Jobbsafari är en del avschibsted logo

Montageledare

Trollhättan - Vattenfall · Trollhättan · Ansök senast 5 maj (5 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter.

Vill du ha roligt på jobbet och samtidigt arbeta för ett fossilfritt samhälle?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Vattenfall Vattenkraft. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill bidra till ett bättre klimat. Du blir en viktig del i det arbetet!

Vattenfall Vattenkraft söker fler montageledare!

I nära samarbete med projektledare, ditt montageteam och personal på våra vattenkraftanläggningar kommer du att arbeta för ett säkert och effektivt genomförande av montagearbetet på site. Du ser till att arbetet genomförs med stor teknisk expertis på ett för miljön och arbetsmiljön betryggande sätt, i överensstämmelse med uppställda krav. Ditt montageteam består vanligtvis både av egen personal och underentreprenörer.

Arbetet är omväxlande och du erbjuds handlingsutrymme och goda möjligheter att vara med och påverka hur vi underhåller och utvecklar våra anläggningar i en tid då vattenkraft är en mycket viktig del av Sveriges totala el-mix. Du kommer att resa i tjänsten och mötas av storslagna vattenkraftanläggningar och kunniga kollegor över hela landet.

Här kommer exempel på dina arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Beredning och planering för kommande montagearbeten
  • Arbetsledning på site, leda och fördela montagearbetet och förbereda uppdrag utifrån tidsåtgång, resursbehov, sidoaktiviteter och tidplan
  • Anmäla, utföra och lämna underlag för ändrings- och tilläggsarbeten
  • Löpande avstämningar som rör exempelvis säkerhet, ekonomi och kvalitet
  • Uppföljning av arbetad tid, rapportering av tid, fakturering av fast och tillfällig personal
  • Problemlösning kopplat till mekaniska, anläggningsspecifika och/eller verkstadsknutna arbeten.

Kravspecifikation

Vi söker dig som har flera års arbetslivserfarenhet och erfarenhet av att hantera större montagearbeten. Du har erfarenhet av mekaniskt underhåll, projekt och montagearbeten vid vattenkraftanläggningar och mycket bra kunskaper inom turbin- och generatorområdet, inklusive tillhörande hjälpsystem. I grunden har du gymnasieutbildning inom mekanik/maskinteknik eller motsvarande erfarenheter.

Du trivs i en ledande roll där du får ta ansvar och erbjuds handlingsutrymme. Du är van att arbeta på site med säkerheten främst och ser gärna lösningar ur olika synvinklar.

Som montageledare är det viktigt att du är lösningsorienterad, lyhörd och bra på att skapa teamkänsla. Det är viktigt att hela teamet samarbetar för att nå uppsatta mål, här tror vi att det krävs öppen kommunikation och att du har ett närvarande och tydligt ledarskap.

Du har en bra IT-vana och erfarenhet av att arbeta med planering och uppföljning. Du talar och skriver både svenska och engelska. Du har B-körkort och ser positivt på resor och övernattningar i tjänsten.

Placeringsort

Vi söker två montageledare och tjänsterna har flexibel placering vid någon av Vattenfall Vattenkrafts etableringar i exempelvis Trollhättan, Sollefteå, Sundsvall, Bispgården, Östersund, Umeå, Lycksele, Storuman, Luleå eller Jokkmokk. Hemstationering kan också ett vara alternativ.

Kontaktpersoner

För frågor om arbetet som montageledare, kontakta gärna rekryterande chef Peter Sjöstrand, 070-289 76 72. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Samuel Jernlif Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Känns det här som ett jobb för dig?

Alla medarbetare i Vattenfall har betydelsefulla roller i att leda arbetet framåt, tillsammans arbetar vi för en fossilfri framtid. Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 5 maj, 2024.

Vi är övertygade om att mångfald berikar och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer på https://careers.vattenfall.com/se/sv/jobba-med-oss/mangfald-inkludering

Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trollhättan - Vattenfall

Placering

Trollhättan

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons