vårdadministration samt Organisation och säkerhet.

Vi söker
Vi söker dig som har relevant högskole-/universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan bakgrund som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård samt goda kunskaper i användning av vårdrelaterade IT-system. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med förvaltning av IT-system, att leda och följa upp utvecklingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du kan skapa dig helhetssyn, där du förstår din roll men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vidare är du strukturerad och har problemlösande förmåga. Du är självgående, flexibel och har god samarbetsförmåga där du värderar och ser nyttan av samarbete med andra.


Det här får du arbeta med
Som Objektspecialist får du arbeta med regionens vårdnära system. Du samverkar med förvaltningsledare och delområdesansvariga i förvaltningsobjekt Vård och Hälsa. Du samverkar med vårdverksamhetens samverkansgrupper vars arbetssätt och rutiner tillsammans med Objektspecialisternas kunskap om funktionalitet och konfiguration skapar god användbarhet av vårdsystemen.

Region Norrbotten kommer under 2024 att införa ett nytt vårdinformationssystem (Cosmic). Som objektspecialist vårdsystem kommer du att vara mycket involverad i det arbetet. Det nya vårdinformationssystemet utvecklas i samverkan med åtta andra regioner. Du kommer att arbeta med förvaltningen av det nya systemet vilket även kan innefatta arbete med förvaltning och avveckling av nuvarande system samt övergång till det nya vårdinformationssystemet. I rollen som objektspecialist bidrar du till att vårdsystemen utvecklas på rätt sätt för verksamheten.

Du utreder, beskriver och administrerar verksamhetens behov och krav samt bidrar i arbetet med att uppfylla förvaltningsplanens aktiviteter och mål. Du kommer att flödestesta nya leveranser tillsammans med verksamheten samt sätta ihop olika typer av utbildningar, exempelvis e-lärandeutbildningar från leverantörer och framtagande av regionaltutbildningsmaterial.

I din roll kommer du att vara förvaltningsobjektets kontaktyta mot vårdverksamheten och ingå i användarnätverk samt stödja verksamhetens användarstöd och samverkansgrupper.

Förvaltningsarbetet bedrivs enligt tillämpning av systemförvaltningsmodellen PM3.

Du ansvarar för omvärldsbevakning inom dina arbetsområden. Du är proaktiv i avdelningens interna utvecklingsarbete och bidrar med helhetssyn inom dina områden i förhållande till avdelningens övriga uppdrag.


Det här erbjuder vi dig
- Vi är en avdelning som tillsammans stöttar varandra och regionens verksamheter, hos oss är du aldrig ensam
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/

Information om tjänsten
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Norrbotten

Placering

Luleå

Kontaktperson

REGION NORRBOTTEN

Dela jobbannonsen

Anmäl annons